Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak brzmi jezyk polski dla obcokrajowców?

Polecane posty

Gość gość

podobno dla Niemców szarmancko?

Gość gość
zajeeebiscie walom se konia gdy slysza polski

Gość gość
podobno Polacy jak mówią w innym jeżyku tj angielski czy francuskim z polskim akcentem to mowa lepiej niż Niemcy ze swoim w tych językach. prawda?

Gość gość
ja ostatnio miałam taką fazę,że słuchałam wiadomości w dzienniku i nic nie rozumiałam, ale całkiem ładnie brzmiał język polski, nie rozumiałam słowa, ale wcale nie był taki szeleszczący

Obcokrajowcy rozpoznaja Polakow na ulicy po wygladzie, a takze potrafia wylapac slowa jak np: szy, rzy, czy , kulwa, kulwa, szyszyszyyy , dobra, dobra rzy

Gość gość
poznają nas też po słowie: MASAKRA

Znaja takze w stanach. Moja kolezanka Azjatka mow sie skarzyla na Polakow mieszkajacych pod nia, ze ciagle slyszy u nich darcie i wrzaski. :) smiesznie ona mi to nasladowala najpierw takie jakby szczekanie i kulwa, kulwa i szczekanie :) wyjasnie, ze to nie byl pies

Gość gość
MOJ MAZ MOWI ZE KROPNIE NAWET JAK NIE SYLABY A BELKOT JAKIS co sie omu podoba, wlosi tez dziwnie sie patrza ehhe a dla angoli -znajomo-nawet potrafia co ne co juz zakumac

Gość gość
Moja kolezanka pracuje w http://www.makilen.pl/ oni tam mają kursy polskiego dla obcokrajowców, to mowila,ze dla nich polski bardzo szeleszczący jest wlasnie :D

Gość gość
Tak jak inne dla Ciebie których nie znasz :D Niemiecki jest twardy, rosyjski śpiewający. Ale jak wiadomo ciężko komuś z zagranicy nauczyć polskiego, a bez polskiego nic nie załatwi w urzędach i tutaj pomocą słuzy platforma udsc.pl która udziela konsulatcji

Gość gość
zgadza się, taki szeleszczący ze względu na sz rz i typ podobne, sam jestem obcokrajowcem, ktory jeszcze uczy sie jezyka polskiego w szkole makilen, ale moim zdaniem to jeden z ladniejszych jezykuw na swiecie

Gość gość
oj brzmi źleeee, to bardzo trudny język, mam kolegę Anglika i nie cierpi polskiego :D

Gość gość
puscie sobie nagranie odtylu i bedziecie wiedziec jak brzmi dla innych.

Gość gość
Dokładnie, to jest trudny język i szeleszczący :d Ale z kolei mój szwagier Anglik dał radę. Chodził na kurs do Makilen z Krakowa http://makilen.pl/kursy/ (znam ją bo szkoła jest koło mnie) i po tym kursie dużo lepiej gada :)

Gość gość
Jestem niemcem with polish roots. mówię tylko troche po polsku. The most things sound to me still like to a non polish speaker. Wiem, że dużo niemców Myślą że język polski brzmi jak ruski. Ale ja tak nie myślę. Polski brzmi bradzo pynnie dla mnie, nie jak dutch albo niemiecki. It sounds slavic for sure. It doed not sound as hard as russian , there are more ś cz sz ci ć sounds in it. This stands out.

Gość gość
Oh and i think it sounds ładne of course. Those people who think it is ugly have no idea. :-)

Gość gość

Up. Jak ktoś zna częściową język polski to będzie on brzmiał dla niego zupełnie inaczej niż dla osoby, która nie ma o nim pojęcia. Jeżeli chcesz poprawić swój poziom języka polskiego to polecam ci wybrać się do www.makilen.pl Jest to szkoła dla obcokrajowców, która uczy języka polskiego.

Gość Россия

Ja jestem z Rosji. Dla mnie język polski jest bardzo podobny do mojego ojczystego języka czyli rosyjskiego. Polskiego ucze się dlatego że bardzo chciałam się przekonać czy jest on taki trudny jak wszyscy mówią. Uczę się go już 7 lat i jest to bardzo piękny język

Gość gloriaczarnecka

moi znajomi z Rosji mówili, że język Polski nie jest dla nich trudny i w większości przypadków nas rozumieją 😉 poza tym wiele z nich nauczyło się Polskiego w szkole policealnej Vademecum na kursach i teraz płynnie po Polsku mówią 

Gość gość

Ja też nauczyłam się języka polskiego dzięki wcześniej tutaj wspomnianej szkole makilen.pl Początkowo miałam problemy z odróżnieniem jakichkolwiek słów, więc język polski był kompletnie dla mnie niezrozumiały. Teraz wydaje mi się normalnym językiem.