Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imię dla synka Mieszko

Polecane posty

Gość gość

wiem, że to dosyć oryginalne imię, ale piszcie swoje opinie, jestem po prostu ciekawa jak dużo będzie głosów za a ile przeciw :)

Gość gość
może być, chociaż sama nie nazwałabym tak syna

Gość gość
mieszko mieszko mój koleszko :D kojarzy mi sie to imie z ta jakas bezsensowna piosenka :D ja nie nazwalabym tak dziecka,ale dlaczego ty szukasz imienia,ktore podoba sie innym? mój syn ma na imie Fabian chociaz cala rodzina nam odradzala : nie bo Fabiany to w doroslosc***ijaki,nie bo zle sie kojarzy,nie bo patologia. A my i tak dalismy mu na imie Fabian.Znam Fabiana z dobrej rodziny,poza tym podoba nam się to imię a imię o patologii jesli ma swiadczyc to coz... bez komentarza :)

Gość gość
zastanawiamy się nad tym imieniem, mamy jeszcze 2 inne do wyboru ale to jest najbardziej oryginalne :) A pytam po prostu z czystej ciekawości ile będzie za a ile przeciw, z natury jestem ciekawska :)

Gość gość
Mnie też kojarzy się z tą piosenką... A powinno z historią bardziej, ale cóż ;) Piosenka zryta, więc jestem na nie.

Gość gość
no ale jak dziecko będzie małe to jak mu będziesz zdrabniac to imię?Bo ja nie widzę żadnych zdrobnień, jakieś pomysły ?

Gość gość
moze Myszek zdrobnienie? :p albo po prostu Mieszku? ja nie mowie na syna Fabianuś ani nic z tych rzeczy,jak zdrobnie to tylko na Fabianek. Uważam,że dobor imienia i indywidualna sprawa i kazdy powinien wybrac jakie mu odpowiada nie patrzac na poglady innych :) heh widze,ze nie tylko mi chodzi po glowie ta piosenka :D

Gość gość
Mieszkuś, Mieszuniu ?

Gość gość
mieszko miesio misiu ze zdrobnieniami można zaszaleć w teorii - może być, w praktyce - nie nazwałabym tak dziecka

Gość gość
a taki gościu z takiego zespołu Grupa Operacyjna też miał tak na imię i fajnie śpiewał :P

Gość PakiecikZstu
Wy jesteście poejbani? Jakby u mnie na ośce mieszkał koleżka o imieniu (o zgrozo!) Mieszko, to jeśli nie byłby ponadprzeciętnie zaejbistym ziomkiem, to by miał przeejbane.. A (zwyrodniała!) matka, która daje tak na imie dziecku, na pewno nie będzie go potrafiła wychować na dobrego ziomka. Więc z fartem, i życze takim niedorozwiniętym kobietom miłego pobytu w piekle :D

Gość PakiecikZstu
Jeśli chcecie, aby wasze dziecko się czymś wyróżniało, to zapiszcie je na jakiś kurs tańca, śpiewu, gry na jakimś instrumencie, boks nie wiem cokolwiek co mogłoby to dziecko zainteresować, a nie dawjacie mu debilnego imienia z czasów gdzie faceci nosili kręcone włosy po cycki. To jest żałosne.

Gość gość
Mam znajomego który ma na imię Jurand, prosił żeby zwracać się do niego drugim imieniem. Dla mnie imię Mieszko to brzydkie imię.

Gość gość
szczególnie dziękuję za odpowiedź pakiecikzstu - po twoim słownictwie widać, że z patologii się wywodzisz także twoją odpowiedź "przeciw" traktuję jako "za" :)

Gość gość
Znałam kiedyś Mieszka - teraz to juz dorosły człowiek. Nie zauważyłam, żeby miał problemy z powodu imienia. Moim zdaniem bardzo ładne imię. Sama zastanawiałam się nad tym imieniem dla syna, ale ostatecznie wybrałam inne

Gość gość
PakiecikZstu, imię Mieszko znane od średniowiecza. Nie kojarzę, żeby wtedy mężczyźni nosili "kręcone włosy do pasa"

Gość gość
"po cycki" miało być. Jakoś tak z rozpędu napisałam. Imię ładne

Gość gość
to napisz autorko jeszcze te 2 imienia, które bierzecie pod uwagę to będziemy pisać które najlepsze ale i tak wy rodzice sami powinniście wybrać

Gość gość
mi sie podoba ale sama tak nie nazwe dziecka a imie tez kojazy mi sie z ta piosneka o mieszku:)

Gość gość
no dobrze - jeszcze Witold i Krystian bierzemy pod uwagę

Gość gość
Znalam Mieszka i uwazalismy za fajne imię. Czasami mówiliśmy do niego Miechu, Miecho

Gość gość
a ja już wolę Mieszka niż Alana, Brajana, Kewina i innego hamerykańskiego dupana

Gość gość
A pamietacie Raperow znad Wisly? Mieszko Mieszko moj kolezko.... Hihihihihihi :)

Gość gość
ty gościu wyżej, zanim coś napiszesz naucz się najpierw pisać

Gość gość
fajne i niespotykane imię

Gość gość
Ty gosciu co wszystkich poprawiasz, najpierw przyjzyj sie swojej "poprawnej" wypowiedzi.

Gość gość
"imie dla syna mieszko"...no nie "szczymam", a to chyba logiczne ze nie dla corki wiec po co to wtracenie "dla syna"?

Gość gość
"Mieszko Mieszko, nasz koleżko" :p hahahah

Gość moje drzewko pomarańczowe
Co wy z tymi zdrobnieniami? nie można wybrać takiego imienia, żeby go używać w niezmienionej formie tylko trzeba szukać takiego które się zdrabinia? co to za kryterium kretyńskie jakieś na tym forum. Pierwsze pytanie JAK TO ZDRABNIAĆ? Ja Ci odpowiem WCALE! po to się daje imię aby go używać, a nie wymyślać jakieś słodko-pierdzące przezwiska, nie dla każdego to jest priorytet przy wyborze imienia? po co dajecie dzieciom imiona, których nigdy nie używacie?