Gość Alakusei Napisano Kwiecień 21, 2014 Mam swój telefon od 4-5 lat. Kupiony dawno, często się zwiesza, psuje, ogólnie mnóstwo z nim ceregieli, ale ani razu nie był w naprawie, bo zawsze problem sam się rozwiązywał. Jest to pierwszy telefon dotykowy jaki dostałam. Szanuję go, ale to chyba oczywiste, że raz na czas mi spadnie, a nawet jeśli to tylko mała ryska na obudowie, telefon działa normalnie. No ale do rzeczy. Moja kuzynka ma gorszą sytuację finansową ode mnie. Nie może sobie pozwolić na wiele rzeczy, a w ciągu 4 lat moi rodzice kupili jej 2 telefony, o niebo lepsze niż mój. Tak, jestem zazdrosna, bo to moim zdaniem nie jest w porządku, że ja proszę o nowy telefon ze słusznego powodu, a ona ma po prostu kaprys na urodziny i dostaje nową komórkę. A ten mój telefon już mnie wkurza! Wyłącza się kiedy chce, zwykle gdy ktoś do mnie dzwoni, gdy pisze, że zostało 15% baterii nagle pokazuje mi się że zostało 1% i się wyłącza, ciągłe błędy... Ja już z nim nie mogę wytrzymać, a rodzice mówią że telefon jest nowy i po prostu go nie szanuję, bo oni mieli po 6-7 lat telefony i nic się nie działo. A czemu? Bo ich w ogóle prawie nie używali! Dlaczego oni tak mnie traktują? Może jestem rozpuszczona, ale czemu fundują drogie telefony mojej kuzynce, a mi nie chcą kupić jednego, który starczy spokojnie na kilka lat? Rozmawiałam z nimi, ale oni ciągle trzymają się tego, że komórki nie szanuję i mi nie kupią nowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach