Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mogę dawać 8 miesięcznemu dziecku codziennie herbatę z rumianku do picia?

Polecane posty

Gość gość

Nie chce pić zwykłej, do cukru nie chcę też przyzwyczajać, wode pije niechętnie, najlepiej mu wchodzą słodkie soczki ale lubi też rumianek. Czy mogę dawać codziennie zamiast wody np?

Gość gość
Dawaj na przemian różne herbaty, wszystkie rób dosyć słabe: -mięta -rumianek -czarna, ale bardzo, bardzo słaba -różne owocowe z torebki -owocowe z suszu (bardzo fajne są w auchanie, suszone owoce, zalewa się wrzątkiem.. zdrowe i smaczne!) -owocowe z torebek z hippa _ Możesz też dawać samą ciepłą/letnią wodę lub wodę "smakową", którą zrobić tak, że do wody dodaj odrobinę soku dla dzieci. Wtedy woda będzie miała jakiś smak, ale dziecko nie dostanie zbyt dużo soku. Ale dobrze by było, żeby dziecko wodę też piło.

Gość gość
A co masz na myśli pisząc normalna herbata? Jeśli chodzi o czarna to dobrze że nie pije.

Herbata z rumianku jest bezpieczna dla małych dzieci, ale to preparat leczniczy i nie należy go pić codziennie. Z sokami też ostrożnie - zawierają dużo cukru. Podobnie granulowane herbatki hippa, są słodzone. Czarna herbata nawet słaba też nie jest zalecana.

Gość mamamamamaa
Z niczym nie ma co przesadzać, dobrze radzą - podawaj różne rzeczy i właśnie: możesz dodawać trochę soku do wody, zresztą tak jest napisane na słoiczkach, sam soczek to normalny posiłek (jak deserek) i zresztą słabo można się tym napić, możesz dowolnie je rozcieńczać.

Gość gość
Ja też nie podawałabym rumianku codziennie. Zioła to też lekarstwa.

Gość gość
Spróbuj z różnymi herbatami. U mnie córka nie lubi czarnej herbaty, ale uwielbia jaśminową! Nie wiem czemu, bo jak dla mnie to smakuje jak perfumy, no ale oboje z mężem to lubią :) Ja wole zieloną herbatę i białą. Jest taki duży wybór, więc próbuj po kolei!

Gość gość
rumianek powinnos sie podawac jak dziecko ma np problem z robieniem kupy . rumianek silnie przeczyszcza

Gość gość
Tylko że on tej herbaty góra 70ml na dzień wypije. Więcej nie ma szans. Jak mu zamiast herbaty daję przez dzień wodę to max 30ml wypije. Ogólnie bardzo mało pije płynów. Jedynie jak mu sok rozcieńczę pół na pół z wodą to wtedy potrafi wypić 250ml. Nie chciałabym jednak zeby pił tylko słodkie soki