Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje niemowle jest za grube

Polecane posty

Gość gość

Za tydzien konczy 5 miesiac i juz wazy 7,7 kg:( Nie wiem czemu. Normalnie ja karmie. 4 razy dziennie mleko 180 ml i raz dziennie 60 g zupki jarzynowej plus 120 ml mleka na dopitke ( jeszcze calego sloiczka nie zjada) . Zero kaszek,herbatek slodzonych,wiec skad taka waga?:(

Gość gość
moje jest na piersi i tez tyle wazy,ma 5m

Gość gość
no i teraz ci zabiorą dziecko, bo je tuczysz

Gość gość
Ale mu zolodek rozepchalas :)-zart.Moj ma 3 latka i max na raz wypija 180 ml rano i wieczorem mowie o mleku.A Twoja dzidzia jest ok daj jej spokoj niech je byle nie na sile i zdrowo rosnie.Pozdrawiam

Gość gość
21.28 porownujesz do 3 latka??Ale 3 latek je juz normalne posilki ,wiec nic dziwego ze juz tyle mleka nie pije.Niemowle 5cio miesieczne jest w 95% na mleku

Gość gość
Moja corka wazy 6200 i ma 3 miesiace. Jest na modyfikowanym mleku. Czy wg was to duzo? Dodam ze jest bardzo dluga jatj na swoj wiek bo ma jakies 67 cm.

Gość ewelina204
Ja bym się cieszyła gdybym miała taki problem. Od urodzenia walczę żeby dziecko ddobrze przybieralo. Także ciesz się jak zacznie chodzić to wyrośnie :-)

Gość gość
wszystko zależy od wagi urodzeniowej!!! dziecko na roczek powinno ją potroić!!!! Mój syn urodził się 2800 (wcześniak) na 3 mce ważył 5800, na roczek niecałe 9kg. I to są wyznaczniki, bo jak możecie porównywać dajmy przykład jedno dziecko ur. 2500 a drugie 4000 i jak myślicie jak ta pierwsza napisze że dziecko w wieku 3 mcy ważyło 4500, a ta druga 6000 to można to porównywać?

Gość gość
oj mój ma 7 miesięcy i je ledwo 120, na noc mu się zdarzy wiecej, wazy 8kg

Gość gość
Moj ma 7 miesiecy i wazy 7,300 zjada jednorazowo 150 ml. Ja tez caly czas walcze o dobre przyrosty bo jestesmy albo na 3 centylu albo ponizej siatki. Urodzil sie z waga 3550 i nie sadze by w 5 miesiecy przybral jeszcze 3,300 wiec nie potroi wagi. Kazde dziecko jest inne.

Gość gość
180ml mleka? Dużo.. ale rozumiem, że te 180ml mleka to 150ml wody + 5 miarek mieszanki i razem to jest 180ml mleka.. (a nie 180ml wody +6 miarek proszku). To i tak dużo. Moje 15 miesięczne dziecko mleko pije raz na dobę, przed drzemką (dostaje je około 3-3,5 godziny po śniadaniu). I dostaje 150ml wody + 5 miarek mieszanki + 2 łyżeczki kaszki manny, albo 150ml mleka krowiego i troszkę manny. W każdym razie razem to jest góra 180-190ml napoju. Więc wydaje mi się, że dla młodszego o 10 miesięcy dziecka 180ml to jest bardzo dużo. A ile dziecko ma cm? Może te ponad 7 kg przy jego długości enie jest najgorzej?

Gość gość
Tak to jest gdy karmi sie mm, dzieci robia sie grube.

Gość gość
nie prawda, mój syn jest wychowany na mm a wagę ma idealną (50 centyl czy jakoś tak) i tak ma od samiutkiego początku. Obecnie nie pije wcale mleka, ale jak miał 3 miesiące-ostatni miesiąc gdy pił normalnie mleko bo już zaczął odrzucać to pił tyle co na puszce pisało dla 4-5 miesięcznego dziecka w dodatku jadł co 2 nie co 3 h.

Gość gość
Autorko z ciekawości zobaczyłam w książeczkę jak mój Mały przybierał: ur. 2800 6 tyg 4620 8 tyg 4830 3m 5800 10m 8540 13m 9770 wychowany na mm obecnie ma niecałe 15 mcy i ok 11 kg. Dzieci w 1 półroczu przybierają najwięcej, potem zaczyna się raczkowanie, chodzenie i będziesz się martwiła że przybiera za mało :)

Gość gość
Moja corka 2 maja skończy 5 miesięcy i waży 8100g z tym,ze jest na piersi,więc karmie na żądanie. Jest dużym dzieckiem,ale nikt nie mówi,ze jest gruba. Lekarze też nie widzą w tym nic złego. Wszyscy zgodnie twierdzą,że jak zacznie być bardziej aktywna to wszystko się unormuje.

Gość gość
Mój też głównie na mm (mleka mojego nie miał dużo) ur.2800 12 miesięcy 9440 Teraz ma 15 miesięcy i jakieś 9,7-10 kg Dziecko jest niskie i wagę ma odpowiednią do wzrostu.

Gość DNA prawde powie
kidys moj syn tez byl taki - duzy i za duzo wazyl i nie przejmowalam sie tym wcale, cale dziecinstwo mial nieposkromiony apetyt,dzisiaj studjuje i jest modelem zarabia niezla kaske, ma 190cm.wzrostu i jest raczej szczuply- trzyma diete narazie

Gość gość
nie każdy wyrasta z nadwagi. Ja znam dziecko w podstawówce, które waży ponad 100kg. Po prostu rodzice nie przejmowali się nigdy nadwagą, dużo karmili. Dziecko wychowywane na mleku matki, dopiero po 6 miesiącu (gdzie już ważyło 10kg) inny pokarm i mieszanki. Więc nie ma tak, że każdy zgubi zbędne kilogramy. Nigdy tego nie wiadomo, więc lepiej nie dopuszczać do tego, by dziecko ważyło zbyt dużo. I zawsze trzeba odnosić wagę w stosunku do wzrostu.