Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proszę pomóżcie karmie jeden raz piersią

Polecane posty

Gość gość

Zazwyczaj rano co mam teraz zrobić żeby zakończyć karmić? Czy już wogóle nie podawać i pokarm zaniknie pomimo ze piersi staną się twarde? Co mam zrobić proszę o radę

Gość gość
Mialam receptę na leki zatrzymujace laktacje tak na wszelki wypadek. Karmilam raz dziennie wiec po prostu przestalam. Piersi zrobimy sie pelne wiec jeszcze nakarmilam synka chyba 2 czy 3 razy co 2-3 dni. Potem pokarm zniknął.

Gość gość
przestań karmić, mozesz po 2 dniach odciągnąć, potem po trzech, itp... polecam picie szałwii - zatrzymuje laktację, nie trzeba brać lekarstw.

Gość gość
Dzięki ktoś jeszcze może napisać jak wy robiłyście

Gość gość
Ja odstawialam stopniowo. Co kilka dni jedno karmienie konczylam az przestalam podawać piers. Pokarm sam zaczal zanikac. Nie bralam żadnych lekow na zatrzymanie. Nie mialam opuchnietych piersi ani zapalenia.

Gość gość
Nie karm, jak piersi bolą Cię od nadmiaru mleka to trochę go odciągnij. Możesz położyć sobie schłodzone liście kapusty - najlepiej z zamrażalnika. Po 2-3 dniach pokarm zniknie.

Gość gość
Czyli takie przepełnione piersi to normalne ? Ile potrwa zanim pokarm zaniknie ?

Gość gość
może dojść do zapalenia jak przestaniesz z dnia na dzień. Najlepiej stopniowo, można okłady robić z kapusty, zbitej tłuczkiem, wstrzymuje to laktacje albo do lekarza po leki idź