Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chce gosci po porodzie

Polecane posty

Gość gość
I tak pies z kulawą noga was nie odwiedzi , dlatego wmawiajcie sobie dalej ze same nie chcecie hahahaha

Gość gość
No to proszę o jakiś link do artykułu wskazującego, że odwiedziny w połogu są zgodne z zasadami savoir vivre'u, Chętnie przeczytam. Z tej zasady ograniczenia odwiedzin wyłączeni są z reguły dziadkowie dziecka. Chyba, że decyzja rodziców lub lekarzy jest inna.

Gość gość
Sama sobie poszukaj

Gość gość
Czyli argument wyssany z palca - tak czułam :D Szukać nie będę, powołujesz się na coś, to to obroń.

Gość gość
A u mnie była masa gości na drugi dzien po porodzie , ale ja rodziłam w prywatnej klinice i miałam VIP suit także goście z mężem siedzieli i pili kawę w saloniku a u mnie byli tylko przez chwilkę . Było mi bardzo miło ,ze tyle osób mnie odwiedziło poprostu pokój tonął w kwiatach i maskotkach. Od meza dostałam kolię i bransolete z brylantami i szafirami , a teściowa dała mi pierscionek z rubinem który dostała od teścia w dniu urodzenia męża . Jezeli kogoś kochamy to chcemy z tymi osobami dzielić każde chwile naszego życia . Ja kocham moją całą rodzine i rodzine meza tez .

Gość gość
12:44 Masz racje gościu a potem jęczą ze nikt im nie pomaga :D :D :D

Gość gość
Ja akurat po porodzie marzyłam o spokoju a nie o tłumie ludzie. Kocham swoją rodzinę, oni mnie również więc wiedziele co będzie dla mnie najlepsze i jedyne co robili to dzwonili z pytaniem jak się czuję, czy mi czegoś nie trzeba i że w domu czekają na mnie pozostawione rzecz, prezenty dla mnie i malca. Było mi niezmiernie miło że byli tak wyrozumiali . W dniu wyjściu ze szpitala towarzyszyła mi Mama z tatą a na drugi dzień na chwilkę wpali teściowie , reszta i to z dużą rozpiętością czasu składali umówione wizyty po 3 tygodniach od porodu. Wspominam miło i tak jak powinno było być :).

Gość gość
Popieram gościa z 13:04 - trochę taktu nie zaszkodzi. Naprawdę nic nie kosztuje żeby się zapytać od kiedy rodzice przyjmują gości.

Gość gość
Jestem w 8 miesiacu I będę miała cc ale juz wszyscy maja zapowiedziane ze wizyty krótkie w szpitalu ( tez w prywatnym ) sa ok , będę szczęśliwa mając bliskich przy sobie w takich chwilach nie potrzebuje samotności . Chce sie razem z nimi cieszyć i chwalić berbeciem :)

Gość gość
a kto by do was chcial przychodzic? jak wy takie nie towarzyskie jestescie. najlepiej wyslijcie jeszcze linka do tego tematu do rodziny,znajomych, zeby sie upewnili,ze sa nie mile widziani w waszych domach.

Gość gość
moja teściowa wpadła już na trakt porodowy :/

Gość gość
jak moja starsza kuzynka urodzila pierwsze dziecko w rodzinie to poprosila, zeby nikt jej nie odwiedzal przez kilka miesiecy, nikomu nie pozwala tez brac corki na rece, no i jak ja rodzilam to kazdy chcial byc taktowny i nikt nas nie odwiedzil w szpitalu, a mi bylo zwyczajnie przykro , chcialam sie pochwalic nasza corka, czulam sie swietnie i mialam chote dzielic sie radoscia

Gość gość
18:05 - to nie umialas napisac informacji, chocby krotkiego smsa z info ze urodzilas, waga, dlugosc dziecka i zaproszenie do odwiedzenia? Kurde, kobiety, co z wami nie tak???? Jak urodzilam pierwsza corke to rozsylalam smsy z informacja "prosimy by nie dzwonic, oswajamy krzykacza" i wszyscy zrozumieli... mamom i ojcom naszym powiedzielismy zeby wpadli do szpitala odwiedzic swoje wnucze :) i tyle!