Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macieżyństwo i ciąża

Polecane posty

Gość gość

jak powiedzieć 3 letniej córeczce że będzie miała rodzeństwo?

Gość Mama dziecka marcowego Aga
ja mam 4 dzieci Pamietam kochana jak miałam taki sam problem czułam lęk jak to będzie ja zaczelam zabierać pierwsze dziecko w oczekiwaniu na drugie po sklepach z dziecięcymi artykułami potem przychodzilysmy do domu bawiłam się chwilowe z lalkami z nia mowilam o zobacz taka np. buteleczka jest dla lalki jak dla prawdziwego dzidziusia a jak już dzieciatko przyszlo na swiat przez pierwszy miesiąc traktowałam pierwsze dziecko jako wazna osobe specjalnie pytałam np. gdy synek plakal ojej i co my teraz zrobimy jak dzidzia placze masz jakiś pomysl? ona się czula wazna bardzo pomimo ze była malenka to zawsze podala mi butelke albo pieluszke

Gość gość
A który to tc?

Gość gość
Chyba MACIERZYŃSTWO!

Gość gość
końcówka 4 miesiąca juz zaczyna być widać brzuszek. Aga to co napisałaś to fajna koncepcja ale to juz jak maleństwo przyjdzie na świat a przygotowywałaś córeczke wcześniej że będzie dzidzia?

Gość gość
właśnie zamierzam tak zrobić żeby mi córeczka pomaga żeby czuła się potrzebna. Tylko jak małej teraz wytłumaczyć że będzie dzidzia?

tak jak zaczelo0 być widać brzuch był to 4rty miesiąc bodajże bo to może być zaskoczeniem potem jak dziecko przyjdzie ze szpitala teraz już zacznij mowic posluchJ MNIE proszę mam 4 dzieci wiem co mowe

Gość gość
I podczas tych zakupów mówiłaś jej że za kilka miesiecy będzie miała siostre albo brata?

ja nawedt nie kupywalam zawsze bo z kasa niekiedy krucho było ale zawsze tlumaczylam albo jak się bawiłam z nia lalkami to pokazywałam jak się dzidziusia trzyma ze dzidzie sa fajne itp

wiesz co u mnie jest rok czasu roznicy to maleństwo było ty masz ulatwiona sprawę bo 3 lata roznicy to kumate dziecko masz już wiec nie ma tragedi

Gość gość
Dzięki Aga jak to dobrze móc czasem z kimś mądrym i bardziej doświadczonym pogadać. Ja troche się stresuje bo wiesz wsumie to niedawno debiutowałam w roli mamy a teraz drugi raz mam zostac mamą i boje się żeby córeczka nie pomyślała sobie że jej nie kochamy czy nie chcemy.

problem to miałam teraz rodziłam w marcu miesiąc temu wiec pozostala 3 była teraz zazdrosna o to maleństwo wiec niezle się nagimnastykowałam

Gość gość
fajna rodzinka 4 maluchów super. A jeśli mogę wiedzieć to w jakim są wieku?

Gość Bizkit
Dotknie brzucha i powiedz małej, ze tam jest dzidzia, ze będzie miała malutkie rodzeństwo itp. Bądź szczęśliwa i radosna jak to mowisz a jak sie dziecko urodzi angażuj mała w pomaganie.

Gość gość
a pomysł wziencia małej na usg?

Gość gość
wziencia... ehh...

Gość gość
ty spec od ortografi wracaj do ksiąrzek

Gość gość
Baby głupie, jak wy macie zamiar sprawdzać jakieś wypracowania dzieci jak będą chodzić do szkoły... MacieŻyństwo?? Wziencia?? Na miłość boską...

Gość gość
od sprawdzania wypracowań dzieciom w szkole jest nauczyciel za to ma płacone i to jego święty obowiązek człowieku głupi

Gość gość
No tak, a matka niech będzie analfabetka, która w głupim usprawiedliwieniu będzie trzaskała błędy. Wstyd i tyle, swojego ojczystego języka nie znać.

Gość gość
Ojeeeej i takie się później rozmnażają i dzieci uczą takich byków.

Gość gość
ksiąrzek :O o zgrozo....

na usg tez brałam swoja feraine plus meza heheh możesz zabrać pewnie ze tak... autorko moje dzieci to: Martyna 7 lat (1klasa) Stefan 6 lat zerówka Mieczysław 5 lat przedszkole Irena urodzona 20 marca 2014 rok wczoraj skonczyla miesiac

autorko jesteś?

Gość gość
Nauczyciel ma obowiązek, ale Ty jako matka powinnaś dopilnować lekcji dziecka.