Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mlodamamusia20

nie radze sobie z 9letnia pasierbica..

Polecane posty

Gość gość
pfff mogła się uczyć.. mnie nie jest jej szkoda, jakaś prosta dziewucha. Nie umiesz iść z dzieckiem do psychologa? Dziecko jest mniejsze, słabsze i zawsze na straconej pozycji

Tak ja sie martwie o swoje dzoecko ,bo nie chcenzeby mu sie nic stalo ja nie mowie ze moze to zrobic ale nawet w jakims ataku cos odwali ....jak ona potrafi na caly dom tak sie wydzierac jak bt ktos ja mordowal..ja podawalam 3 razy reke i 3 razy dostawalam po d***e

Gość gość
pogadaj z nim na powaznie i powiedz, ze rozmyslasz nad opcja wyprowadzki, bo psychicznie juz tej atmosfery nie wytrzymujesz, niech sie koles zastanowi co dla niego wazniejsze, udawanie, ze nic sie nie dzieje, czy Ty i tez dobro gowniary, bo nie da sie ukryc, ze jak nie psycholog to porzadna dyscyplina i ustalenie regul jest tu niezbedne do jakiegokolwiek normalnego funkcjonowania rodziny. A te co tu p*****la, ze tak doskonale rozumieja dzieciaka, zenada, tylko ktos tu zapomnial, ze smark z matka nie mial zadnego zycia, a to ze ojciec ja zbral pod swoj dach uratowalo jej dupsko, powinna byc wdzieczna a nie jeszcze rzadania jakies doroslym stawiac!

Ja nie moge nia rzadzic ,nie mieszkacie w Szwecji tu rzadza dzieci a noe rodzice ....ona juz straszyla ze pojdzie do pani i powie ze ja zmuszaja do jedzenia obiadow uczyc sie moglam? ale wybralam co innego no trudno ..a kto powiedzial ze ja bez szkoly jestem? Mam skonczona zawodowke i wiecej zarabiam jak ci ktorzy skonczyli studia ..

Gość gość
pfff mogła się uczyć.. mnie nie jest jej szkoda, jakaś prosta dziewucha. x kto mial sie czego uczyc? I kto to mowi? Zazdrosna, zawistna nieudacznica z psim gownem zamiast mordy, samotna, niewydupczona kanapa. Tylko krytykowac umiesz, bo tak cie cieszy, ze ktos ma problemy i psuje mu sie zycie, takie jak ty tylko daza do tego, zeby inni mieli tak samo przej***** jak ty nieudaczniku. Dziewczyna ma 20 lat a juz mowi po szwedzku, mieszka w innym kraju, a ty kupo szajsu gdzie za granica mieszkalas? Jakie jezyki znasz prostaku? Sama w*********j sie uczyc

Gość gość
wiec sprobuj jeszcze raz, musicie cos zdecydowac i nie zwlekaj z tym, bo to naprawde moze sie zle skonczyc. Musicie cos zrobic teraz. A co jezeli malej znowu cos odbije, "dla jaj" polozy jakas poduszke na malego, czy zatka mu nos niby dla zabawy, a sie okaze w skutkach tragedia? Ona nie szanuje ciebie i tak samo brata, wie, ze kochasz swoje dziecko najbardziej na swiecie, a skoro cie tak nienawidzi to doskonale wie, gdzie wbic noz, zeby zabolalo najbardziej, z "odbiciem" tatusia jej nie wychodzi, wiec w tym przypadku zostaje maly brat, uwazaj lepiej

Gość gość
coś czuję, że autorka ma rozdwojenie jaźni i sama sobie odpisuje :D

Skad ty mozesz wiedziec czy ja mam skonczona szkole czy nie? !ja nie jestem taka jak moji rowiesniki ze interesuje sie imprezami,zabawa i chlopakami do dymania ,ja chcialam miec rodzine Rodzine normalna ....i byla dopoki jej nie odbilo ona powtarzam ma wszystko ,tableta ,swoj pokoj bo chciala ,o ktorego nawet nie dba ! To co mam jej byc posluszna bo tak chce?

Gość gość
dopoki jej sie tego nie ukroci, a do tego tatus bedzie jej bronil i kazde twoje slowo obracal w "przeciez ona tylko zartowala" na jej oczach, to tym bardziej wzbudzi to w niej chec odwalania coraz to mocniejszych numerow, ona sie karmi tym, ze tatus ja we wszystkim popiera a ona jest bezkarna, to jest chore

Prosilam zeby tez sie przy niej nie klocil ..bo ona wszystko slucha i potem sie cieazy ..ostatnio jak byla awantura to poszla do niego polozyla sie i powiedziala "bedzie dobrze tato masz mnie " ...druga sprawa mowi ze albo za duzo jem jest to zabawne dla mnie ale wtedy zabolalo jak mowila "tyle chleba bylo a juz nie ma? To Ty nie jedz tyl

Gość gość
ty chyba masz jednak większe problemy ze swoim facetem, niż z jego córka!

Gość gość
DZiecko ma dziecko i jeszcze inne dzieci na wychowaniu. 20-latka 1,5 roku po ślubie? Tylko w patologicznych rodzinach tak wcześnie ludzie się za śluby łapią, bo w normalnych to nastolatki chodzą do szkoły, a nie wychodzą za mąż za o wiele starszych facetów z przychówkiem. Trzeba było najpierw pomysleć, a potem dziecko sobie robić. Nie masz autorytetu, bo jesteś smarkata, nawet twój facet nie traktuje cię powaznie, tylko wychowuje tak samo jak tę 9latkę. Co się martwisz, za parę lat i tak się rozejdziecie.

Co ty gadasz wg ?patologicznych rodzinach ?hehehehe sluchaj moze ty sie wychowalas lub wychowales w patologi ...bo ja mam 20 lat moze i mam juz meza ,ale mam z******ta prace z******tego synka i w dodatku znam 3 jezyki i prowadze sama firme ...wiec co ty mozesz wiedziec ...dzieci byly u babci i tam mieazkaly do nas tylko na weekend przychodzily ....moze i mam z nia problemy dlatego pisze bo noe ktorzy wiedza co zrobic bo byli w podobnej sytuacji ....mi nic do szczescia nie brakuje ..chodzi tylko o szacunek do mnie z jej strony ale widocznie nie umieaz czytac .maz traktuje mnie powaznie ,ale wiadomo ze dzieci beda na pierwszym miejscu ....problem jest w tym ze przy nim inaczej sie zachowuje a sam na sam ze mna juz inaczej on pracuje do 20 ja do 15 a czasem juz o 11 jestem w domu

Gość gość
również uważam, że to nie jest normalne

Gość gość
Idz do psychologa szkolnego. Opowiedz o zachowaniu tej dziewczyny. Ale idz tam z ojcem dziecka. Inaczej bedziesz niewarygodna. Sadze, ze dostaniecie kuratora, bo to na co pozwala twoj maz to patologia. Byc moze, jak ktos inny, a nie ty, zwroci mu uwage na niewalsciwy stosunek wobec corki, to on zmieni front i zacznie ja traktowac troche inaczej. Bo tak naprawde problem nie tkwi w zachowaniu dziecka, tylko w waszym.

Gość gość
powinnaś mu postawić ultimatum: albo będzie normalnie, albo do widzenia. TO nie jest normalne, żeby ona masowała i całowała swojego ojca. To chore. i nie zajmuj się nią: nie rób kanapek, nie pierz, nie sprzątaj. skoro ona cię nie słucha bo nie jesteś jej matką, to nie rób tego co matka normalnie robi. i nie spuszczaj synka z oczu. Ta dziewucha jest nienormalna, nie wiadomo co zrobi. A jej tatuś albo niech ją okiełzna, albo niech idzie precz. Jeśli, jak twierdzisz jesteś niezależna finansowo to jaki masz problem żeby go postawić pod murem? Przekonasz się czy jesteś dla niego ważna czy ma młodą kochankę, gosposię i niańkę za free.

Gość gość
Facet jest nieodpowiedzialnym samolubem. Wiedząc jak ma skomplikowaną sytuację rodzinną, wciąga małolate z zapadłej wiochy na prącia, i przywiązuje do siebie małżeństwem i dzieciakiem. I zadowolony, bo ma młodą dopcie do dmuchania. Tak postępują samolubne gnoje.

Gość gość
A ja ci radzę wyluzuj, przecież to samo minie. Bo jak ty nabierzesz dojrzałości i trochę klasy, to sama nie będziesz chciała być ze starym dziadem, odrzuci cię od niego i jego obwisłej pomarszczonej szyji,różnica wieku zadziała i porzucisz zarówno star**** jak i jego córunię. Zmądrzejesz to wypiszesz się z roli dyspozycyjnej dmuchanej lali. tylu fajnych młodych mężczyzn jest na świecie, i mają młode ciała, po co ci przechodzony dzieciaty staruch? dałaś się upolować w młodym wieku, no , głupota to

Gość gość
Fajni młodzi mężczyzni którzy mają młode ciała, interesują sie fajnymi mlodymi kobietami, które mają młode ciała. A nie przechodzonymi dzieciatymi rozwódkami po jakimś niewyżytym sexualnie starcu. Teraz to już pewnie nawet wioskowy głupek się na nią nie skusi.

Gość gość
Hhaha śmieszni jesteście, facet jest tylko 10 lat starszy, a wy ze stracami jedziecie. Gdzie wy macie mózg?

Gość gość
Oj,znów podobnie jak u pewnej Agaty:on po 40e,ona dobrze przed 30-tką,dwoje jego dzieci,tylko swojego nie miała. Czyzby kolejny projekt?

Gość gość
Najlepiej ją ignoruj, niech mała trochę zejdzie z tonu. A jak jej nie odpowiadasz to niech spakuje się do swojej mamusi alkoholiczki. I faceta sobie ustaw, bo to tylko twoja dobra wola, że zgodziłaś się wychowywać cudze dzieci. W twoim wieku spokojnie mogłaś znaleźć wolnego faceta bez zobowiązań. On nie może jej pozwalać na takie zachowanie. I nie słuchaj tutaj przykrych uwag na swój temat. W większości są to uwagi kobiet porzuconych i zgorzkniałych. A więc głowa do góry i nie daj się zwariować;-)

Gość gość
mlodamamusia20 to nowe wcielenie agaty :D

Gość gość
Tak patrząc to albo prowo i czysty trolling na 60% albo jakaś patologia.

Gość gość
to patologia. "Skad ty mozesz wiedziec czy ja mam skonczona szkole czy nie? !ja nie jestem taka jak moji rowiesniki" stąd wiem! Właśnie stąd:D patologia bez szkoły. Oddaj tą córkę może matka chociaż ma maturę.. Po co masz dawać zły przykład

Gość gość
tutaj chyba wypowiadają się same takie 'macochy' co sobie żonatego faceta przygr****ły, mają problem z jego dziećmi i się utożsamiają z autorką, ale ludzie pomyślcie trochę, postawcie się w sytuacji tej dziewczynki. jestem autorko w twoim wieku i moim zdaniem zachowujesz się na poziomie tej małej. jesteś zazdrosna bo zrobi ojcu masaż? zlościsz się bo mówi, że twoje dziecko jest brzydkie i że to nie jest jej brat? otóż dziewczynka ma racje, to nie jest jej brat, szczególnie gdy jego matka jest dla niej taka niedobra. przypomnijcie sobie w jaki wiek buntu wy wchodziliście mając 9-10 lat. dodajcie do tego, że ta dziewczynka została porzucona przez własna matke, która wybrała alkohol zamiast niej i przez jakiś okres czasu żyła tylko z ojcem i bratem i to ojciec był dla niej jedyną osobą która sie o nią troszczyła i ją kochała. teraz postawcie się w sytuacji tego dziecka i wyobraźcie sobie, że jakaś jedyna bliska wam osoba, przyprowadza do domu dziewczyne, starszą zaledwie o 11 lat (to wbrew pozorom za mało zeby zbudowac w oczach dziecka autorytet) i na dodatek robi sobie z nią 'nowe' dziecko. przecież ta dziewczynka jest mała, nie mysli w kategoriach dorosłego, ze ty sie o nią troszczysz, piezrzesz gotujesz. ona czuje się zepchnięta na 2 plan, mniej kochana, czuje ze nie była wystarczająca dla taty, który 'musiał' znaleźć sobie kogos innego. nie lubi twojego syna i ma do tego siwete prawo. groźby oczywiście nie są tu usprawiedliwione i zasługują na reakcje, ale te groźby wynikają z obecnej sytuacji. porozmawiaj z dziewczynką, że nie zabrzesz jej taty, że on ją i ciebie kocha innymi rodzajami miłosci ale równie mocno itd. a nie, wściekasz się i złościsz jak ona sie przytula do taty czy go masuje. penisa mu przeciez nie dotyka tylko plecy! moim zdaniem jestes autorko na tym samym poziomie intelektualnym jak ta dziewczynka, dajesz się głupio wciągac w jej zagrywki zamiast porozmawiac i okazac jej odrobinę zyczliwosci. założę sie ze w głowie ci tylko twoje dziecko a ją i jej brata najchetniej oddałabys do babci, zeby nie psuli ci twojej idealnej rodzinki.

Gość gość
Prowo albo patola . Facet 30 lat z 2 dzieci bierze sie za 18 latkę . Ta ochoczo wchodzi z nim w małżeństwo i bierze się za macochowanie dzieciom . No i rodzi mu baby w wieku 19 lat. Dzieci -córka raptem 11 lat różnicy -tyle że można bawić sie w siostrę a nie matkę . Syn -patola na całego bo tylko 6 lat młodszy czyli za rok dwa zacznie się ślinić do macochy -chyba że megaobleśna . Do tego dziwne relacje córa -ojciec , te "firmy" założone przez panienkę która uczyła się raptem do 18r.ż . Szwecja ..gdzie jak to prawda a nie prowo to pewnie ciągną socjal na bachory i z tego żyją ...