Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada zaprosic jutro na kawe ale zaznaczyc aby przyszli bez corki?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym mężem jutro na kawę i ciasto zaprosić rodzinne ( od strony meza) małżeństwo i 2 dzieci. Jednakże nie chcielibyśmy w naszym domu najstarszej ich córki, ponieważ wiele zrobiła nam złego. Rodzice w porządku są ,do nich nic nie mamy, ale oni sami wiedzą w czym problem Wypada zaprosi ich bez najstarszej?

Gość gość
skoro sami wiedzą co i jak, to myślę, że i tak przyszliby bez niej.

Gość gość
nie wypada, jak ty bys wie czula gdyby cienbie ktos zaprosil mowiac: tylko nie bierz najstarszego, mlodszy moze przyjsc :O

Gość gość
To moze po prostu zaproś samych rodziców. Zaproszenie pozostałych dzieci wyłączajac jest bardzo niegrzeczne, niezaleznie od zawinionych krzywd ze strony tej osoby.

Gość autorka pyyttaaniaa
Tez myslalam ,aby tylko rodziców zaprosić, ale powiem szczerze ze młodsza mi w ogole nie przeszkadzałaby w goscinie, na starsza patrzeć nie mogę

Gość gość
A co wam zrobila ile ma lat

Gość autorka pyyttaaniaa
W swieta B.N ( drugi dzień) podczas gościny u nas ich corka ukradła z mojej szkatułki biżuterie drogocenną o sporej wartości, do tego zwaliła winę na moje dziecko i się wyparła,. My parcie brnąc w wyjaśnienie sprawy wraz z rodzicami dziewczyny doszliśmy do prawdy ,ze to jej sprawka, przyciśnięta do ściany oddala i przyznała się ze moja w tym palców nie maczała, to jej wina. Bizuteria została oddana, ale ja nie mam ochoty już widzieć tej dziewczyny w wlasnm domu Nie powiem złego słowa na jej rodzicow, zachowali się bardzo poprawnie , sami się kajali za to, do tej pory im wstyd , lecz tego dziecka na oczy nie che widzieć 2 gimnazjum

Gość Lili von swidnica
Oj tam oj tam , dziewczyna oddaliła numer jak to gimbaza , pewnie ze nie dobrze zrobiła ale moze czas zapomnieć i przebaczać ( ale biju pochować do sejfu )

Gość Lili von swidnica
" Odwaliła " miało byc :p

Gość gość
Tak czy inaczej troche pozno na zapraszanie gosci w swieta...

Gość autorka pyyttaaniaa
dlaczego?? jutro chcemy aby przyszli na kawe i ciasto, nie na żadną tam wyzerke i popijawe Z tego co wie to tylko dzisiaj u rodziny mieli być, jutro mają mieć labe

Gość gość
możesz dac jej jeszcze jedną szansę, oczywiście pochowaj biżuterię i pieniądze.

Gość gość
Czyli juz nie dziecko ja bym powiedziala wprost ze fajnie bylo by sie spotkac ale bez np Marty sami wiecie dlaczego jak sa ok zrozumieja ale jak odmówią to wy tez powinniscie to zrozumiec

Gość gość
ja mysle, ze warto wybaczyc i dac jeszcze jedna szanse, glupi wiek i moze ze wzgledu na rodzicow warto sprobowac jeszcze raz, to tylko dzieciak z burza hormonow i glupimi pomyslami

Gość gość
Są święta, wybacz. Młoda i głupia. Zaproś całą rodzinę albo w ogóle.

Gość autorka pyyttaaniaa
Najbradziej mnie zabolało wiecie co? to ze moje własne dziecko smarkula posądzila o pzestepstwo!! ja bylam bliska zgloszneia kradzieży na policje, ona moje dziecko to wrobila, niesłusznie, nie miała racji, przyznal się ze sklamala ,aby kryć wlasny tylek Nie musze mowic ile stresow, nerwów z mezem i moim dzieckiem przez to przeszliśmy , ile przez nia mieliśmy napiętych i nerwowych rozmów Mimo ze cenna moja bizuteria była (jest), tyle najbardziej boli fakt ze moje dziecko zostało o to oskarżone , odchorowało to strasznie ,przypłaciliśmy wszyscy do czasu wyjaśnienia sprawy bezsennością i brakiem apetytu

Gość Lili von swidnica
Oj tam , ona juz taki wpier....ol dostała od rodziców , ze chyba drugi raz nic nie wywinie . Autorko każdy miał jakies zagrywki w tym wieku . Napewno jest ci przykro ze względu na córkę , ktora małolata chciała wciągnąć w aferę . Możliwe ze ona sama nie przyjdzie ? Napisz czy Was przeprosiła i czy to było szczere ?

Gość gość
bądź co bądź to ich córka - pomyśl jak się czują jej rodzicie - a dając jej odczuć jak to jest zła i niedobra ta dziewczyna stoczy się jeszcze niżej.. pomyśl może tym torem - co się musiało złego stać że się do tego posunęła - zapewne już jest zazdrosna o swoje rodzeństwo, plus głupi wiek i tak się stało.. całe żyje będziesz jej wypominać.. dla mnie eliminowanie jej z tamtej rodziny zrobi jej jeszcze większą krzywdę..

Ile ona miała wtedy lat ? 13-14 ? Młodość niestety ale większości rządzi się głupotą. Nie pochwalam złodziejstwa,ale dla małolaty pewnie to też była lekcja na przyszłość. KAŻDY z nas za szczeniaka robi rzeczy głupie,złe których potem się wstydzi. Do usranej śmierci będziesz pałać nienawiścią ? Dobrze to nikomu nie wyjdzie .... Moim zdaniem każdy człowiek zasługuje na drugą lekcję. A co do zaproszenia ...nie wypada zaprosić ciotki na kawę z tekstem "przyjdź bez córki " . Nie ładnie i już ! Zaproś a i tak dziewczyna pewnie nie przyjdzie . Rób jak uważasz,ale czy nie lepiej któregoś dnia porozmawiać z tą dziewczyną ? Na spokojnie...

Gość gość
Autorko wcale Ci sie nie dziwie ze nie chcesz widziec tej dziewuchy, tez bym nie chciala. 2 gimnazjum to 14 lat- 14 latka juz WIE co jest dobre a co zle, i na pewno zdawala sobie sprawe z tego ze nie wolno krasc. Jakos ja w tym wieku (a bylo to 6 lat temu) nawet bym nie pomyslala o tym, zeby cos komus zaiwanic, podobnie moi znajomi. W dodatku gdyby sie od razu przyznala to co innego, a ona próbowala zwalic wine na Twoje dziecko, bogu ducha winne. Zapros rodzine bez tej dziewczyny, nie powinni miec o to pretensji bo przeciez znaja sytuacje. Najwyzej po prostu odmówia i nie przyjda.

Gość gość
jestem pewna, że by nie przyszła do Was także zaproś znajomych a młoda pewnie i tak w domu zostanie...

Gość gość
Zaproś rodziców a o smarkuli nie wspominaj.Przyjdzie to trudno. Ale myślę,że się nie odważy i zostanie w domu.

Gość gość
Przesadzasz, dzieciak narozrabial i dostala nauczke a ty histeryzujesz. Wyjasnilo sie, dostala wciery od rodzicow a ty bedzie lamentowala przez kolejne 20 lat. To kiedy Ci minie? Bedziesz odwracala od niej glowe jak sie nie daj boze gdzies spotkacie? Czy bedziesz traktowala ja jak powietrze? Opanuj sie kobieto, dorosla jestes

Naprawdę przesadzasz. Mojej mamie jej chrześniak podprowadził kluczyki do samochodu i wjechał nim w płot :p oczywiście że nikt go nie pochwalił, ale też kżdy zrozumiał, że młody i glupi :) teraz kończy studia, będzie neurologiem, nie pije, nawet nie pali i ogólnie jest dobrze wychowany. Radzę więc nie skreślać dziewczyny z powodu jednego incydentu....a co do wartości biżuterii to młoda niekoniecznie musiala sobie do końca zdawać sprawę z jej wartości i z tego jaka po tym może być afera...Naprawdę ludzie nie takie przewinienia sobie wybaczają

A co do Twojego własnego dziecka wspaniałego to wiesz, wszystko przed nią...i przed Tobą ;) a Ty traktujesz ją jak świętą dosłownie, tylko dlaego, że ktoś ją o coś posądził...czyli bez żadnej jej zasługi

Gość autorka pyyttaaniaa
KingaStefankaFanka moje dziecko starsze jest od niej,wiec ciężko w tym momencie mowic ,ze wszystko jest przed nia, raczej już za A ja nue lubie kłamców i złodziei , do tego krycia własnej skory kosztem narobienia problemów komus niewinnemu

Gość gość
Nie wypada, bo trudno żeby w święta rodzice zostawili swoją córkę samą, co za idiotyczny pomysł w ogóle. Zaproś ich kiedy indziej - bez dzieci najlepiej, wtedy sytuacja będzie inna.

Gość gość
""moje dziecko starsze jest od niej,wiec ciężko w tym momencie mowic ,ze wszystko jest przed nia, raczej już za """Za nia???Twoja corka chyba zyje.Bo jesli zyje to jeszcze przed nia...