Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blue4

Chłopak każe wybierać po raz II

Polecane posty

Jestem z chłopakiem prawie rok , strasznie go kocham i nie umiem żyć bez niego , mieliśmy mega dużo fajnych chwil , pół roku temu pokłócił się z moją przyjaciółką z którą znam sie bardzo długo , po czasie kazał mi wybierać między nim a nią , byłam tak zauroczona że wolałam zostawić przyjaciółkę bo stwierdziłam że łatwiej będzie mi sie rozstać z nią niż z nim , ale minęło 5 miesięcy nie miałam z nią kontaktu i zaczęły mnie gryźć wyrzuty sumienia i zaczęliśmy się kłócić i zerwaliśmy ze sobą . Spotkałam się z tą przyjaciółką ona mi wybaczyła ale dostrzegłam że ta rozłąka zmieniła nas i ja uważam że nie mam z nią o czym rozmawiać nie mamy wspólnych tematów , ona jest zupełnie inna niż kiedyś , z reszta ja też . Spotkałam się z z tym chłopakiem a on powiedział że może być tak jak kiedyś tylko ja już teraz raz na zawsze musze ją wywalić z naszego życia . Ja wiem że nie bedę z nia miała kontaktu ale nie wyobrażam sobie jak moge jej to zrobic II raz . CHCE BYĆ Z TYM CHŁOPAKIEM ale nie wiem czy jestem w stanie to zobić 2 raz. CO mam zobić , prosze o pomoc :((

Gość Lenkaaa1986
twój chłopak jest egoistą dlaczego nie akceptuje twojej koleżanki? Czyżby kiedyś coś go z nią łączyło?

Gość Oopuszczony
Sama musisz wiedziec, co dla Ciebie wazniejsze: Przyjazn, czy Kochanie ?

nieee nic ich nie łączyło na 100 % , on twierdzi że za bardzo sie mieszała w nas związek i teraz jej jej to na ręke że nie jesteśmy razem

ważniejsze jest kochanie , ale nie umiem zrobic tego II raz przyjaciółce :( / mam 18 lat

Gość gość
Nie wim jak ci pomóc.To wszystko nie jest takie proste.

Gość Oopuszczony
No wiec juz dokonalas wyboru. Niestety, dwoch srok nie mozna trzymac za ogon.

Najgorsze jest to że ona ma za 6 dni 18-stkę i mam jej to zrobić po tym jak mi wybaczyła coś takiego :( a wiem że ja będe cierpiała strasznie jak się z nim rozstanę

Gość gość
Współczuje ci autorko.

Gość gość
ten koleś to psychol

masz 18 lat i twierdzisz, ze nie umiesz zyc bez chlopaka, oczywiscie, ze umiesz bo intuicja podpowiedziala ci zeby zerwac dziewczyno, uspokoj sie, opanuj i pomysl w nastepujacy sposob: 1. czy ktos zmusza tego twojego chlopaka zeby sie przyjaznil z twoja kolezanka? 2. czy wpadlabys na pomysl, by dyktowac swojemu chlopakowi jakich ma miec kolegow? odpusc sobie tego czlowieka i poszukaj bardziej wartosciowego nie ma znaczenia czy masz teraz czy nie masz o czym rozmawiac ze swoja kolezanka, zmieniacie sie bardzo szybko, bedziesz poznawac nowych ludzi, zdaj mature, idz na studia i olej swojego malego tyrana :-)

No właśnie , ale on nawet nie chce słyszeć żebym ja się z nia spotykała , wiec powiedzieć jej ma to przez fejsa :O co już mnie doprowadza do szału , ciągle zakazy i wymagania :( ale teraz jestem taka super silna i może zła a minie dzień i będzie mi go brakowało i będzie płacz i tęsknota :(

dziewczyno zrobisz oczywiscie jak uwazasz, ale ta relacja z nim jest toksyczna mozliwe, ze musisz stracic wiecej kolezanek by to kiedys pojac

Mimo że on jest takim despota to był dla mnie bardzo dobry i te super wspomnienia mnie przygniatają zwłaszcza że teraz majówka ,wakacje a właśnie rok temu w majówke się poznaliśmy :( i wakacje były piękne a teraz :(

Mam ale dla niego koleżanka która twierdzi że on nie jest odpowiedni bo osoba która kocha nie powinna dawać takich wyborów . Dla niego się wtrąca i miesza

posluchaj, zakladam, ze to nie jest prowo jesli masz inne kolezanki to porozmawiaj z taka, ktora najbardziej cenisz, zrozum, ze tutaj nikt nie zna calej sytuacji, nie zna ani ciebie ani jego ani tej twojej "wtracajacej sie" nie uciekaj w swiat wirtualny z problemami, ktore mozesz rozwiazac w swiecie realnym, zapytaj swojej mamy co o tym sadzi, wysluchaj opinii i wysluchaj swojej intuicji, ona najczesciej dobrze nam podpowiada

Gość gość
Powiedz mu że nie przyjmujesz jego wyboru a stawiasz jemu wybór: albo bycie z Tobą ( taką jaka jesteś) albo koniec.

''Sama musisz wiedziec, co dla Ciebie wazniejsze: Przyjazn, czy Kochanie ?'' To wcale nie jest wybor miedzy przyjaznia i kochaniem! Kochajacy czlowiek w zyciu nie zmuszalby partnera do zerwania konaktu z przyjacielem (moze z wyjatkiem faktycznie drastycznych sytuacji).To sprawdzian, autorko, czy jestes az tak zalezna od posiadania partnera, ze po raz drugi jestes w stanie poswiecic osobista wolnosc (ze o przyjaciolce nie wspomne). Raczej jestes.