Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imię dla synka Mieszko

Polecane posty

Gość gość
a to imię koniecznie musi byc zdrabniane? już inaczej nie można mówić do dziecka, tylko ciućkać? Mieszko ładne imię, samo w sobie brzmi jak zdrobnienie bo jest "miękkie". znałam Mieszka, był lubiany ze względu na charakter, do imienia przyczepić mogą się tylko dorośli. dzieciom samo to nie przychodzi, żeby się z czegoś "odmiennego" naśmiewać, od rodziców i dziadków sie uczą

Gość gość
No to akurat jest polskie imię i jak dla mnie ok. Jeżeli komuś kojarzy się ono z jakimś głupim zespolem, a nie Mieszkiem I to już świadczy o poziomie tej osoby.

Gość gość
Ładne imię , bardzo . Nie planuje więcej potomstwa , ale jak bym miała syna jeszcze jednego to imię Mieszko wzięła bym pod uwagę . Fajne oryginalne . Podoba mi się też Maksymilian , też na M .

Gość gość
jeśli dzieci chcą w szkole kogoś ośmieszyć to i tak zawsze to zrobią . Jacek - placek , Wojtek bez portek itp A jeśli nie z imienia to można zawsze szydzić z nazwiska. Więc nadaj imię jaki ci się podoba

Gość gość
Co wy z tymi zdrobnieniami? nie można wybrać takiego imienia, żeby go używać w niezmienionej formie tylko trzeba szukać takiego które się zdrabinia? co to za kryterium kretyńskie jakieś na tym forum. Pierwsze pytanie JAK TO ZDRABNIAĆ? Ja Ci odpowiem WCALE! po to się daje imię aby go używać, a nie wymyślać jakieś słodko-pierdzące przezwiska, nie dla każdego to jest priorytet przy wyborze imienia? po co dajecie dzieciom imiona, których nigdy nie używacie? xxx Dokładnie drzewko, zgadzam się z tobą, po co imię którego sie nie używa i dlaczego zdrobnienie ma być kryterium przy wyborze imienia?

Gość gość
Najoryginalniejsze imie jakie slyszalam.naprawde fajne

Gość gość
lepsze niż jakub, oliwer i takie tam :(

Gość gość
mi się bardzo podoba :)

Gość gość
Super i z kazdym rokiem coraz bardziej doceniane imie. Jedno z najpiekniejszych imion do chłopcow.

Gość gość
robi się już podobnie oklepane jak kuba, co i raz na dyskusjach z imionami na nie trafiam, pewnie za 5 lat będą tabuny mieszków biegać.... zdecydowanie nie do brania pod uwagę jak dla mnie

Gość gość
W całej Polsce jest ledwo ponad 4 tysiace Mieszkow. 10 pierwszych pozycji w rankingu dostaje wiecej nadan na rok niz jest obywateli o tym imieniu w Polsce. Do Kuby do jeszcze mu brakuje conajmniej 20 lat szalonej popularnosci. Tylko sie cieszyc, ze zupełnie nowe imie robi sie popularne, imie, ktore nie jest odswiezane skoro w 1994 byłi Mieszkow w Polsce tylko 900. Uwielbiam jak jakies nowe imie, zupełnie niespodziewane pojawia sie na scenie.

Gość Gosc
Dnia 17.04.2014 o 10:24, Gość gość napisał:

wiem, że to dosyć oryginalne imię, ale piszcie swoje opinie, jestem po prostu ciekawa jak dużo będzie głosów za a ile przeciw 🙂

W 2018 Mieszko jest imieniem "srodka".  Calkiem popularne, ale jeszcze nie oklepane.  Super!

Gość Gość

Brzydkie, ale ludzie nie takimi dzieci krzywdzą...

Gość Jagna
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Brzydkie, ale ludzie nie takimi dzieci krzywdzą...

Fakt moze sie nie podobac, ale krzywda zadna z tym imieniem.

Gość Gosc

Mnie się Fabian z pawianem kojarzy sorki

Gość gość
12 minut temu, Gość Gosc napisał:

Mnie się Fabian z pawianem kojarzy sorki

A mnie Mieszko z moszną.

Gość Gosc

Fabian kojarzy mi sie nie tylko z pawianem, ale z Fabio Lanzoni i tak jakos zawsze mysle o meskich prostytutkach jak slysze to imie.  Mieszko kojarzy mi sie z miskiem poniewaz taka byla/jest jedna z teori pochodzenia/znaczenia tego imienia.

Gość BBB
6 minut temu, Go5ć napisał:

Mieszko kojarzy mi sie ze słodyczami.

Prawda, te słodycze...  Ja pieszczotliwe nazywałabym Misiek.

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Gosc napisał:

Fabian kojarzy mi sie nie tylko z pawianem, ale z Fabio Lanzoni i tak jakos zawsze mysle o meskich prostytutkach jak slysze to imie.  Mieszko kojarzy mi sie z miskiem poniewaz taka byla/jest jedna z teori pochodzenia/znaczenia tego imienia.

Każdy ma takie skojarzenia, jaką ma kulturę. U mnie pierwsze skojarzenie to Fabien Barthez i Fabius Brest. A Mieszko z księciem polski. Żadne z tych imion mi się nie podoba.

Gość BBB

Mieszko podoba mi sie.  Nie lubie natomiast zadnych z tych imion konczacych sie na -ian czyli Adrian, Hadrian, Fabian, Kordian.

Wole Mieszko i Gniewko jak bym musiala wybierac pomiedzy tymi dwoma brzmieniami.

Gość Jagna

Ciekawa jestem czy ktos zna jakiegos Mieszka lub dał tak na imie dziecku?

Gość gość
18 minut temu, Gość Jagna napisał:

Ciekawa jestem czy ktos zna jakiegos Mieszka lub dał tak na imie dziecku?

Ja znam 2, jeden ma obecnie prawie 30 lat, nie lubi swojego imienia (wśród znajomych funkcjonuje jako "Mike" - "Majk"). Drugi to dzieciak 10 letni, też nie pod tym imieniem go koledzy znają, tylko Misza albo Miki. W ogóle widzę, że teraz dzieci sobie same imiona "wybierają", siostrzenica niby po prostu Magdalena ale uznaje tylko formę Maga druga to Amelia - Melka, syn kuzynostwa Stanisław - Stanek... Popkultura, seriale, książki etc. sprawiają, że dzieci będą w nosie mieć co sobie rodzice wyobrazili i będą forsować własne wersje, albo wręcz inne imiona.

Gość Jagna

Pewnie tak.  Rodzice kiedys byli autorytetem, a teraz tylko dostarczycielami dobr materialnych.  Czyli mozemy dac na imie Gromisław i Tycjan i tak nic z tego nie bedzie...

Gość Gosc
23 godziny temu, Gość gość napisał:

Każdy ma takie skojarzenia, jaką ma kulturę. U mnie pierwsze skojarzenie to Fabien Barthez i Fabius Brest. A Mieszko z księciem polski. Żadne z tych imion mi się nie podoba.

Czyli Fabian nie kojarzy ci sie, ani nie rymuje z pawianem...  Jestes niesamowicie rozwinieta w takim razie poniewaz kazdej innej osobie Fabian rymuje sie z pawianem.

Gość Gość

Znam Marie, ktora nazywaja Malina i Jadwige, ktora mowi na siebie Jagoda.

Gość gość
28 minut temu, Gość Gosc napisał:

Czyli Fabian nie kojarzy ci sie, ani nie rymuje z pawianem...  Jestes niesamowicie rozwinieta w takim razie poniewaz kazdej innej osobie Fabian rymuje sie z pawianem.

Nie, nie kojarzy. Imię jak imię, a na siłę to do każdego można sobie "skojarzenia" wynaleźć.  Mieszko z meszką, Antek z antałkiem, Staszek-niemiaszek, Anka-skakanka, Dobrawa drętwawa... Do wyboru, do koloru.

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie, nie kojarzy. Imię jak imię, a na siłę to do każdego można sobie "skojarzenia" wynaleźć.  Mieszko z meszką, Antek z antałkiem, Staszek-niemiaszek, Anka-skakanka, Dobrawa drętwawa... Do wyboru, do koloru.

Teraz to juz swirujesz.  Niby taka oswiecona, a nie widzisz oczywisctego rymu.  Tak do kazdego mozna cos wymyslic, ale nie wszystko jest tak oczywiste jak Fabian pawian.  Niestety jezeli co drugiej osobie to sie kojarzy i rymuje to w takim razie cos jest z toba nie w porzadku.  Nie oznacza to nic zlego oczywiscie, bycie dziwna nie jest niczym zlym- po prostu jestes inna, specjalna.

Gość Jagna

Temat jest Mieszko, nie Fabian.

Gość gość
Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

Teraz to juz swirujesz.  Niby taka oswiecona, a nie widzisz oczywisctego rymu.  Tak do kazdego mozna cos wymyslic, ale nie wszystko jest tak oczywiste jak Fabian pawian.  Niestety jezeli co drugiej osobie to sie kojarzy i rymuje to w takim razie cos jest z toba nie w porzadku.  Nie oznacza to nic zlego oczywiscie, bycie dziwna nie jest niczym zlym- po prostu jestes inna, specjalna.

Ależ oczywiście, że jestem specjalna. Jak każdy jeden człowiek 🙂 Cieszę się, że jestem na tyle "specjalna", że nie mam debilnych skojarzeń, na pewno to nie jest powód do zmartwienia, tylko wręcz przeciwnie 🙂