Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki byl wasz drugi porod?

Polecane posty

Gość gość

i w ktorym tygodniu sie zaczelo?

Gość gość
Też się chętnie dowiem. Zaczęłam 36 tc i już mam dość. Poprzednio urodziłam w 38

Gość gość
Szybszy ale bardziej bolesny a di tego dostalam niedoczynnosci tarczycy ktora będę mieć di końca życia i mam caly zajechany kregoslup.3lata w bólach i nic nie pomaga.

Gość gość
okropny nagłe cc

Gość gość
100 razy lepszy niz pierwszy.Trwal tyle samo 4 ipol godziny ,ale bol byl do zniesienia

Gość gość
tak samo szybki ( bo pierwszy rowniez za szybki ), ale bardziej bolesny

Gość gość
Ciekawe czemu bardziej bolesny...

Gość gość
nie wiem, moze lata ? czlowiek sie starzeje, wprawdzie mialam 30 lat ale zdecydowanie bardziej mnie bolało. nie dawałam sobie rady z tym bólem.A przy pierwszym porodzie dawałam sobie bez wiekszego problemu. Oba porody trwaly około 4 godzin

Gość gość
przyłączam się do pytania, bo jestem w końcówce drugiej ciąży, został mi tydzień do terminu, pierwszy poród miałam 6 dni po terminie, tzn zaczął się 5 dni po ale trwał ponad 24 godziny, masakra, byłam wykończona i boję się, ze teraz znów będzie to samo :(((((

Gość gość
tez sie boje a jestem w 36 tyg ale to ostatnia moja ciaza i porod

Gość gość
Nikt więcej nie napisze?

Gość gość
Planowana cesarka w 38tc ze względu na położenie miednicowe

Gość gość
dziewczyny piszcie jeszcze

Gość gość
Tak pierwszy jak i drugi zakończył się cesarką. Pierwszy pod koniec 42 tc z powodu braku akcji a drugi w 41 tc w trakcie akcji. Niewydolność szyjki - nie reagowała na skurcze. Prędzej pękłaby mi macica a dziecko się udusiło, niż szyjka by się rozwarła.

Gość gość
Urodzilam dokladnie w dniu terminu. Porod trwal 3 godziny dluzej i tez mnie bardziej bolalo. Cos w tym musi byc bo kolezanki tez mowily, ze drugi porod krotszy ale bardziej bolesny.

Gość gość
Przepraszam mialo byc trzy godz krocej!!!

Gość gość
kurcze to dziwne ale mnie tez drugi poród bardziej bolałbył duzo krótszy bo trwał 2 godziny co było super sprawa, ale jednak bolało bardziej. Urodziłam 10 dni po terminie.

Gość gość
poród zaczał sie 5 dni po terminie i trwał 14 godzin , o 2 h dłużej niz pierwszy ale był ogólnie lepszy. Za to trzeci poród zaczał sie 4 dni przed terminem i trwał 2 h 2 minut :)

Gość gość
pierwszy dzien przed terminem i 17 godz a drugi 4 dni po terminie i 2.5 godz. szybciej ale i bardziej bolesny. lepiej wspominam drugi porod. oba z oksy

Gość gość
bez roznicy

Gość gość
kto jeszcze?

Gość gość
może o pierwszym szybko się zapomina i wydaje się wtedy ze drugi bardziej boli? Pocieszam się bo ja za 7 tyg mam termin, pierwszy poród trwał kilka godz i bardzo bolało i ciekawa jestem jak będzie teraz, mam nadzieje ze szybciej

Ból taki sam, tzn. nie do zniesienia.... Pierwszy wywoływany tydzień po terminie, drugi zaczął się samoistnie dzień przed terminem. Ale po drugim porodzie o wiele szybciej doszłam do siebie i miałam stanowczo lepsze samopoczucie w czasie połogu.

Gość gość
A jak bylo z bolami? Ja mialam przy pierwszym porodzie bole krzyzowe, a teraz krotko przed rozwiazaniem zaczyna brzuch bolec. Skurcze przepowiadajace mam juz od kilku tygodni, ale nie byly bolesne. Jak to bylo u Was? Nie chodzi mi o intensywnosc, tylko o rodzaj boli.

Gość hope122
Mój pierwszy poród był siłami natury a drugi kleszczowy . Masakra

Gość gość
Dużo szybszy niż pierwszy, wody odeszły o 1:30 w nocy, dojechalam do szpitala, przeszłam przez pierwsze badanie z 4 cm rozwarciem i o 3:12 urodziłam, bólu było ok 30 min. No i najważniejsze bez oksytocyny jak za pierwszym razem i ból całkiem do zniesienia. Pierwszy poród trwał 6 godzin w tym 3 godziny bólu po oksytocynie-masakra.

Gość gość
oba wywoływane,po terminie.pierwszy cudny,szybki,bezbolesny.drugi szybki,bolało bardziej.taki bardziej intensywny był.ale polozna stwierdziła,że to normalne i trzeci jeśli będzie to będzie jeszcze szybszy i boleśniejszy.ale znów ból jakiś straszny nie był.ogólnie oba wspominam super.

Gość ex_debill_konkubina
pierwszy - wywołanie 10 dni po terminie, w drugim zaparłam się, że nie dam się pociąć w terminie kiedy mi to zaplanowali i na szczęscie zaczełam krwawić pierwszego dnia 38tyg. i od razu pod noż

Gość gość
cc w 39 tc

Gość gość
ja rodze za 4 tygodnie drugi raz i dostaje paniki