Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość majka01

karmienie szczeniaka karmą Brit Premium

Polecane posty

Gość majka01

Hej, jestem tutaj nowa, jeżeli dobrze szukałam, to takiego tematu nie było jeszcze. Od niedzieli jest u mnie w domu 5-6 miesięczny szczeniak. Maniek waży aktualnie ok 8kg. Jest wysokości pod kolano. Jako dorosły pies będzie troszkę tylko wyższy i ważył ok 10kg (wg Pani weterynarz). Na początku dostawał karmę Versele - Laga Medium Growth, ale mały po niej miał straszne gazy... Wczoraj kupiłam mu karmę Brit Premium Junior Medium, ale zastanawiam się, czy wybrałam dobry rozmiar... Wg wskazań na opakowanie Maniek może jeść zarówno karmę Small (jest do 10kg jako waga docelowa psa) i Medium (od 10kg). I stąd moje pytanie- czy jest jakaś różnica, którą karmę maluch zjada? Chrupki są pewnie większe w tej, którą aktualnie je, ale przynajmniej jest zmuszony jeść wolniej, bo musi chrupki pogryźć (niestety je strasznie łapczywie, jest psem ze schroniska...). Jak sądzicie, może zostać na tej karmie, czy kupić np jeszcze Small i je mieszać, a jak się skończy Medium przerzucić się na Small tylko? I moje drugie pytanie - psiak je dawkę dzienną, która jest podana na opakowaniu podzieloną na 4 posiłki - ale po zjedzeniu jednego posiłku, mały bardzo chętnie zjadłby jeszcze więcej... Czy to znaczy, że jest głodny...?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować