Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hej, mam w klasie koleżanke która twierdzi, że jest z Korei Północnej

Polecane posty

Gość gość

jak sprawdzić czy to prawda?

Gość gość
A wygląda na Azjatkę?

Gość gość
Wygląda na Azjatkę i na pewno jest Koreanką, ma koreańskie nazwisko i imię, ale jak opowiedziałam o niej ojcu to powiedział, że jest na pewno z Korei Południowej i "coś jej odwala", a sama nie wiem, ciekawi mnie to bardzo.

Gość gość
Możliwe, że jej rodzice uciekli z Korei Płn.

Gość gość
A w czym ty dziecko masz problem ? Co ci do tego z której jest Korei ,ludzie !!! Nie masz innych problemów ? ...

Gość gość
Ile ma lat?

Gość gość
Zapytaj. Po prostu. Jak im sie udalo wyjechac? Czy urodzila sie moze juz w Polsce?

Gość gość
{CYTAT}A w czym ty dziecko masz problem ? Co ci do tego z której jest Korei ,ludzie !!! Nie masz innych problemów ? {CYTAT} Po prostu mnie to ciekawi! To chyba nic złego? {CYTAT}Możliwe, że jej rodzice uciekli z Korei Płn. {CYTAT} ale ona lubi Koreę Północną, kiedyś agresywnie się zachowała do kolegi, który źle się o tym kraju wyrażał, po czym wychowawczyni wszystkich prosiła żeby jej nie dokuczać. Na niektórych przedmiotach jest w ogóóle nieobecna a i tak ma je zaliczone co jest dla mnie dziwne. ładnie się ubiera(przy czym prawie w ogóle nie nosi spodni), ma laptopa, tableta i czasem pokazywała mi na nich coś z Korei Północnej, ale to nie były jej zdjęcia, czy coś tylko takie jakieś filmiki z północnokoreańskiej telewizji, miała kiedyś jakiś album o zwierzętach z Korei Północnej i to też mi pokazywała. Ja że tak powiem najwięcej z nią rozmawiam, powiedziała mi że jest córką dyplomaty z Korei Północnej i dlatego mieszka w Polce już 7 lat, ale , że jeździ do Korei Północnej raz w roku lub więcej i że nie może się doczekać kiedy tam będzie kolejny raz bo tęskni. Powiedziała też, że studiować będzie w stolicy swojego kraju i wtedy już tam wróci na stałe. Ostatni raz widziałam ją w piątek, mówiła mi coś o urodzinach któregoś z tych Kimów i że to jest ważne święto itp potem już nie było jej w szkole a teraz już mamy wolne. Powiedziałam to wszystko ojcu to powiedział, że ona pewnie jest z Korei Południowej a "coś jej odwala" i dlatego mnie okłamuje, ale nie wiem sama, chciałabym wiedzieć na pewno

Gość gość
Może i to prawda? Skąd mamy wiedzieć jak Ty nie wiesz? Pokaż jej jakieś relacje uciekinierów z Korei Płn, ciekawe co powie

Gość gość
Właśnie niedawno powiedziałam jej, że uchodźcy z Korei Północnej wyrażają się o niej bardzo źle i nie wiem co mam o tym myśleć. Powiedziała mi, że "oni kłamią" a kiedy chciałam podać przykłady takich relacji coraz bardziej poirytowanym głosem mówiła, że "oni kłamią" , więc dałam spokój a ona dodała jeszcze, że to są źli ludzie(mowa o uchodźcach z Korei Północnej) "tacy, że.. dno" i wierzenie w choć jedno ich słowo jest głupie bo są to zdrajcy i w ogóle nie powinno się ich słuchać

Gość gość
A w jakim mieście mieszkasz?

Gość gość
w Warszawie, a co?

Gość gość
Skoro jest córką dyplomaty, to oznacza ze jej rodzina nalezy do sluzb tamtego reżimu. Stad jej opór przed...prawda o jej kraju. Zamknęła sie na nią, wygląda jakby przeszla pranie mozgu. Cóż, wroci tam wiec i bezpieczniej dla niej, ze sie tak zachowuje. Moze to taka obrona? Pewnie w ambasadzie "ichniej" jeden na drugiego nadaje, wiec zachowania prozachodnie mogloby ich kosztowac życie po powrocie do Korei...

Gość gość
tylko ciągle nie jestem pewna czy ona rzeczywiście jest z Korei Północnej, czy może jest z Południowej a tylko lubi Koreę Północną i tak mnie okłamuje. Bo w sumie lubię ją, jeśli by nie była z Korei Północnej to chciałabym zmienić jej poglądy, bo szczerze to są strasznie głupie, jest zapatrzona w Koreę Północną jak fanatyczny muzułmanin w Allaha. Choć też nie wiem jak zmienić jak ona reaguje wku)rwieniem na krytykowanie tego kraju i nie chce słuchać. A jakby była z Korei Północnej naprawdę to dałabym sobie spokój, niech ma poglądy jakie ma.

Gość gość
dziwne, ile macie lat?

Gość gość
Ja mam 18, ale kiedyś nie zdałam do następnej klasy bo byłam chora :P Więc ona pewnie 17, jak reszta

Gość gość
15.04.2014 - 102. rocznica urodzin Wielkiego Wodza Towarzysza Kim Il Sunga Cała Korea świętuje tego dnia urodziny swojego ojca, wyzwoliciela i założyciela ludowej Korei Towarzysza Kim Il Sunga. Z tej okazji składamy wszystkim naszym czytelnikom życzenia wszelkiej pomyślności. krld.pl

Gość gość
No nie wiem, w sumie jest już że tak powiem, za stara żeby aż tak zmyślać - chociaż cholera ją tam wie ;)

Gość duszek buu
znowu ten propagandysta za 10 wonów