Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minsu000

Czy para może byc świadkami na ślubie?

Polecane posty

Gość Minsu000

Czy ktoś słyszał coś o przesądzie, że para nie może byc świadkami na slubie bo się rozstaną (para może tylko raz stawac przed ołtarzem- na swoim slubie)? My z narzeczonym będziemy świadkami na slubie swoich przyjaciół w czerwcu. Ostatnio usłyszałam o tym zabobonie i się zmartwiłam... Co o tym sądzicie? :)

Gość gość
razem z mężem ( wówczas jeszcze narzeczonym) byliśmy świadkami na ślubie znajomych, niedługo minie 7 rocznica naszego ślubu i jakoś nie w głowie nam rozstanie

Gość Minsu000
Uff :) Dziękuje za odpowiedź. Jest to jakieś pocieszenie :) Może nie jestem jakoś bardzo przesądna ale czasem wole dmuchac na zimne:) ... ale jak widac w tym wypadku nie trzeba :)

Gość gość
Kochana jakby tak patrzeć na te przesady i się ich trzymać to człowiek musial by się polozyc do trumny i czekac na smierc;)oczywiście ze możecie być:)

Gość gość
ja słyszałam, że para nie powinna być chrzestnymi jednego dziecka. pewnie wariacji na podobne tematy jest mnóstwo

Gość gość
Ja z mężem też byliśmy na ślubie świadkami u znajomego męża i było to chyba z 7 lat temu :) a my wciąż zakochani 😍

Gość gość
wierzyć nie wierzyć,mój brat miał na świadków,żony brata wraz z małżonką. Mój brat został wdowcem 14miesięcy po ślubie,bratowa zmarła kilka dni po porodzie. Niby nie wierze w zabobony,niby nawet nie powinnam będąc katolikiem,ale jednak w głowie siedzi...Jednak cząstka mnie wierzy w ciemnogród,choć głośno mówię:przypadek.Wstyd się przyznać.

Gość gość
Absolutnie nie mogą być świadkami, toż to przecie niechybnie ku zgubie prowadzi... Żart oczywiście :) przesądy są tak prawdziwe jak to, że ja jestem królową Nefertete :D PS. dla ścisłości, nie jestem Nefertete :P

XXI wiek a zabobon jak w średniowieczu rządził tak i dziś rządzi :D. Tak, jeśli para będzie świadkami to następnego dnia ona rzuci się z balkonu a on wyruszy w kosmos.