Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobił PiS dla naszego kraju no co?

Polecane posty

Gość gość
NIC oprócz dziury budżetowej.

Gość gość
miał wkład w ulepszenie naszego hymnu ( z ziemi wolskiej), a to nie byle co

Gość gość
G(Ó)WNO

Gość gość
dzięki PiSowi osoby niepełnosprawnie umysłowo mają równe szanse, właściwie tylko takich w tej partii potrzebują

Gość gość
Potwierdzam że goovno

Gość gość
Kiedy rządził PiS miałam pracę i mogłam swobodnie sobie zmieniać ją na lepszą 2x zmieniłam z umową na czas nieokreślony na lepsze zarobki. Teraz od 4 lat za PO nie mam pracy ani na nią widoków. Co najwyżej na umowie śmieciowej na czas określony tzn. pracodawca bez podania przyczyny może zwolnić pracownika w każdym czasie. Dlatego będę głosować za PiS.

Gość gość
NIC oprócz dziury budżetowej. - mówisz o PO???

Gość gość
tema jest o PiS ślepa k***o

Gość gość
dzieki PISowi mogły rozwinac skrzydła piekne postacie jak ojciec Rydzyk i prof Pawłowicz

Gość gość
po nie spowodowała żadnej dziury budżetowej.

Gość gość
Nie powoduje PO dziury budżetowej??? To sobie zobacz jej "licznik"

Gość gość
Kiedy rządził PiS miałam pracę i mogłam swobodnie sobie zmieniać ją na lepszą 2x zmieniłam z umową na czas nieokreślony na lepsze zarobki. Teraz od 4 lat za PO nie mam pracy ani na nią widoków. Co najwyżej na umowie śmieciowej na czas określony tzn. pracodawca bez podania przyczyny może zwolnić pracownika w każdym czasie xx .jak rzadzilo PIS nie bylo na swiecie kryzysu, wiec powinien byc szał. Nie zauważyłam. Porownaj bezrobocie NA SWIECIE teraz i sprzed tych kilku lat

Gość gosc dosc
W naszym pięknym kraju zaledwie przez niespełna dwa 2005-2007. Lemingowe bractwo uważa, że przez te dwa lata rządów PiS nic nie zrobił, więc warto przypomnieć, co przez ten krótki czas ta partia zrobiła. A więc wyliczamy: - produkt krajowy brutto w czasie rządów PIS-u przyrastał rocznie o ponad 6%, produkcja przemysłowa o ponad 10%, inwestycje o 20%, produkcja budowlana o ponad 60%, – w okresie 2005-2007 powstało 1,2 mln miejsc pracy w kraju, – spadło bezrobocie z ponad 3 mln osób w 2005 do około 1 mln 100 tys. w 2008, – inflacja była niska ( spełniała kryteria wejścia do strefy euro), a zloty stabilny ( złoty nie przekroczył bariery 3.50 za euro), - zmniejszono deficyt finansów publicznych z około 4 proc. PKB do w 2006 do 3 proc. PKB ( jedno z kryterium do przyjęcia waluty unijnej) ( Tu warto przypomnieć, że za rządów PIS Polska spełniała wszystkie kryteria przyjęcia do strefy euro. Jednak Kaczyński sensownie uznał, że jesteśmy za słabi gospodarczo i ekonomicznie, żeby starać się o wejście do korytarza ERM2 ( zamrożenie kursu złotego na dwa lata),

Gość gosc dosc
dodam jeszcze, że to wszystko dzieki hossie panującej w gospodarce światowej.

Gość gość
19.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Shatyn coraz bardziej ci bije na dekiel, dziadygo! :D

Gość gość
Ja za Pisu pamietam ze jak wlaczalam tv to tylko n*******lali o mundurkach w kolko. Ze niby tak duzo robia

Gość gość
PISu ewenement na skale swiatowa - premierem i prezydentem byli blizniacy ( choc wczesniej sie zarzekali,ze nigdy tak nie bedzie.) dzieki temu polityka polska doczekala sie mnostwa karykatur w najpoczytniejszych gazetach:)

Gość gosc dosc
Cd....w naszym pięknym kraju zaledwie przez niespełna dwa 2005-2007. Lemingowe bractwo uważa, że przez te dwa lata rządów PiS nic nie zrobił, więc warto przypomnieć, co przez ten krótki czas ta partia zrobiła. A więc wyliczamy: - cena benzyny spadła z ok. 4,30 zł do 3,70 zł, - zlikwidowano podatek od spadków i darowizn, – zmniejszono podatek dochodowy od osób fizycznych, – obniżono o ponad polowe składkę rentową, dzięki czemu wzrosły pensje, – podniesiono znacząco najniższą płacę, - w ramach funduszy strukturalnych i Funduszu Spójności rząd PIS uzyskał 67,3 mld euro na lata 2007 – 2013. ( za które obecnie są budowane m.in. drogi ), - wprowadził w ramach polityki prorodzinnej nieznane w Polsce a powszechne w Europie Zachodniej odpisy od podatku na każde dziecko, – wydłużył urlopy macierzyńskie, – wprowadził też tzw. „becikowe”, czyli zapomogę z tytułu urodzenia dziecka, – na dożywianie dzieci przeznaczył 500 mln zł rocznie, - zainicjował politykę bezpieczeństwa energetycznego przez poszukiwanie niezależnych źródeł energii w kraju i zagranicą, – sprzeciwiał sie budowie gazociągu północnego z Niemiec do Rosji, – zainicjował budowę „gazoportu”,

Gość gość
Kwakwakwakwakwakwakwaaaaaaa

Gość gość
przez dwa lata? a co zrobiło PO? rozpierdzieliło ten piękny kraj

Gość gosc dosc
CD - wprowadził mechanizmy konkurencji w telefonii komórkowej: spadły o prawie połowę ceny dostępu do internetu i ceny usług telefonicznych, – stworzył Urząd Komunikacji Elektronicznej przeciw praktykom monopolistycznym, - powołał Centralne Biuro Antykorupcyjne, - wprowadził sady 24-godzinne (zlikwidowane przez rząd Donalda Tuska), – powołał Krajową Szkołę Sędziów i Prokuratorów. Po dwóch latach rządów PiS przestępczość kryminalna spadla o 18 proc., – dokonał likwidacji Wojskowych Służb Informacyjnych, – powołał nowe służby specjalne, – rozpoczął restrukturyzacje polskich sil zbrojnych,

Gość gosc dosc
CD - przeprowadził ustawową lustrację zahamowaną dziś przez PO i SLD, – wzmocnił pozycję Instytutu Pamięci Narodowej, - nakłady na ochronę zdrowia wzrosły o ponad 10 mld zł, tj. o 26%, a niedopłacanym latami pracownikom tej branży podniesiono wynagrodzenia o blisko jedna trzecią. Żaden rząd tego nie przeprowadził do tamtej pory, a i do dziś. Za rządów PiS 86% Polaków deklarowało, ze czują sie zadowoleni, a ponad 60% twierdziło, ze żyje sie im dostatnio. Lemingi powiedzą, że to propaganda z naszej strony. To nie propaganda, to fakty. One mówią same za siebie.

Gość gosc dosc
dodam jeszcze, że to wszystko dzieki hossie panującej w gospodarce światowej.

Gość gosc dosc
A co robi PO oprocz propagandy ????

Gość gosc dosc
Oj pomyliłem się -zamiast PO miało być PiS

Gość gość
Żałosne podszywy leminga :classic_cool:

Gość gosc dosc
Możesz się podszywać, możesz bełkotać o tej hossie. Prawde nie zakrzyczysz chorymi tylułami i podszywami. Ludzie widzą jaka jest prawda - jak rzadzi PO. Każdy ma ich serdecznie dość A boją sie PiSu jak diabeł święconej wody. Dlaczego? Bo im zależy na Polsce i Polakach. A PO co ??? ACTA !

Gość gosc dosc
ACTA !!! Pamietacie ten "bład" premiera???