Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marryan

sukienka dla druhny pomocy!!!

Polecane posty

Gość marryan

Hej, mam być starszą u przyjaciółki na weselu i potrzebuje pomocy w doborze sukienki. Noszę rozmiar 46-48 i nawet nie wiem jaka sukienka by mogła na mnie dobrze wyglądać i zatuszować co nie co. Macie może jakieś propozycje, linki? Pomożecie?

Gość Serbski Separatysta
ile kosztuje pomoc ksiedza a ile pazernosc wojska polskiego?

Gość gość
Na pewno odpada sukienka na ramiaczkach, bo u osob z nadwaga ramiona nie prezentuja sie dobrze. Dluga suknia wieczorowa dodaje sylwetce objetosci, masywnosci. Zatem zamiast sukni wieczorowej wybierz koktajlowa do kolan, z chocby malym rekawkiem i glebokim dekoltem, bo osoby z nadwaga maja duze biusty i ten dekolt pomoze odwrocic uwage od wystajacego brzucha. Do duzej sylwetki duze dodatki (obfite kolczyki, szeroka bransoletka, duzy pierscien), bo male na Tobie poprostu znikna lub zaakcentuja Twoj rozmiar. Duza torebka (np. spora kopertowka, ktora przyslonisz brzuch do zdjecia) i buty na obcasie, bo dodadza lekkosci uniesionej sylwetce i pupa tez bedzie wygladala jedrniej. Ale nie wybieraj cienkiej dlugiej szpilki, bo bedziesz wygladala jak kolos na cienkich nozkach.. Wlosy upnij do gory, wypusc kilka kosmykow na ramiona. Kolor sukienki nie czarny, bo wiadomo, nie wypada na slub, bo to kolor zalobny, ale tez nie bialy, bo to kolor zarezerowany dla panny mlodej. Zadnych wzorow, lepiej gdyby to byla jednolita sukienka.

Gość gość
Mam ten sam problem z rozmiarem i bałam się że nie znajdę nic odpowiedniego, na szczęście trafiłam do salonu Evita na Długiej. Panie które tam pracują nie tyle dobrały mi dobry fason, co pomogły mi w zamówieniu sukni w moim rozmiarze i w wybranym kolorze :) po tym jak sukienka pojawiła się w salonie, otrzymałam telefon i przyjechałam na miarę. Panie dopasowały sukienkę do mnie i byłam zachwycona :) polecam :)

Gość gość
Fason sukienki zależy od figury i tego co chcesz ukryć. Jeżeli jesteś gruszką, wybierz sukienkę z górą równoważącą szerokie biodra - kopertową z marszczeniami, opadającymi rękawkami,. Jeżeli jesteś jabłkiem, dobrze możesz wyglądać w sukience z obniżoną talią albo trapezowej , w kształcie litery A.

Proponuję zwykłą sukienkę ołówkową o prostym fasonie. Wszelkie udziwnienia są w tym przypadku raczej niewskazane.

Gość gość
olowkowa? a co z duzym brzuchem?