Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolonie ile dać dziecku

Polecane posty

Gość gość

wyjazd na kolonie nad morze. 10. ile byście dali kasy dla 10 latka??? czy 100zł wystarczy?

Gość gość
Mi rodzice zawsze dawali 10 zł na dzień, ale to było dobrych kilka(naście) lat temu ;)

Gość gość
tzn 10 dni

Gość zne gdzie nie posialem
gwiazda polnocy piekna opowiesc o pracy niewolnikow w kopalni diamentow zna ktos? ta ekranizacja by sie sprzedala w stanach oni i tak ucza sie tylko z filmow

Ja bym dała 50 złotych na dzień :) a już 30 to w ogóle minimum. I nie słuchaj tego co mówią organizatorzy, bo oni zawsze twierdzą, że kasa dziecku nie jest potrzebna... najwyżej drobniaji...a potem inne dzieci mają...:) mowię to jako uczestniczka bardzo wielu kolonii :) zawsze było tak samo i nie sądzę żeby to się zmieniło.

Gość gość
100 zł to będzie mało. Nad morzem jest drożej, zwykły lód kosztuje 6 zł albo i lepiej. Teraz jeśli pójda na plazę a dziecku się zechce pić(bo mu się skończy), cos do zjedzenia ( poczuje głod, a nic ze sobą nie weźmie) to kupi blisko plazy za większą kasę. Ja dałam dziecku rok temu 200 zł to spokojnie starczyło na to na co miała ochotę plus kupiła sobie jakies drobne pamiątki. 2 lata tamu tez nie wiedziałam ile dac, poradzono mi, że około 30/40 zł na dzień (hehe), ale ok - dałam 370 zł, to wróciła i miała 150 zł jeszcze, więc rok temu dałam już 200 zł i było ok. Teraz się śmieję z tych 370 zł, ale wtedy nie wiedziałam ile sie daje :)

Np toaleta na plazy kosztuje czasem nawet 5 złotych, wszystko jest co najmniej dwa razy droższe niż w miejscowościach nieturystycznych, a naprawdę nie kazdy wychowawca przejmuje się tym, czy kazdy będzie miał za co kupić nawet głupiego loda, calagrupa idzie i kto ma kasę ten kupuje.

Gość gość
10-20 zł na dzien