Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Będe_mamusiom

PORÓD W WODZIE CZY WARTO?

Polecane posty

Gość Będe_mamusiom

Witam! Jestem w ciazy. Poród zaplanowany jest na lipec. Ze względu na moje skutki uboczne niektórych leków postanowilam rodzic w wodzie. Jeśli chodzi o wodę to czuje się w niej doskolane. Czy są tu mamusie które rodziły w wodzie? Jak się potem czulyscie?

Gość gość
Ja mialam rodzic w wodzie, posiedzialam moze z 10 min i jak bole byly nie do wytrzymania to wyskoczylam i wrecz blagalam o znieczulenie....

Gość gość
Jezeli chcesz rodzic w wodzie, to zapomnij o nieczuleniu, poza tym w wielu szpitalachobowiazuje zasada, ze musi byc jedna polozna tylko do Twojej dyspozycji (tak jest w szpitalu w ktorym ja bede rodzic)

Gość gość
Niestety poród w wodzie bardzo różni się od wyobrażeń większości kobiet. Po pierwsze temperatura wody znacznie różni się od tej, do której jesteśmy przyzwyczajone z kąpieli. W zbyt ciepłej wodzie mogłoby dojść do krwotoku, więc jest ona raczej chłodna. Dodatkowo temperatura wody spada z biegiem czasu, a poród jednak trochę trwa. Druga sprawa : nie będzie tak,że wygodnie ułozysz się w wannie i napniesz mięsnie. Co jakiś czas będziesz musiała wychodzić z wanny żeby położne sprawdzały jak się przedstawia sytacja na dole, albo będą kazały ci pochodzić żeby przyśpieszyć postępowanie porodu. Sama wanna jest też twarda, może byc ci niewygodnie przy niektórych pozycjach porodowych, które zaproponują ci położne, lub wręcz polecą ci je przyjąć

Gość mamaJasmine24
niewiem czy warto,bo nie rodzilam,ale przez wysokie cisnienie nie moglam-ale wiem jedno,ze kapiel w pierwszej fazie porodu mocno ten porod przyspiesza i mozna szybciej urodzic

Gość gość
Bez sensu rodzić w wodzie. Dziecko przeciskać się przez kanał rodny nie po to aby wpaść do wody tylko aby być odcisnietym z wód plodowych. Po co się męczy przeciskane przez kanał skoro znowu wpada do wody i bez sensu płuca znowu woda się napełniają. Wbrew naturze. Jesteśmy ssakami ladowymi .

Gość gość
gość wyżej: wód płodowych już nie ma w momencie jak dziecko przychodzi na świat- wody odpływają wcześniej. płuca dziecka nie wypełniają się wodą bo jest w tej wodzi tylko chwilę i wciąż pępowina dostarcza mu tlen. Poród w wodzie to własnie najbardziej zbliżone środowisko, w ktorym przebywal przez 9 m-cy

Gość gość
ja sobie nie wyobrażam - wchodzić i wychodzić - zimno - wymieniają wode bo krew czy kupa wpadnie.. szybko bym zwiała na zewnątrz i wybrałabym znieczulenie niż wanne