Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lekarz kazal plastrowac pępek ZROBIŁY SIĘ RANY

Polecane posty

Gość gość

SYNEK ma niecale 3 miesiące. pępek trochę odstaje więc kejarz kazał plastrować i trzymać plaster tak długo aż sam odpasnie, zdjęłam go samapo 6 dniach.pępek cały zapalony :(

Gość gość
to prowokacja prawda ? mojej siostry mały ma wklęsły pępek, za to moja córa ma wypukły i wcale nie zapowiada się, że wklęśnie, ale w czym to przeszkadza ? Na pewno nie w życiu i zdrowiu :)

Gość gość
Nie bardzo rozumiem co rozumiesz pod "lekko odstaje" i po co wlasciwie byl plaster, ale jezeli miejsce jest podraznione to oczywiscie zrezygnuj z plastra, odkaz to miejsce jezeli powstala ranka i okrj ewentualnie tylko gazikiem, zeby ubranka nie obcieraly, a jutro do lekarza na konsultacje

Gość gość
lekarz stweirdzil ze to przepuklina pępkowa...

Gość gość
Pewnie podejrzewal przepukline pepkowa. Ale dziwne bo oprocz wystajacego pepka sa inne objawy tego. U nas tez to podejrzewal ale kazal poczekac i czesto na brzuszek klasc, samo przeszlo. Ja bym udala sie na Twoim miejscu do innego lekarza, zwlaszcza ze cos jest nie tak. Kto zakladal ten plaster?

Gość gość
ja zakladalam. jakie są inne objawy?? inny lekarz tez kazal zakladac plastry

Gość gość
To podobno standard przy zaklejanie, dlatego sie od tego odchodzi. Zdezynfekuj pepuszek i duzo wietrz, samo sie zagoi. Z tego co pamietam to nawet do roku czasu pępek ma czas by sie wchlonac, pozniej można mowić o przepuklinie i jej Ew. Leczeniu u chirurga. Moja tez miała odstający. Po ok. 3 miesiącach sam sie schował gdy mięśnie brzuszka sie wzmocniły. Podobno kładzenie na brzuszku tez pomaga i nie doprowadzanie do okropnego płaczu, bo wtedy znów pępek sie wypycha.

Gość gość
Plaster może przyklić tylko lekarz. A niektoy pediatrzy twierdzą że tylko chirurg. Dziwne że kazali Ci samej przyklejać.. Inne objawy może lekarz zauważyć, coś mówił o przerwie (wgłebieniu pionowym) w brzuszku i coś jeszcze ale już tego nie pamiętam

Gość gość
a ty zwykły plaster przykleiłas? Przecież do tego są specjalne plastry takie przezroczyste na przepukline. Nic dziwnego ze są odparzenia :(

Gość gość
moj synek mial spora przepukline na pepku,ok3cm wystawalo i lekarze w uk i w pl zeby nie plastrowac, klasc syka na brzuszku, po ok miesiacu nie bylo sladu, pomysl moze nad tym czy nie warto zmienic lekarza