Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodadziunia

czy mieć wiecej niż jedno dziecko pomimo wygladu po porodzie

Polecane posty

Gość mlodadziunia

czy posiadanie 1 dziecka tylko jest egoistycznym podejsciem? boje sie ze po drugiej ciazy nie dojde do swego wygladu a juz go nie akceptuję

Gość gość
jak już po jednym jesteś to co ci za różnica :P no chyba że po tym pierwszym wyglądasz tak jak przed u mnie druga ciąża mniej "narobiła" z ciałem niż pierwsza, mało przytyłam i tylko minimalnie przybyło rozstępów na brzuchu, ale i tak te co miałam to były wielkie grube krechy na całym brzuchu (aż ponad pępek), wiec w drugiej już w pewnym sensie nic nie miałam do stracenia :D

Gość gość
jest egoizmem i nie jest posiadanie rodzeństwa nie gwarantuje tego że będzie żyło w zgodzie w przyszłości, rodzina nie zawsze jest wsparciem znam wiele rodzeństw i rzadko zdarza się rodzeństwo które żyje w zgodzie gdy rodziców zabraknie..... to że będziesz w jednej ciąży nie gwarantuje uniknięcia utraty figury czy rozstępów

mam juz jedno dziecko, wszystkie kg straciłam 2 tyg po porodzie, brzuch bez rozstepów ale fałdy na nim mam, jednak i tak nie jest te ciało takie jak wczesniej staram sie cwiczyc zeby je wyrzezbic bo tylko chodzi o brzuch, ale mysle ze kolejna ciaza nie bedzie dla mnie łaskawa a chce sie podobac mezowi, kochamy sie ale podswiadomie boje ze zostawi mnie jak sie po kolejnej ciazy nie dam rady ogarnac.faceci sa rózni i nieprzewidywaln.....

Gość gość
Egoistycznym? Bez przesady, to ty decydujesz ile będziesz miała dzieci i żaden egoizm tu nie wchodzi w grę. Ja sama mam czwórkę, czy to znaczy, że jestem altruistką? Nie, posiadanie dzieci nie jest dla mnie żadnym poświęceniem, nie urodziłam ich po to, żeby im było "raźniej" :) A w kwestii figury i wyglądu ciała po ciąży to wiem tylko tyle, że przed trzydziestką łatwiej i szybciej ciało się regeneruje, niż po trzydziestce. Ale ja sama wychodziłam z każdej ciąży bez szwanku, żadnych rozstępów, nadwagi, nacinania krocza itp. Jedyne co mi zostało to lekko rozciągnięta skóra na brzuc*****ak mocno chudnę to ona się robi taka jakby pomarszczona w jednym miejscu. Ale to jest nic po czwórce dzieci :D

najgłupsze chyba jest to ze chce zeby wszyscy byli zadowoleni tzn -ja że bede sie sobie podobac,no i mezowi zeby miał zone atrakcyjna bo wiadomo roznie mozna wygladac po porodzie

Gość gość
czy posiadanie 1 dziecka tylko jest egoistycznym podejsciem? A co w tym egoistycznego dokladnie? Chyba sie dalas oglupic zasciankowej mentalnosci. To TY decydujesz o tym ile miec dzieci i CZY w ogole miec dzieci. Argument doczyczacy egozimu jest na ogol wymieniany przez osoby, ktore wladowaly sie w dzieci i tego zaluja, wiec chca zeby inni tez sie udreczyli. Lub tez przez osoby ktore maja dzieci 'bo trzeba miec opieke na starosc' -- nie to w ogole nie jest egoistyczne! Na czym ten egoizm polega? Ze nie chcez sie mnozyc jak krolica? Eh, nie wiedzialam ze w 21 wieku jeszce panuja takie poglady.

Gość gość
No tak, gość z 13.27 za to jest daleki o głupiej zaściankowej mentalności twierdząc, że posiadanie większej ilości dzieci to "mnożenie się jak królica" :-O

egoistyczne bo myślę też o poświecaniu czasu sobie męzowi i juz obecnemu dziecku a nie ewentualnej gromadce, ze moim priorytetem nie jest duza rodzina ale już nasza trojka i zapewnieniu bytu

Gość gość
to jest prowokacja dopiero co założone konto na forum o ciąży młodadziunai pisze że ma trądzik po porodzie :)

Gość gość
Mnozenie sie jak krolica dotyczy bezmyslnosci a nie konkretnej liczby dzieci jesli sa planowane, debilko. Egoistyczne? Ze chcesz poswiecic czas mezowi i obecnemu dziecku? To jest zaprzeczenie egoizmu

Gość gość
ja mam dokładnie ten sam dylemat co ty, też mi szkoda figury więc poprzestaję na jednym dziecku, jesteśmy ludźmi, nadal kobietami i tak samo jak mamy prawo iść poprawić swój wygląd do kosmetyczki tak samo mamy prawo zaniechać drugiej ciaży żeby czuć si atrakcyjne

Gość gość
no bo pamiętaj, że dobra mama to szczśliwa mama, lepiej być szczęśliwą mamą jednego dziecka i roztaczać wokól dziecka radoś niż być zdepresjonowaną mamą dwójki

Gość gość
te, gość od królicy, do kogo ty piszesz? rozumiem, że debilko to do mnie, ale o egoizmie to chyba do kogoś innego :P