Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o Co chodzi z tym zaglodzonym dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

jak mozna zaglodzic 6 m dziecko? nie podaja szczegółów

Gość gość
Ja chyba wolę nie znać szczegółów:(

Gość gość
Kobita karmila piersia a dziecko sie nie najadalo i plakalo a oni zamiast dokarnic mm to po znachorach jezdzili zeby dziecko "leczyc"

Gość gość
wyznawczynie kp twierdza ze dziecko nie może się nie najadać

Gość gość
Kobita karmila piersia a dziecko sie nie najadalo i plakalo a oni zamiast dokarnic mm to po znachorach jezdzili zeby dziecko "leczyc" x stuknij się w głowę kobieta należała do sekty New Age i wg jej nauk dziecko miało pościć. Jak przetrwa będzie wielkie.

Gość gość
Coz... kazda religia spacza umysly ludzi. A najglupsze religie, nie wylaczajac tej wiadomej, spaczaja NAJBARDZIEJ. Biedne dzieci potem cierpia, bo rodzice maja zniewolone umysly przez jakies religijne idiotyzmy :(((

Gość gość
Rodzina, w której doszło do tragedii, jest zamożna, mieszka w nowym domu. Cieszy się też dobrą opinią sąsiadów, którzy twierdzą, że trzydziestoletni rodzice z wyższym wykształceniem, bardzo cieszyli się ze swojego drugiego dziecka i stwarzali mu najlepsze warunki. To jest bardzo dobra, bardzo porządna, religijna rodzina - mówią naszemu reporterowi. Czy dziecko było głodzone, czy źle wychowywane... nie dopuszczam tego do myśli, to jest na pewno nieprawda. To jest naprawdę szok. Babcia tego dziecka jest pielęgniarką, nie sądzę, żeby coś takiego..." - mówi jeden z mieszkańców miejscowości. Rodzice jednak odmówili wszelkich szczepień, a nawet zrezygnowali z opieki miejscowego ośrodka zdrowia. Nie wpuścili mnie na wizytę. Ojciec dostarczył zaświadczenie, że nie życzy sobie, żebyśmy obejmowali opieką dziecko - mówi pracownik ośrodka. Ojciec dziewczynki dostarczył zaświadczenie, że dziecko jest leczone na Słowacji. Prawdopodobnie jednak nigdzie nie było leczone, a rodzice korzystali z porad znachora. Od kilku tygodni dziewczynce nie podawano jedzenia Wstępne ustalenia biegłych po przeprowadzonej dziś sekcji zwłok wskazują, że jedyną wstępną przyczyną zgonu dziecka było całkowite zaniedbanie i jego niedożywienie. Najprawdopodobniej od kilku tygodni dziewczynce nie podawano jedzenia. Jak oceniono, od co najmniej dwóch tygodni niemowlę nie miało sił wykazywać jakichkolwiek oznak życiowych. Lekarzy wezwał ojciec dziecka Przypomnijmy, że ciało 6-miesięcznej dziewczynki znalazła policja w pokoju na poddaszu domu w Brzeznej. Funkcjonariuszy zaalarmowała załoga pogotowia ratunkowego. Lekarzy wezwał z kolei ojciec dziecka, który wystraszył się, kiedy dziewczynka zrobiła się sina.

Gość gość
w artykule było wyraźnie napisane, że dziecko było pod opieką lekarza przez pierwsze 3 miesiące życia dopóki matka karmiła piersią.

Gość ex_debill_konkubina
słabiutko, coraz słabiej

Gość gość
a nie stawiacie już wirtualnych zniczy? jaracie się tym że jakieś dziecko zmarło? no gratuluję mózgu, jednak wam mleko nie wyżarło tak wiele jak się zdawać by mogło...

Gość do gościa z 19 41
czyli dopóki karmiła piersią, 3 misia-ce, dziecko miało się świetnie. niestety kretynka przestała.

Gość gość
no właśnie to napisałam na odpowiedź, że umarło bo matka miała za słaby pokarm i nie chciała dokarmić mm, bo była eko. Wydaję się mi za to, że niektórzy mają za słabe mózgi, żeby pewne rzeczy ogarnąć i pewnie to osławione słabe mleko też mają.

Gość gość
W głowie mi się to nie mieści! Kto przy zdrowych zmysłach leczy noworodka, a później niemowlę u znachora??? Skoro dziecko nie było nawet szczepione, rejonowa przychodnia, do której dziecko zostało zgłoszone, powinna była reagować! Gdzie była rodzina tych zwyrodnialców? Dziadkowie dziecka? Ciocie, wujkowie, sąsiedzi?? Rzygać mi się chce, jak słyszę w tv, że "to bardzo dobra rodzina", "to wierzący ludzie" (co ma piernik do wiatraka??? znam złych wierzących i dobrych niewierzących i odwrotnie - to, że ktoś chodzi do kościoła nie robi z niego dobrego człowieka!) A samych tyranów bym wysłała na ciężkie roboty z racją dzienną - jedną kromką chleba - żeby za szybko nie zdechli z głodu i męczyli się po tysiąckroć dłużej, niż biedne maleństwo. I mam nadzieję, że odbiorą im to starsze dziecko. Dokąd zmierza ten świat

Gość gość
no właśnie to napisałam na odpowiedź, że umarło bo matka miała za słaby pokarm i nie chciała dokarmić mm, bo była eko. x za slaby mózg to masz ty kobieto! nie ma czegos takiego jak słaby pokarm! ale jak się nie ma elementarnej wiedzy to powinnaś siedziec cicho a nie gadać bzdury! ta matka w ogóle nie karmiła dziecka! dziecko było odwodnione, leczone u znachora!

Gość gość
Prokuratura całkiem zgłupiała. Nieumyślne spowodowanie śmierci tak małego dziecka to np. nieszczęśliwe upuszczenie go z rąk, tu natomiast doszło do śmierci głodowej. Trwało to kilka tygodni i nie można tego zakwalifikować jako nieumyślne działanie. Skutki braku pożywienia są powszechnie znane, znają je nawet bardzo prymitywne zwierzęta

Gość gość
za slaby mózg to masz ty kobieto! nie ma czegos takiego jak słaby pokarm! ale jak się nie ma elementarnej wiedzy to powinnaś siedziec cicho a nie gadać bzdury! ta matka w ogóle nie karmiła dziecka! dziecko było odwodnione, leczone u znachora! xxx kobieto dlaczego powtarzasz moje słowa? Nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Masz jednak ten słaby mózg? Zrobiłam literówkę a ty już nie zrozumiałaś kontekstu wypowiedzi napisałam to jako odpowiedź na to, że umarło bo matka miała za słaby pokarm i nie chciała dokarmić mm, bo była eko.

Gość gość
Też miałam problem z karmieniem piersią. Ale dziecko było pod opieką mądrego pediatry. Kazał po miesiącu karmić sztucznie bo dziecko strasznie spadło na wadze. Ile mi się udało to odciagalam i dokarmialam moim mlekiem. Na piersi można zaglodzic dziecko.

Gość wifigdańsk
to wg.ciebie ja juz głodze 13ty miesiąc bo wciaz jest głownie na piersi. tyle,ze o dziwo wszystkie parametry ma idealne.

Gość gość
WIFI- ja pierdzielę, a kogo to obchodzi? Kto pisze, że TY głodzisz- to, że masz tego pokarmu sporo nie znaczy, że inni mają!

Gość gość
22:41 idac twoim tokiem rozumowania to da sie zaglodzic nawet na mm; moja kolezanka musiala dodawac do mleka specjalne odzywki by zwiekszyc kalorycznosc bo jej dziecko nie miescilo sie w ramach ksiazek o rozwoju noworodka a potem niemowlecia; dopiero po gruntownym przebadaniu wlazczono odzywki zwiekszajace az dwukrotnie kalorycznosc kazdej porcji i dopiero wtedy dziecko zaczelo przybierac nie generalizuj wiec i pomysl zanim powtorzysz mit

Gość spaślak_
rodzice kierowali sie radami ze na wszystko najlepsza jest dieta homeopatia i czarodzieje no i dziecko zmarlo. o ile rodzice faktycznie zrobili to nieumyslnie bo byli glupi o tyle znachor powinien dostac kare smierci bo robi to dla zysku. najlepiej zamknac go w lochu i nie dawac jesc.

Gość gość
dajcie se siana z ta kłótnią! Wesołego alleluja ludzie i przestańcie się wiecznie kłócić, lepiej się połóżcie już spać to głupie kłótnie odejdą w niepamięć. Peace ludzie.

gość "Prokuratura całkiem zgłupiała. Nieumyślne spowodowanie śmierci tak małego dziecka to np. nieszczęśliwe upuszczenie go z rąk, tu natomiast doszło do śmierci głodowej. Trwało to kilka tygodni i nie można tego zakwalifikować jako nieumyślne działanie. Skutki braku pożywienia są powszechnie znane, znają je nawet bardzo prymitywne zwierzęta" prawnik się znalazł. nie prokuratura, tylko rodzice są głupi. naczytali się bzdur i uwierzyli, zagłodzili go przez swoją głupotę, są na to jakieś paragrafy? pewnie nie i prokuratura na tym musi poprzestać. zresztą śledztwo jest w toku

Gość gość
Osobie wyżej raczej nie chodzilo ze na piersi sie glodzi dziecko,a o to ze byc moze miala malo pokarmu wiec dziecko bylo ciągle niedożywione,bo niczym wiecej nie dokarmiane.

Gość gość
no i wlasnie o takich mitach tez pisalam; poza p[rzypadkami patologicznymi (ciezka choroba, niedozywienie u matki) NIE MA czegos takiego jak malo pokarmu, takie pojecie nie istnieje albowiem organizm produkuje tyle mleka ile potrzebuje dziecko, dziecko sygnalizuje to ssaniem, jesli zwieksza sie zapotrzebowanie na mleko to dziecko pobudza produkcje ssajac; piersi nigdy nie sa puste, pokarm nigdy nie jest za malo wartosciowy, to dziecko moze miec patologicznie zwiekszona potrzebe kalorycznosci (wtedy wdraza sie odzywki) lub moze byc nieprawidlowo przystawiane, przez co ssie nieefektywnie i zaburzona jest prawidlowa produkcja mleka

Gość gość
no to szmata jak nie miała pokarmu to chyba od tego jest mm ??????? Jak można nie dać jeść dziecku? własnemu dziecku??? Jak można patrzeć jak dziecko umiera( jeszcze z glodu)? Płakać się chce.... Sama bym umarła z glodu, ale dziecko ma być najedzone!!! Tak jak ktoś napisał wyżej, że ktos jest "RELIGIJNY" i łazi do Kościoła nie znaczy, że jest przecudowny, przekochany i w ogóle do Nieba pójdzie!!!!!! Ludzie ja widzę kto u mnie w mieście lata do kościoła co dzień, co tydzień, plociugi same patrzeć kto przyszedł , z kim, jak ubrany, ile dał na tacę! No błagam.... Jak można? Biedne dzieciątko;(

Gość gość
i takie rzeczy dzieja sie w pierwszych miesiacach zycia a nie nagle po 6

Gość gość
A mowili,ze rodzice to ludzie z wyzszym wyksztalceniem......widac to nic nie znaczy jak potrafili dopuscic do takiej tragedii,a byli juz doswiadczonymi rodzicami,bo maja piecioletniego synka.Jak tak mozna postepowac i meczyc malenstwo dzien po dniu tego nie moge sobie wyobrazic....to nie ludzie tylko bezduszne bestie,ktore powinny byc surowo ukarane!!!

Gość gość
Wifi- 13 m-czne dziecko i głównie pierś?????????

Gość gość
gdzie była rodzina, sąsiedzi? jeśli tak dobrze o nich mówiono, zapierdzielali do kościoła to chyba się dobrze znali?? jak można nie zauwazyć nic? jak? znachor powinien dostać dożywocie tak jak p******* starzy!