Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Majac 300 tys oszczednosxi mozna postawic dom

Polecane posty

Gość gość
oczywiscie ze tak no bo trzeba wiedziec 333 www.youtube.com/watch?v=nlPRhdwZtxQ

Gość gość
spokojnie i jeszcze działkę kupic z tego, pewnie że nie w wielkim mieście, ale mozna, ludzie którzy twierdzą inaczej to zyciowi nieudacznicy, którzy nawet okna wstawić nie potrafia (zbyt skomplikowane dla przeciętnego chłopaczka po gimnazjum)

Gość Sylwwek
Spokojnie Ci starczy włącznie z wykończeniem. Mi firma Wikpol z Wieliczki postawiła przepiękny dom z bali syberyjskich. Wygląda jak z bajki, a dzieciaki i cała rodzina są zachwyceni. Zamknąłem się w 250k.

Gość Klasa srednia
200 tys zl za 3 hektary - chyba na polu rolnym bedziesz mieszkac pod wioska no name. Ja za dzialke 1600 m2 pod gdynia 2km od morza place 300 tys a pod miastem no name dzialka 1000 m2 to koszt 50 tys. Oczywiscie ze za 300 tys mozesz sie wybudowac i urzadzic bardzo skromnie bez dzialki to bedzie dok maly ok 100m2. Ja Swoj dom planuje na 220 m2 sredni wybudowac za 600 tys plus drugie tyle urzadzenie na lux, silownia basen itp. No tak ale zarabiam na czysto ponad 12 tysiakow plus 30 premia roczna. Wszystko zalezy ile masz pieniedzy. Czasem warto pozbierac dluzej a mies wiekszy don bo uwierz mi ze za kilka lat to bedzie dla Ciebie klitka jeszcze jak beda dzieci to masakra. Buduj sie tak jak bys chcial miaszkac za 10 lat.

Gość gość
Gosc co budujesz dom za 800tys. Chcesz porownac swoj dom do mojego?uwierz ze nie ma czego porownywac Moja rezydencja jest warta 10 milionow nad brzegiem Morza .Nie jest stosowne wypowiadanie sie tak o innych osobach. Kazdy ma to jaki wklad i wysilek wlozyl w swoje zycie.Poczucie wyrzszosci jest nie na miejscu poniewaz zawsze bedzie ktos zamozniejszy od Ciebie odembie i od kogos innego.Zastanow sie nastepnym razem chwilke nad wpisem.

Gość gość
Wprowadzilismy sie w listopadzie 2015. Zaczeliśmy projekt papierki w 2012. Działke dostalismy -warta 80 tysięcy obok miasta 80 000 mieszkańców, 90km od Warszawy 20x70. Nie uważam żeby 50x50 to był skrawek:D nie widze obok siebie większych działek! Ba za to multum mniejszych. Obok jest taka dzielnica -widac ze kasa tam plynie to te dzialeczki 24x30 max!! dom obok domu, z jednego okna widac co robi w innym domu przez okno. Do sedna. Dzialak warta 80 tyś od teściów. Dom w stanie surowym pólotwartym niech bedzie 130 tysięcy. 120m2. Reszta na kredyt hip. na 25 lat rata 640zł. -malutko. Zrobiliśmy dół na tiptop gora ma tynki okna elewacja na całosci ogrodzenie ladne ocynkowana przesuwna brama. Ale-nie mamy schodów, zamkneliśmy drzwiami gore, góra nie ma podłóg-tzn ma podłogówke i wylany mixokret ale nie ma paneli drzwi łazienki itp. Nie mamy garażu ani szopy, ani kostki przed domem. Może i kasa by sie na coś jeszcze znalazla ale był już październik, listopad i przed zimą daliśmy spokoj. Za 300 tysięcy i mieć działke to bysmy zrobili albo całą góre albo dół i ładnie podwórko:)

Gość gość
Przepraszam nie dopisałam wzieliśmy do tych 80 za działke i 130 za stan surowy półotwrty 130 tysięcy kredytu. Czyli 260-koszt domu wykończonego z zewnątrz i dołu do fajnego zamieszkania (już nie oszczędzaliśmy na panelach 60zł/m plytkach- 64-110zł/m czy kuchni w bialym połysku w zabudowie ogrodzenia. Na dole mamy 65m2

Gość certyfikat energ wrocław
300 tys.... i tak, i nie. Wszystko zależy od tego, jak duży ma to być dom, gdzie chcesz go postawić, skąd weźmiesz ekipę itd. Postaraj się poszukać ekip z polecenia, które nie wezmę dużo kasy, a robotę wykonają porządnie. Ja polecam tę firmę do wykonania certyfikatu energetycznego domu http://www.wroclaw.swiadectwo-energetyczne.org.pl/

Gość gość
Jak wy to robicie że tak tanio wam wychodzi budowa. Zdradzcie sekret. My działkę 1200m kupiliśmy za ok 100tys. Wszystkie papierki pozwolenia kolejnych 10. Szukalismy niedrogie ekipy, stosunkowo takich materiałów a 180tys wyszło z robocizna za stan surowy zamknięty z dachem i oknami.Dom 120m użytkowe poddasze. Następne 150 jak nie lepiej za hydraulike elektryke dobry piec i system grzewczy okafelkofanie podłogi wyposażenie łazienek kuchni pełne wykończenie drzwi wewnętrzne deski na podłogę oświetlenie na koniec ogrodzenie dookoła domu. Taki dom z dzialka to koszt ok 450tys i nie da się mniej. W trakcie to wychodzi i ludzie zaczynają zdawać sobie sprawę ile trzeba tam utopić pieniędzy.

Gość gość
Nie ma co oszczędzać na budowie byle było taniej i szybciej. Im lepsze materiały dacie tym większa oszczędność na np. ogrzewaniu będzie na przyszłość.

Gość kk2
Budowa domów Warszawa to usługi, z których warto skorzystać. Dzięki nim można w prosty sposób rozpocząć i zrealizować budowę własnego wymarzonego domu. http://roslandomdesign.pl/

Gość gość megi
100 m domek, prosty dwuspadowy dach, 4 pokoje, 2 łazienki, bez garażu bez piwnicy, działka własna wybudowany w 2015 r., położony na dolnym śląsku w małym miasteczku :) dodam że wszystko robiły firmy i 2 pokoje nie są jeszcze urządzone ,powodzenia

Gość gość
Nie ma szans.Jestem w trakcie budowy.Dom parterowy 140 m.stan surowy zamkniety 200 tys.Pipidowa na podkarpaciu .Dzialke mialam wczesniej

Gość gość
A jesli ktos nie ma dzialki to ile mniej wiecej moze to kosztowac razem z dzialka?

Gość gość
to ja wam w lubelskim sprzedam działkę za 30 zł za m2

Gość gość
i zaznaczam, że to działka budowlana

Gość gość
No raczej. Za trztysta tysiecy to ja postwie dom z wylonczeniem

Gość gość
Klasa srednia 2015.11.19 200 tys zl za 3 hektary - chyba na polu rolnym bedziesz mieszkac pod wioska no name. x haha, przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale wtedy jakoś temat mi umknął. Działka nie jest rolna, tylko budowlana, ale oczywiście nie w mieście (3 ha w mieście, to tak jak w filmie "zróbmy sobie wnuka" :P) . Ale nie martw się, mamy jeszcze 2 mieszkania w Warszawie (jedno moje, drugie męża, oba sprzed ślubu), więc taką wieśniaczką do końca nie jestem. Morza (polskiego) nie lubię, więc Twoje okolice nigdy nie były w moim kręgu zainteresowania :)

Gość gość
xxxxxx gość 2015.01.14 do 2014.05.16 ja tobie wierzę oczko.gif mam kilka pytań - jaki projekt wybraliście i kiedy dokładnie zaczęliście budowę - jaki miesiąc? My chcemy zacząć na wiosnę i mamy ok 500tys+ działkę, dom 180m2, i cos czujemy ze nam może nie starczyć te 500tys..... i jeszcze co do tych podłóg włoskich - ja takie robiłam w mieszkaniu i żałuje okropnie się rysują pechowiec.gif a też płaciłam cos koło 200zł/m2, zastanów sie jeszcze czy nie lepiej cos innego....nawet panele o najwyższej klasie ścieralności. x Podłoga właśnie jest super. Nic się nie rysuje, nic nie odpryskuje (nawet jak spadnie coś ciężkiego). To płytki od Roberto Cavalliego. Naprawdę są warte swojej ceny. Bardziej oczywiście podobała mi się kamienna podłoga - z płyt granitowych, ale bardziej praktyczna była ta. Z granitu mamy schody (matrix w połysku, bardzo podobny do labrador blue pearl) i blaty w kuchni (cosmic gold)

Gość gość
Dlaczego młodzi ludzie w Polsce topią oszczędności życia w budowie domów na jakis pipidowach których w razie czego nawet pies z kulawa noga nie będzie chciał wynająć a co dopiero kupić. Nie boicie się tak stawiać wszystkiego na jedna kartę? Jeszcze rozumiem Warszawa Wrocław Kraków, ale reszta polski to Afryka Europy.