Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sie gotuje mleko skondensowane na karmel

Polecane posty

Gość gość

wiem ze ma byc slodkie,ze trzeba sie upewniac ze cala puszka jest zanurzona w wodzie i na malm ogniu, ale czy sie przykrywa garnek czy bez przykrycia? i czy jak mina 3 godziny mozna ta puszke przelozyc np. do zlewu zeby ostygla?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja gotuje 3 godziny i pilnuję, żeby dolewać wody bo paruje. Po 3 godzinach wart wrzucic do zimnej wody żeby szybciej ostygło ale nie trzeba. Chociaż lubie kupować gotowy kajmak jezeli to do kremu w cieście bo dużej różnicy nie ma.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×