Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ericka79

ALIOR BANK ręce mi opadły...

Polecane posty

Gość Ericka79

Chciałam wziąć ekspres na 10 rat w sklepie Eurortvagd, niestety sklep ma jedynie umowę z ALIOR bankiem i kredytu nie otrzymałam. Powodu nie chcą podać, pracuję w budżetówce (stała, pewna praca), zarabiam 3 tysiące, mieszkam u rodziców, którzy płacą rachunki (zarabiają o wiele więcej ode mnie). Skoro 3 tysiące dochodu w 100% pewnej pracy to za mało, to kto dostaje u nich kredyty? Ręce mi opadły. Najpiękniejsze jest właśnie to, że ukrywają powód odmowy. Pani, która ze mną rozmawiała przez telefon mnie nie polubiła czy jak?

Gość gość
buhaha pewnie nie dałaś sobie wcisnąć dodatkowych usług, ubezpieczeń i karty, a dziewczyna która tam była nie miała wykonanych planów, albo miała i nie chciała sobie ich popsuć więc ci tak powiedziała :) a pozatym z tego co wiem to tam mają 3 banki do wyboru :P

Gość gość
to dziwne bo ja mam rentę ok 900 zł miesięcznie i dali mi kredyt na 11 rat (do końca renty) na prawie 3 tys. złotych. załatwiane przez net i telefon.

Gość gość
też miałem tak samo 6200 brutto, a oni mi nie chcieli sprzedać lapka za 1600 zł na raty 0% Myślę, że chodzi o te 0% - to po prostu ściema jest i tyle

Gość gość
Mądrze napisał przedmówca.Nie chcieli Ci udzielić kredytu ponieważ nie pozwoliłaś sobie wcisnąć ubezpieczenia na dany kredyt? Moja córka też tak miała,ale narobiła zadymę, chciała zadzwonić po media i wyrazili zgodę.Szeptali sobie coś po cichu, pisali sms-y ale nie mieli wyjścia! Byli bardzo nieprzyjemni.

Gość gość
3tys. To przesada., za duzozdzierasz z naszych kieszeni

Gość Ericka79
Dostanę wypłatę za tydzień i kupię za gotówkę. To dla mnie nie jest problemem. Wolałam na raty. Swoje "myślcie trochę" następnym razem zatrzymaj dla siebie. Dla mnie to jest żenujące, że bank może się tak zachować. Czytam teraz opinie o tym banku na różnych stronach i aż ręce opadają, że tak duży sklep "układa" się z taką instytucją...

Gość gość
Alior jest polski czy żydowski bo z twojego postu ciężko wywnioskować :O ?

Gość Ericka79
Rób teorię spiskową, bo kobieta się chciała wyżalić. Za chwilę się dowiem jeszcze, że popieram Putina. Tak, jestem chodzącą antyreklamą ALIOR banku, bo nie przyznali mi kredytu, który zapewne od każdego innego banku bym dostała. I jeszcze mi kazali złotówkę wpłacić na swoje konto, ciekawe ile już nazbierali od ludzi takiej darmowej kasy :) Po świętach dzwonię tam po raz kolejny i znów będę pytać o powód nieotrzymania kredytu i nie omieszkam zapytać o zwrot mojej złotówki :D Jak tylko kiedyś będę miała czas, to wejdę do punktu banku na mieście (bo kredyt załatwiałam przez telefon), podam swoje dochody i wszystko tak jak podawałam Pani przez telefon i zapytam czy dostanę kredyt. Jestem pewna na 100%, że mi przyznają, bo nie będzie miał 0%. I wtedy napiszę do biura ochrony konsumenta i obsmaruję ich na necie. Mam dość.

Gość Ericka79
Jak mi tematu nie skasują, to Wam napiszę co mi z mojej niepolicyjnej i niedziennikarskiej prowokacji wyszło.

Gość gość
Teściowa miała podobną sytuację z innym bankiem, który jako jedyny obsługiwał kredyty sklepu rtv. Powodem odmowy okazał się wpis w bik spowodowany złym rozliczeniem przy zamykaniu konta. Chodziło o jakieś 3 zł do tego w drugą stronę żeby było śmieszniej. Podejrzewam, że u Ciebie też coś w tym stylu (o ile nie masz innych kredytów już).

Gość Ericka79
BIK sprawdzałam - mam wszystko idealnie płacone. Obawiałam się zamieszania z Orange, bo ostatnio zmieniałam abonament i przenosiłam płatność do innego banku. Jak czytam perypetie ludzi z tym bankiem to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Jednej kobiecie odmówili, bo nie podała numeru telefonu komórkowego :D

Gość Ericka79
2014-02-26 "Alior Bank zdecydował o przeprowadzeniu zwolnień grupowych w centrali obejmujących do 260 osób, czyli 4 proc. zatrudnionych. Program redukcji zatrudniania jest częścią projektu optymalizacji kosztów." "Prezes Hucał powiedział, że Alior będzie sprawdzał klientów nie tylko na podstawie danych, które pozyskał od nich (np. z ankiet, formularzy wniosków itp.), ale też prześwietli ich aktywność w internecie, na forach i może nawet zapyta o nas firmy telekomunikacyjne. "Chcemy wykorzystywać dane z portali społecznościowych, dane dotyczące zachowania klientów w internecie, łączyć to z danymi firm telekomunikacyjnych" - tak brzmi dokładny cytat z Hucała." "Alior znów podrożeje. Wyższa opłata za kartę, trudniej o bankomaty za darmo" :D

Gość Ericka79
"Dramatyczna wyprzedaż akcji Alior Banku, którego akcje staniały w ciągu jednego dnia aż o 22 proc., rodzi wątpliwości nie tylko inwestorów. Pierwszy szef KNF Stanisław Kluza w rozmowie z Polskim Radiem wzywa do sprawdzenia ostatnich transakcji przed spadkiem, sprawie przygląda się również KNF." "Pracownicy call center Alior Banku w Lublinie skarżą się na fatalne warunki pracy i wyzysk. Robert Midura, dyrektor generalny Alior Banku, odpowiada na te zarzuty."

Gość gość
Serio? Skopiuj sobie i wklej w wyszukiwarce. Takie to trudne? Masz grupę inwalidzką z myślenia?