Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brat męża zepsuł nam święta, nie przyjedzie na nasze wesele

Polecane posty

Gość gość
Przecież w busie nie ma pasów :-o

Gość gość
I my w tej kawalerce wychowałyśmy się z siostrami i jakoś żyjemy.

Gość gość
autorka tematu jest prostaczka ,nawet szkoda mi cokolwiek pisac ale powiem tylko ze opinie o niej wyrobilam sobie jak przeczytalam tekst ze ona dopilnuje zeby nikt z rodziny sie do szwagra nie odezwal.tutaj wlasnie dala swiadectwo swojego prostactwa i chamstwa,tak wlasnie reaguja ludzie bez honoru i kultury.jesli szwagier nie chce uczestniczyc ,jak to okreslil w "szopce"jakim jest wasze wesele to powinnas to przelknac a nie straszyc ze go sklocisz z cala rodzina!!!!

Autorko jestes taka glupia ze aż mi ciebie szkoda. Twój szwagier bardzo dobrze ci powiedział :):):) moim zdaniem zbyt delikatnie:) i jeśli ktoś z was tutaj rznie wielkich Państwa to na pewno nie oni... lecz wy. hehe dwoje dzieci slub kościelny,pewnie jeszcze biala suknia i welon,toż to wszystko na pokaz,szopka jak nie wiem.nie zdziw sie jak ludzie będą cię palcami wytykali :D:D:D:D

Gość gość
Nie my pierwsi i nie ostatni bierzemy ślub kościelny i robimy wesele po cywilnym i z dziećmi. Teraz ciekawe kto im wygadal co na nich mówiliśmy. Czy moja szwagierka czy tesciowa. Pewnie ich ochrzanily i się wkurzyli, ze kazdy stoi po naszej stronie. Ja jestem prostaczka? My na ich slubie byliśmy, a dla nich wakacje są ważniejsze. Ale trudno. Z mojej rodziny będą wszyscy i moje koleżanki też.

Gość gość
są tacy ludzie -uwierz.

Gość gość
A to marne prowo jeszcze się kręci? Żaaal.

Nosi nosi...jak widac:) powiedz mi autorko po co ci wesele po ślubie kościelnym,skoro macie juz 2 dzieci i slub cywilny? ale szczerze...

Gość gość
Do Ciebie autorko nie docieraja zadne argumenty i tu jest caly problem.Widzisz tylko swoje racje.Zalozylas ten temat liczac na to ze uzyskacz szerokie poparcie a okazalo sie inaczej i nie mozesz tego przelknac!Jesli Twoj szwagier odmowil przyjazdu na wesele powinnas to uszanowac ,albo jesli faktycznie bardzo by ci zalezalo na ich obecnosci moglas zalatwic im nocleg w hotelu i powiedziec ze nie oczekujesz duzego prezentu bo napewno wydadza sporo na podroz a dla ciebie najwazniejsza jest ich obecnosc.Ty jednak wolalas obrabiac im doope a teraz zgrywasz niewiniatka,a nie masz racji i koniec kropka!!!!!

Gość gość
Jest to moje marzenie i mam prawo je zrealizować. Moja szwagierka i szwagier mieli wesela to czemu my mamy nie mieć? Teściowie od dawna nalegają na "prawdziwy ślub" to się wreszcie doczekają.

Gość gość
Ale to nie Bedzie prawdziwy slub tylko szopka szopka jedna wielka szopka :) czemu nie umiesz tego zrozumieć?Dlatego nie kazdy ma obowiązek brać udzial w takim przedstawieniu,za które jeszcze trzeba zaplacic spora sume,bo przecież ty musisz dostać swietne prezenty dużo kasy zeby sie wam zwrócili za talerzyk :D nawet nie wiem jak mam cię nazwać bo Panna Mloda średnio tu pasuje :o

Gość gość
Zaloze sie ze twój szwagier mial normalna kolejność slub wesele dzieci a nie od d**y Strony...smiac mi sie chce na takie pannice jak ty:o będziesz miala biala suknie i welon?

Gość gość
Szopka, bo mam dzieci? Pisalam juz, ze nie chcialam isc do ślubu z brzuchem, teściów tez nie bylo wtedy stać na organizacje wesela.

Gość gość
Oczywiście, że będę miała, bo ciężarne mają białe suknie i welon, to niby czemu ja mam nie mieć. Owszem, najpierw mieli ślub,ponad rok po urodziło się im dziecko, ale to po prostu im się tak udało. Teraz kazdy wspolzyje przed ślubem.

Gość gość
O kurde nie mow mi ze to teściowie wam fundują to wesele :o a co was nie stać?skoro tak chcesz wesela to rusz d**e do roboty i zarabiaj na swoje widzimisię....

Tak szopka. Bo masz juz dzieci. Jakby Ci rzeczywiście zależało na slubie kościelnym ze względu na Boga i inne d**erele to byś wziela slub kościelny bez wesela. A tobie nie chodzi o Boga, tylko o biala suknie, welon, wesele i kase z wesela i prezenty. Czyli robisz szopkę. Idz wyszukaj co znaczy hipokryzja :)

Gość gość
k..u/rwiszcze poleciało na kase du..psko dało, wpadło .. i jakos leci :P

Gość gość
Dlaczego mieliby nie fundować? Szwagierce fundowali i szwagrowi dołożyli do obrączek i garnituru.

Wiekszosc tez umie sie zabezpieczać przed ciążą...

Gość gość
serio takie .g.łupie żyją i jeszcze co gorsza się rozmnażają???

Gość gość
Mogę sie zalozyc ze jestes ta gorsza synową:p

Gość gość
Żenada.Ja myslalam ze to twój kaprys wiec sama nazbieralas sobie na to swoje marzenie i sama oplacasz wszystko.a tu sie okazuje ze to rodzice wam opłacają wszystko.jezuuuu wstyd by mi bylo przed sobą tak starszych ludzi wykorzystywać.mieszkacie u nich jeszcze wesele wam robią.Nie dziwie sie ze szwagier nie chce mieć z wami PASOŻYTAMI Mieć nic wspólnego i wykladac kasy na twoje przyjemnosci...o boże jaka masakra,nie wierze:o jednak to chyba prowokacja

Gość gość
o rany ,głupszego tematu dawno nie było;) autorko jestes ograniczona? szwagier ma rację 600km z malym dzieckiem ,bez noclegu,moze to jest zbyt duzy wydatek nie pomyslalas? brak ci empatii! bo co? prezentu nie b ędzie,żałosna jest twoja wypowiedź,naparwdę ja na ich miejscu też wybralabym wakacje,przynajmniej są szczerzy

Gość gość
Dlaczego mieliby nie fundować?Jeszcze pytasz?dlatego ze skoro potrafiliście zrobić sobie 2 dzieci,skoro wesele to takie wasze marzenie to sami powinniście z********ac żeby je samodzielnie wyprawić....jestes tak pusta autorko ze slów mi brakuje.zero wartości,szacunku dla rodziny,liczy się tylko to zeby sie pokazać,a i tak zaloze sie ze normalny czlowiek w czolo sie będzie pukal na ten wasz pożal sie boże slub...przedstawienie teatralne z tobą w roli głównej

Gość gość
a ten "talerzyk " mnie po prostu powalił! jak zapraszam gości to tylko po to by miło spędzić z nimi czas bo sa mi bliscy i ich kocham a nie z chęci zysku!zapraszasz ich do siebie w gościnę jak mozna oczekiwac zwrotu wydatków??to jest odrażające wyrachowanie! jakbym wiedziala,ze jestem zapraszana tylko by sie zwrócił talerzyk a nie z czystej intencji to nigdy nie przyjełabym takiego zaproszenia szwagier ma rację,jestes wyrachowana autorko i w dodatku bezczelna

Gość gość
Autorko, bardzo dobrze, że bierzesz ślub kościelny, bo skończysz wreszcie żyć w grzechu śmiertelnym. Daruj sobie jednak tę ślubną biel i welon, bo to naprawdę żałosne i w Twoim przypadku już na to za późno. To nieprawda, że wyszyscy współżyją przed ślubem. Prawdziwie wierzący zachowują czystość, a że jest ich mało, to druga sprawa. A i jeszcze jedno. Jeśli robisz tę uroczystość tylko pod publiczkę i żeby się ludziom pokazać a nie z pobudek religijnych, to sakrament będzie świętokradczy!

Gość gość
tesciowie funduja wesele a talerzyk ma sie zwrocic autorce.. no i oczywiscie prezenty dla dzieci. niezle.

Tez robilam wesele niecaly rok wstecz,mialam najpierw slub cywilny,parę lat wcześniej no a później dla wlasnego sumienia kościelny.oczywiscie nie mielismy wyefu dzieci ani nie bylam w ciąży.mialam suknie ecru,bez welonu.przyjęcie na 60 osób (razem z nami i rodzicami) hotel mial kazdy o czym pisalam juz wcześniej.za wesele placilismy sami calkowicie z pieniędzy które odkladalismy na ten cel.to byl najpiękniejszy dzien w moim życiu,ale wlasnie dlatego ze wlozylam w przygotowania wszystkie swoje sily i chęci.wszystko bylo tak dopięte i na pierwszym miejscu byla dla mnie wygoda moich gosci,rodzicow,na końcu nasza a i tak bylo wspaniale.wesele trwalo praktycznie ponad dwa dni bo wiekszosc zostala do poniedziałku.oczywiscie nie musieli sie o nic martwic.mieli wszystko co chcieli.śniadanie alkohol do domu,ciasta...no ale dla mnie sie nie liczyło czy mi się kasa zwróci za talerzyk...wazne bylo to ze spędzam ten dzien z najbliższymi osobami:)czego o tobie powiedzieć autorko pazerna nie mozna!!!!!!!

Gość gość
Wcale nie, to ja jestem ulubioną synową, na żonę szwagra wszyscy najeżdżają, bo jest wredną pańcią i żadko odwiedzają teściów.