Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaproszonaOla

zaproszenie tak wcześnie

Polecane posty

Gość zaproszonaOla

NIe no wymiękam, po jaką ch""""e ktoś daje mi zaproszenie na ślub któe ma być pod koniec września a co najlepsze potwierdzenie przybycia mam do 20 lipca, No proszę wytłumaczcie mi po co takie odstępy w czasie? Nie możnaby zaprosić 2 miesięce wczześniej i date potw dać np. 2 tyg przed ślubem . A późneij macie pretensje i pytania "Czemu tak dużo osób nie przyszło" Zastanawiające .....

Gość gość
to chyba akurat dobrze, że tak wcześnie rozwożą zaproszenia, jeśli ktoś jest z daleka to z dnia na dzień nie dostanie urlopu, ja muszę powiedzieć 3 m-ce wcześniej, bo tak układany jest u mnie grafik w pracy. A potwierdzenia w takim czasie wymaga właściciel sali, bo jeśli np. ze 150 osób odmówi 50 to robi się problem.

Gość gość
za wcześnie źle, za późno jeszcze gorzej bo jak tak można późno prosić. taa przyjmij zaproszenie a nie jeszcze masz problemu że za wcześnie, jak by ci dali 2 miesiące przed to by było że już urlopu wziąć nie możesz. nie możesz po prostu cieszyć się z nimi a nie już narzekasz

Gość gość
gdybyśmy z mezem dostali zaproszenie na dwa miesiące przed to byśmy odmowili bo dla nas to jednak pozny czas a autorko powinnas się cieszyc a nie gdekac....

Gość gość
autorka maracje szkoda że rokrpzed ślubemnie zparaszają o ślubie wie sie wczesniej i mniej wiecje kazdy wie czy spodziewać sie zaproszenia czy nie i urlopmozna zaplanowac ja uważam ze proszą tak wcześnie bo jak odmói np auotrka to własnie dwa miesiace przedpoprosza na to miejsce kogos innego

Gość zaproszonaOla
No właśnie, błagam was idziesz na wesele to bierzesz jeden dzień wolnego góra dwa a nie cały tydzień że musicie 3 miesiace wcześniej prosić. Dajcie spokój.. A jak wesele się rozpadnie?? To co później dzwonić do wszystkich i wstyd, a jak np wypadnie coś gościom już po potwierdzeniu ... Dajcie spokój mam znajome w restauracjach i wiem że konkretną ilość osób potrzebują ok.1-2 tygodnie wcześniej.....

Gość gość
potwierdzenie przybycia do 22 lipca to rzeczywiście sporo czasu, ale ja jestem za tym, że im wcześniej się wie tym lepiej i można się lepiej zorganizować.

Gość gość
jakby cię zaprosili 2 tyg wcześniej to też miałabyś pretensje

Gość gość
Akurat zapraszanie 3 miesiące jest jak najbardziej ok według savoir-vivre, ale potwierdzenie na dwa miesiące przed to trochę za szybko. Co do potwierdzenia 2 tygodnie przed ślubem - to też jest zależne od sali. My miesiąc przed musieliśmy podać na sali liczbę gości, potem do tygodnia przed ślubem możemy jeszcze zmieniać liczbę gości, głównie gdyby ktoś odpadł to żebyśmy nie dopłacali za już zamówione miejsca.

lepiej wczesniej niz za pozno moją koleżankę zaproszono na tydzien przed bo zwolniło się pewnie miejsce poczuła sie obrazona:(