Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto się uczyć języka który mi się nie podoba

Polecane posty

Gość gość

tylko dlatego, że jego znajomość jest mile widziana? Rodzice namawiają mnie na germanistykę, tymczasem ja nie znoszę niemieckiego i nie mam żadnej motywacji, by się go uczyć.

Gość gość
językow warto sie uczyc zawsze, ale studia to co innego. jak nie znosisz niemieckiego, nie idz na germanistyke. jest tez duzo innych jezykow, ktorych warto sie uczyc, moze pojdz na skandynawistyke albo cos. Twoje studia, Twoje zycie, Ty masz byc zadowolona z kierunku a nie rodzice ani nikt inny.

Gość gość
Wiem, ale ta presja rodziny powoduje, że mam wahania, czy warto. Osobiście marzę o filologii włoskiej lub hungarystyce, ale nie wiem, czy mam szansę mieć pracę po którymś z tych kierunków.

Gość gość
masz szanse! ja skonczylam filozofie, tez musialam przeciwstawic sie wszystkim, zeby pojsc na taki kierunek. zarabiam teraz wiecej niz moi rodzice razem wzieci (w zawodzie!)

Gość gość
Super. A czym się teraz zajmujesz? Mój kolega też skończył filozofię i jest dziennikarzem, więc jak widać, warto było. :)

Gość gość
pracuję na uczelni za granicą i tłumaczę teksty filozoficzne :)

Gość gość
Fajnie, mogę tylko pozazdrościć. :) Też chciałabym mieć zawód ściśle związany z pasją.

Gość gość
Po pierwszym tygodniu nauki niemieckiego na https://zalewskitomasz.pl/ już wiedziałam, że dobrze trafiłam. Sprawiedliwe podejście. Lektor angażuje się w poznanie studentów. Od razu się mówi po imieniu, swobodniejsza komunikacja. Mnóstwo materiałów dobrze opracowanych się dostaje. Może nie jest tanio, ale na pewno jest bardzo skutecznie. Osoba nawet średnio zmotywowana na tym kursie uzyska super wyniki.