Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupic go czy nie kupić

12 calowy rowerek dla 3 letniego dziecka czy nie za mały

Polecane posty

czy córka nie będzie na niego za duża ? jak myślicie ?

nie myślcie że to reklama ;) ja naprawdęzastanawiam się czy go kupić ? tylko że za 180 zł i w dobrym stanie ale pojęcia nie mam czy warto ?

Gość gość
ja dla trzylatka kupiłam z kołami 16''

Gość gość
Proponuję gdzieś "przymierzyć" dziecko do podobnego rowerka :)

16 calowy ? kurcze to jakieś wysokie to woje dziecko musi być :) moj ama ma tak +/- 90 cm pani z ogłoszenia mówiła że jej dziecko jeszcze czasami na tym rowerku 12 calowym jezdzi a ma 5 lat nie wiem czy się na niego decydować ? jak myślicie ? kupiłybyście go ?

Gość gość
12 dla 3 latka? Chybw ze jest bardzo niski. Moja corka ma 3,5 roku 105cm i smiga na 16. 16 cali jest od 110cm a 12 wystarcza na jeden sezon.jak dla mnie bez sensu kupowac 12

Gość gość
Nie no 5 latek na 12 calach? Chyba kolana ma pod broda :-)

zaczęłam się zastanawiać nad 14 albo nawet nad 16 ale będzie na nią za duzy 16 calowy a 14 w mojej okolicy nikt nie ma do sprzedania a na nowy mnie naj zwyczajniej nie stac. I tak pomyślałam że kupię ten za 180 i za rok sprzedam za 100 :) i kupię nowy 16 calowy wtedy też będę miała większe możliwości finansowe bo w tym roku niestety cieżko ;/

ma taki 3 kołowy plastikowy niewygodny i łądnie sobie radzi tylko widać Że jej ciężko bo ten rowerek taki... szkoda gadać a jak kupięten 12 to wdaje mi się że będzie mogła sama jezdzić bez pchania

Gość gość
Moja córka na 12 calowych kołach jeździ od od roku i już są za małe (skończyła 3 latka). Kupiliśmy jej rower 16 cal , idealnie sięga do pedałów, sama na niego wsiada . Córka ma 101 cm wzrostu. Jeżeli 3 latka ma 90 cm wzrostu to jest malutka i 16 calowy będzie dla niej gigantem. Rowery o kołach 16 cal są od 3 roku życia dla dzieci od ok 98 cm wzrostu.

no to teraz już kompletnie mam mętlik w głowie ;/ sąsiadka ma 16 calowy i jak moja córka usiadła to ledwo ledwo co dosięgała do pedałów a co dopiero mówić o pedałowaniu ;/ troche mi szkoda wydawaćtych 180 zł ;/

skoro 16 będzie za duży to może kupię14

Gość gość
Córeczka nie jest wysoka więc rowerek będzie jak najbardziej ok, mój synek miał taki w zeszłym roku- miał 2 latka i 91 cm, rowerek był w sam raz- regulowane siodełko było na najniższym, teraz, rok później ma prawie 10 cm. więcej i dalej rowerek z podniesionym siodełkiem jest ok, ale wiem że to już ostatni sezon. Więc u Twojej córeczki też się powinien na dwa sezony sprawdzić, bardziej istotna jest możliwość regulacji siodełka. Mój wiem że by miał koła 16'' na pewno za duże, może 14'' by były ok ale to teraz a nie rok temu.

Gość 16 dla 3 latki ciekawe
moja corka ma 4 lata ale wzrost jak przecietna 5.5 latka - 113 cm i ma wlasnie 16 cali. Siedzenie ma na najnizej pozycji bo inaczej nie siega do ziemi wiec nie wyobrazam sobie ze dziecko 3 letnie mogloby na nim jezdzic - chyba ze tak jak moja corka jest bardzo wysokie. aha i bardzo wazne czy to dziecko jezdzi na 2 kolkach czy ma jeszcze te boczne - bo jak ma boczne to nie ma roznicy i mozesz kupic za duzy ale jak ma jezdzic tylko na 2 kolkach to lepiej nie kupowac za duzego bo sie nigdy nie nauczy na nim jezdzic. a poza tym jak dziecko ma ok 2-3 lat to ja bym na Twoim miejscu kupila rowerek biegowy

Gość gość
Wszystko zalezy od wzrostu dziecka. Na takim małym rowerze jeździ pewna dziewczynka z mojej dzielnicy, a zaraz będzie kończyła 6 lat. Tyle, że ona jakaś bardzo malutka jest (nie to, że jest niska, po prostu jest bardzo mała, ale rodzice chyba nic z tym nie robią, no ale to już ich sprawa). Po prostu rower trzeba dobrać do wzrostu dziecka. Są dzieci np. roczne mające 73cm i takie mające nawet 85cm. Tak samo z trzylatkami. Są te niskie i bardzo wysokie.

Gość gość
Ze swoich doświadczeń z różnymi wózeczkami nosidełkami czy rowerkami to polecę Lionelo, bardzo dobra firma, robią rzeczy dopasowane, bezpieczne, pomyślane właśnie pod dzieci. Rowerek corce zamówiliśmy Casper i bardzo fajnie się sprawdza. Bezwypadkowy jak na razie, nic nie odpada, nie luzują się elementy, oby tak dalej!