Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filijera

Jaki samochód kupić dla syna na 18?

Polecane posty

Gość gość
Dobrze, że twój mieści chociaż jednego buraka

Gość gość
Mój ma najnowocześniejszy elektroniczny system przeciwburaczany BURAKIVON ;)

Gość gość
To po co ci taki samochód jak nie możesz nim jeździć?

Gość gość
Stoi sobie przed burakowozem, żeby sie buraki gapili ;)

Gość gość
No tak nie umiem myśleć tak jak burak, więc na to nie wpadłam. Według mnie samochody mają o wiele praktyczniejsze zastosowania, ale jak widać punkt widzenia zależy od poziomu intelektualnego. Więc przepraszam, ale dyskusja z kimś o tego typu horyzontach jest dla mnie uwłaczająca.

Gość gość
Więc spróbuj podnieść swoje horyzonty ponad poziom buraczanego pola... chociaż może nie warto, jak ty nie umiesz myśleć nawet na swoim buraczanym poziomie. ;)

Gość gość
On nie da rady

Gość Finantonio
Kup mu ładnego sedana albo coś sportowego a nie rodzinnego suva . Chyba że cip cią jest :D

Gość gość
Pewnie że jest, skoro mamusia musi mu samochodzik kupować.

Gość gość
żal zada ściska, że twoja mamusia cie wypierdziala i miała cię w dupie później

Gość gość
Fiata 126p! Mały, zwinny, a i mały sexik da się w nim zrobić.

Gość stic
Matiza z instalacją LPG🖐️

Gość gość
Ja zamierzam kupić córce małego opla lub peugota. Jeszcze się nie zdecydowalam

Gość arkadiusz66
Moze jakaś toyote, mozna nawet w hybrydzie, wybór jest spory. Sam mam kilka lat priusa. Jakas hybryda dla młodego bedzie w sam raz bo nie będzie musiał się tak nalatac jak ze 'zwykłym' silnikiem :) tyle że na początek może auris jak dla początkującego, wyposażenie tez niczego sobie z tego co wiem

Gość gość
Toytota to fajne auto, ale nie wiem, czy nie za drogie. Ja wraz z mężem kupiliśmy VW golfa. Sprawdził mechanik i blacharz z http://www.buba-autonaprawa.pl/ - samochód był stuprocentowo sprawny, zadbany i funkcjonalny, więc go kupiliśmy. Syn jeździ od roku, nie narzeka, więc jest ok.

Gość Revivale
Dla osiemnastolatka nie ważny model tylko moc! :) Sama wiem bo dopiero kupiłam swojemu synowi BMW e49 :) Bardzo fajne autko - kupiłam oczywiście używane- ale stan był jak nowy - a cena baardzo niziutka. Polecam sprawdzać salony z nowymi autami bo bardzo często prowadzą też sprzedaż aut używanych jak np. eurocar w Gdyni- gdzie kupiłam wyżej wspomniane auto. :) Zamieszczam link jakby ktoś szukał- bo warto się tam rozejrzeć :) http://www.eurocar.pl/samochody_uzywane/auta_uzywane_z_gwarancja

Gość gość
To fakt Toytota to fajne autko dla 18latka, ja sam na 18tke dostałem Celice, co prawda używaną ale pośmigało sie :D teraz na przykład Aurisy są zwrotne i pojemne, także skrzynka browara na pewno tez się zmieści spokojnie w bagażniku a i paleta silników bogata o hybrydzie nie wspomnę :D

Gość gość
Ja tam polecam od siebie supre najlepszy sportowy woz jaki kiedykolwiek wyszedl, adrenalina jest jak na kolejce gorskiej, wgniata w fotel ....

Gość gośćula
Moj syn ma 15 ale juz wiem ze na 18 dostanie auto i ksse ns kurs, u mnie z funduszami sred io tez lubi terenówki eiec sklaniam sie ku vitarze do 8 tys, rav 4 jezdxilam okaxjonalnie i nie ueazam ze to auto terenowe a typoeo miejskie

Gość gość
moim zdaniem golfa IV chyba najlepsze rozwiązanie;)

Gość gość
terenowe auto zaraz poobija. Najpierw niech sie małym nauczy jezdzic.

Gość gośćula
Taa od razu do grobu moze wadze dzieci maja mozgi po liftingu ale sa takie ktore potrafia zrobic z auta uzytek a nie oszukujmy sie mlody czlowiek bez pj i auta nie ma szans na rynku pracy

Gość gość
Moim zdaniem coś taniego wystarczy na początek, poszukaj czegoś np na http://www.kuppanauto.pl/ lub gratce, a pewnie coś znajdziesz.

Gość gość
my z mężem staliśmy ostatnio przed podobnym dylematem. głównie nie wiedzieliśmy czy na benzynę czy na gaz. kupiliśmy w końcu na benzynę ale potem jednak zmieniliśmy na lpg. od razu koszty się obniżyły. grunt to montować taką instalację w sprawdzonym miejscu jak np. tam gdzie my www.autogaz.com.pl . a kupiliśmy mu hondę.

Gość gość
Ja tez uważam ,ze młody chłopak, będzie dużo jeździł, więc musi to być autko ekonomiczne , nie nowe, żeby nie płakać jak coś zarysuje, albo puknie, tanie części- tak żeby bezstresowo dotarł się w jeździe. Jest jednak z******ta różnica w cenie utrzymania jak jest gaz lub jak nowsze to AC obowiązkowo

Gość gość
Hmm, na pewno cos niedrogiego jednak, to tylko 18, a jednak dostanie samochod. Znam jedna firme, która ma bardzo Duzy wybor oraz dobre ceny i doradztwo www.adfauto.pl mam nadzieje, ze pomoge!

Gość gość
Jezeli jeszcze nie wiesz w jakim miejscu go kupic to polecam Ci www.adfauto.pl naprawde duzy wybor i swietne ceny!

Gość gość
Ja na swoją 18 dostałam fiata i ogólnie uważam że są to naprawdę bardzo dobre samochody. Przede wszystkim ich zaletą jest to że tak się nie psują w porównaniu do innych. Pamiętam że sam samochód nie był dla mnie żadną niespodzianką tylko po prostu poszliśmy z rodzicami do Dukiewicza www.dukiewicz.pl (który jest chyba jednym z najbardziej znanych salonów fiata) i mi go kupili. Jak niektórych nie stać na nowy to przecież można też kupić używany w naprawdę fajnym stanie.

Gość gość
ja mam podobna okazje i chyba bede wybierala cos stad www.adfauto.pl wiadomo, ze niezbyt drogie, bo to pierwszy samochod

Gość gość
mysle, ze warto zapytac u ekspertow i rowniez u nich kupic, moge polecic Ci bardzo dobre miejsce www.autotrans.com.pl moj znajomy jest mechanikiem i ich mi polecil