Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość dosyć problematyczny

Jak pozbyć się bardzo nie przyjemnego zapachu skóry głowy?

Polecane posty

Może i był już ten temat, ale nie dowiedziałam się wystarczająco o tym problemie. Od chyba 3 miesięcy nie ładnie pachnie mi skóra głowy(czuć przy *****ch i) natomiast włosy pachną, Myje głowę codziennie, a po chwili już pojawia sie ten zapach..takiego mocno intensywnego łoju, moczu-,- cos takiego.(tak mi wyjawiono prawde, ale jestem jej swiadoma) Można używać maseczek, odżywek, szamponów, no wszystkiego a i tak efekt ten sam czyli nikły :( czuje się z tym niekomfortowo wśród ludzi, którzy np. przypuśćmy mogą myć włosy co drugi dzień a głowa jak po umyciu..na początku myślałam, że to przez ciągłe mycie głowy, codzienie+suszarka bez której ani rusz oraz brałam pod uwage moje niezbyt dobre odżywianie, co może udzielać się w zapachu. Postanowiłam na wolnym myć rzadziej głowę, ale to coś sie chyba kumuluje i jest jeszcze gorzej.Co to może być? nie mam żadnych zmian na głowie, żadnej grzybicy, ani ran(jedynie takie płaty przesuszonej skóry, ale to alergicznie już jest chyba sucha przez całe azs) nigdzie z tym nie byłam

*czuć przy ruszaniu głową, obrotach itp nie wiem czemu to sie zacenzurowało ;p

Gość a nie wmawiasz sobie tego
przypadkiem?

wiesz, chciałabym:) powiedziano mi to szczerze i poza tym to czuć

Gość gość
sprobuj moze plukac woda z cytryna lub octem , to powinno odtlusic skore albo idz do apteki i opowiedz problem , sa rozne plkanki ziolowe . Doraznie stosuj moze jedwab do wlosow ( ale tylko kropelke ) wtedy wlosy ladnie pachna lub spryskuj wlosy perfuma - dobrze sie trzyma na wlosach .Sprobuj moze myc glowe rano przed wyjsciem do pracy . Wszytskie te metody powinny zadzialac .

Gość gość
moze to byc efekt lekow ,ktore bierzesz , sad ten zapach .

z tą skórą na głowie jest pewnie jak z tą na twarzy przy trądziku np. im częściej sie pewnie odtłuszcza tym więcej jest łoju próbowałam z octem, jedynie co zauważyłam to wysuszone włosy

nie biorę żadnych leków, tylko kremy i tyle

Gość gość
Poczytaj o ŁZS (polecam zwlaszcza blog Łojotokowa Głowa), może też byc tak, że łzs nie masz, ale skóra jest przesuszona, a przesuszona broni się wydzielając więcej łoju, ten w kontakcie z powietrzem i bakteriami nabiera niemiłego zapachu...

Gość gość
P.S. czym myjesz włosy, jak myjesz (metoda kubeczkowa?), co nakładasz potem...?

Używam zwykłego szamponu drogeryjnego normalnie, do wytworzenia gęstej piany, a potem odżywka np. z kallosa jedwab lub inna np. garnier avokado czytałam o tej metodzie i czy oprócz jej zalet ma jakiś związek z moim przypadkiem?

Gość gość
Może mieć związek, jeśli to szampon przesusza, bo pozwala na mycie szamponem rozcieńczonym. A najlepiej spróbuj w ogóle zmienić szampon drogeryjny na coś łagodniejszego.

Gość gość
platy przesuszonej skory to w rzeczywistosci jest grzybica

Te płaty skóry przesuszonej czasem są a czasem ich nie ma. Nie znam się profesjonalnie, ale po obejrzeniu paru zdjęć te płaty nie przypominają takich jak z grzybicy, nawet lekkiej. Kiedyś używałam chyba typowo aptecznych szamponów na suchą skórę głowy i mam ją już raczej od dziecka. Szampon faktycznie musi wzmagać, dlatego chyba spróbuje tej metody z szamponem dla dzieci(bo skoro nie plącze włosów jak to dziecięcy to nie zaszkodzi spróbować) możecie mnie oczywiście oświecić:) bo się nie znam na grzybicy, ale skóra tam jest tylko lekko biała bez żadnych zaczerwienień czy drobnych stanów zapalnych, strupków itp. aktualnie skóra jest normalna bez płatków