Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko jest egoista co robic

Polecane posty

Gość gość

Moj 5,5 letni syn jest okropnym egoista. Wszystko musi byc dla niego. Jak kupie cos jemu to jego siostry ani mrugna a jak kupie cos ktorejs dziewczynce to syn urzadza sceny. Jak dostanie slodycze to zje sam. Jakbym zapytala czy da mi cukierka to mi powie ze nic mi nie da bo to jego i chyba sobie nie wyobrazam ze mu zjem slodycze. Poprosilam meza zeby mi kupil na stacji loda bo mam ochote to syn wlasnie lezy w przefpokoju i wyje na caly glos ze jak to ja mam jesc loda a on nie mimo ze zjadl dzis cale tofifi i nikogo nie poczestowal bo bylo jego i dostal je od dziadkow. Tak mi przykro ze powiedzialam ze nie chce juz tego loda. Nie wiem czemu syn jest taki wstretny. Corki wszystkim sie dziela i uwielbiaja dawac innym prezenty. Syn lubi tylko brac!

Gość gość
trzeba było uczyć od małego dzielenia, a nie teraz płacz

Gość gość
Niestety mój 3,5 latek tez taki jest do tego chytrus nie znam takiego zachowania u nas w domu ,starszy syn nigdy taki nie był

Gość gość
dlaczego go tego nie uczyłaś wcześniej?

Gość gość
Uczylam od malego. Kiedys byl bardziej sklonny do myslenia o innych. Teraz tylko o sobie mysli. Nic nie jest wazny nimt tylko on i on!

Gość gość
To jest problem i powinnas sie udac do psychologa albo drastyczniej stosuj pewne metody .Np nie chce sie dzielić , Ty kupujesz i mu nie dajesz

Gość gość
Moj synek też taki jest. Niczym nie chce się dzielić z bratem. Nie odpuszczam, toczę batalię. I mam sukcesy na koncie. Chwalą go w przedszkolu, że się dzieli z dziećmi. I z bratem też zaczął. To są czasem wielogodzinne przeprawy. Tłumacze, brat też rozumie że musimy wychować małego egoistę. Efekt jest! Naprawdę mozna! Dodam, że jego starszy brat oddalby mu wszystko. Jest zupelnym przeciwieństwem. To są cechy charakteru. Ale nie hołduje zasadzie: jakiegoś mnie Panie Boże stworzył, takiego mnie masz! Wiele można wypracować z dzieckiem. Powodzenia!

Gość gość
tak jak ktos wyzej napisal, musisz go caly czas tego uczyc, pokazywac, chwalic za dzielnie sie, czytac bajeczki o dzieleniu sie, bo inaczej wyrosnie chytrus i samolub.

Gość gość
To jest problem i powinnas sie udac do psychologa albo drastyczniej stosuj pewne metody .Np nie chce sie dzielić , Ty kupujesz i mu nie dajesz ..... ale beznadziejne rady, psycholog? tak teraz to na byle gowno psycholog. kupowac i nie dawac?a co to za rzyklad dzielenia sie z innymi. Autorka z tego co zrozumialam masz trojke dzieci? Rob tak np. kup jedna czekolade dla calej trojki i podziel ja na 3 czesci i daj synkowi zeby rozdal kazdemu i go pochwal za to.

Gość gość
Nie kumam o co ten szum,kobieto egoizm w dzisiejszych czasach to zaleta,tylko tacy ludzie sa w stanie cos osiagnac

Gość gość
albo bylo wywyzszanie skoro masz corki , ze synus synus i wyszly efekty.

Gość gość
No nie na byle g***o psycholog .Bo Autorka z tego co napisała cos sie stało jej synkowi ze taki sie zrobił , uwazam że powinna sie zgłosic do psychologa dopóki problem sie nie pogłebi , bo raczej dziwne by dziecko z dnia na dzien takie sie stało , a przyczyna jakaś musi być moze czuje sie mało wazny cos w tym stylu .Dawanie dziecku czekolady rodzenstwu by rozdawało to dobry pomysł ale co jak poczuje sie ze on jest najwazniejszy i bedzie chciał decydowac jeszcze bardziej ???? Takim sposobem mozna wiecej problemów sobie narobić , autorka juz przerabiała rozmowy i co g***o , więc uważam że problem jest głębszy

Gość gość
a gdzie niby napisala,ze z dnia na dzien stal sie egoista?

Gość gość
Pomyłka czytałam inny temat i sie pomyliłam zdarza się