Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kredyt mdm pko bp

Polecane posty

Gość gość

Hej, czekamy juz 4 tygodnie na decyzje w sprawie kredytu, dzis okazalo sie, ze doradca dostal maila ze chcą abysmy dostarczyli jeszcze jakies dokumenty, dowie się na dniach jakie. I tu moje pytanie - czego oni mogą od nas chciec, wyslalismy im druki z pracy, wydruki z kont, umowy z pracodawcami, jakies swistki ktore nam podsunal doradca.... nie mam zielonego pojecia co oni moga jeszcze od nas chciec,

Gość PanPorucznik
a my skąd niby mamy to wiedzieć?:o

Gość gość
no chyba to oczywiste, moze ktos mial podobna sytuacje, na pewno doslalismy wszystko, co bylo na spisie od banku, bo inaczej wniosek bylby od razu odrzucony z powodu brakow. zadne z nas nie ma kredytow, dzieci, samochodu, nieruchomosci.

Gość gość
doradca mówi że będą jeszcze potrzebne dokumenty ale nie wie jakie ? jakis góvvniany doradca, ja piertole

Gość gość
a co siedzące tu bryndzlujące sie małoletnie przygłupy mogą wiedzieć o kredycie?większość z nich nie zna nawet tego słowa.nie zadawaj tu więcej takich głupich pytań.

Gość gość
Haha, pytanie jest glupie, bo nikt twoim zdaniem nie zna odpowiedzi? Moze zastanow się nad tym jeszcze raz, bo są pewne braki w twoim rozumowaniu. Doradca jaki jest, takie jest, już trudno, rozmowa z nim trwała minutę, bo był zajęty. Może coś im się nie podoba w naszych kontach, bo z pracy to juz niczego wiecej raczej nie wycisniemy.

Gość gość
pytanie samo w sobie nie jest głupie.głupie jest że zadajesz je na kafeterii.tutaj pyta sie o anal, oral ,zdradzających chłopaków i pierdzące na randkach z sympatii dziewczyny.albo generalnie coś w ten deseń.

Gość gość
wlasnie nie, znam to forum od wielu lat, jezeli chce sie dowiedziec czegos konstruktywnego, to czytam wizaz, jesli mam jakies szybkie pytanie - pytam tu, zazwyczaj trzeba odlowic dobra odpowiedz z kilku obrazliwych postow, ale taka specyfika i wcale mi to nie przeszkadza:)

Gość gość
a więc powodzenia i cierpliwości życzę w oczekiwaniu na konstruktywną odpowiedź.

Gość MalaWinka
Nie ma jednego katalogu dokumentów, który potrzeba przy kredycie hipotecznym. Czasami wystarczą dokumenty standardowe, czyli przede wszystkim zaświadczenie o zarobkach, a czasami bank domaga się jeszcze innych papierów, bo musi coś sprawdzić. Tego się nie przeskoczy, bo takie są procedury - mówie z autopsji. Doradca tłumaczył mi, że pożyczają na 30 lat i muszą zminimalizować ryzyko. Tak jest w każdym banku - nie tylko w pkobp.

Gość gość
Od nas wołali dodatkowo PIT za ubiegły rok, ale ogółem PKO BP jest dość specyficznym bankiem i mają swoje procedury:)

Gość gość
Co do specyfiki PKO BP zgadzam się. Mój mąż chciał brać właśnie w tym banku kredyt, bo chciał koniecznie w polskim banku. Kredyt w wysokości 190 tys., dobry zawód, zarobki 5,5-6 tys. netto - odrzucony...

Gość Kasjopejs321
No tak, jeśli twojemu mężowy nie dali kredytu, to na pewno, coś z tym bankiem jest nie tak!!!.A ja mam tam kredyt i na tej podstawie, podobnie jak ty, moge powiedzieć, ze to super bank. To było trochę złośliwe - teraz poważnie.Każdy Bank, w tym takze pkobp chce pożyczać jak najwięcej pieniędzy, bo zwyczajnie na tym zarabia. Jesli ktoś nie dostaje kredytu, to dlatego że nie spełnia jakiś kryteriów, które w banku zostały uznane za niezbędne by pożyczyć pieniądze. Powodów odmowy moze być mnóstwo. może twój mąż kiedyś spóźnił się z ratą za jakiś kredyt (możesz o tym nawet nie wiedzieć, ale w BIK, jest informacja), może mieć inne kredyty np. na mieszkanie i mimo sporych zarobków, bank uznał, że nie ma wystarczającej zdolności kredytowej, by przyznać mu kolejny kredyt. Każdy taki przypadek jest indywidualny i każdy bank ma nieco inne kryteria. w pkobp klient A dostanie kredyt, a w innym nie dostanie. Klient B, którego sytuacja jest nieco inna, w pkobp kredytu nie dostanie, a wszystko załatwi w innym. tak to wygląda

Gość kama_kow
każdy kredyt to sprawa indywidualna, nie można porownywac przypadkow bo każdy bank ma inny prog zdolnosci. Pytalam w kilku i zawsze odmowa az w PKO po krótkim wywiadzie dostalam

Gość gerson
Porozmawiajcie - http://sprawdzonydoradca.pl/artur-zielinski Ogólnie nie nastawiajcie się z góry na konkretny kredyt, bo to może być totalnie pozbawione opłacalności. Trzeba porównać wiele ofert i na tej podstawie podejmować decyzję.