Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wady i zalety wakacji w górach i nad morzem!!!!!! waszym zdaniem

Polecane posty

Gość gość

potrzebuje do pracy zaliczeniowej, proszę o podzielenie się waszym zdaniem!!!!

Gość gość
Morze-zalety: zdrowotne (jod), złota opalenizna, pływanie ile się chce, darmowy peeling stóp :p , piękne wschody i zachody słońca; -wady: w sezonie tłok, rozwrzeszczane dzieci, wygórowane ceny, jak nie ma pogody a nie lubi się spacerów podczas deszczu to można się zanudzić, wszędobylski piasek jeszcze długo po powrocie :) Góry (rozumiane jako coś więcej niż Krupówki) - zalety: piękne widoki, dużo ruchu, niezależnie od posiadanej formy każdy znajdzie coś dla siebie, satysfakcja z ich przebycia, swoisty folklor, wieczorne ogniska, zawsze można znaleźć miejsce gdzie nie ma tłumu i się wyciszyć, dobre jedzenie i do picia też coś się znajdzie, ładna architektura drewniana; -wady: hmm, ceny ale tylko w sezonie i w miejscowościach typowo turystycznych,???

Gość gość
Tłok jest wszędzie, i nad morzem i na szlakach górskich.

Gość gość
w gorach czystsze powietrze, w obu mnostwo atrakcji, a najwiecej w - kraina chichow w międzybrodziu. jak sie jedzie z dziecmi, to wydaje mi sie ze w gorach bezpieczniej, bo mniej imprezowiczow itp...

Gość gość
Ja uwielbiam jechac w gory. Mozna sie opalać, zwiedzać, chodzić po górach, jezdzic na rowerze, popływać w jeziorze. A nad morzem? Tylko plaża i morze.

Gość gość
Jako Gdańszczanim mogę ci odpowiedZieć tak Zalety : wiele muzeów gdzie można poznawać historię jak i zabytków np twierdza wisloujscie Westerplatte tam zaczęła się II wojna św. Można dostać świeżą rybę prosto z kutra :) na wyspie (Gdańsk ma małe wyspy) np sobieszewo zbiera się bursztyny zwiedza rezerwaty morskich ptaków. Morze to handel i turystyka a także nauka. Mało kto wie że w Bałtyku są meduzy i mniejsze kraby :) co roku odbywa się baltycki festiwal nauki. Szwedzi wraz z polakami badają Bałtyk tworzą nowe kosmetyki na bazie morskiej wody itp więc też kręci się biznes. Jednym z plusów są też szkoły morskie tylko tu możesz uczyć się jako mechanik okrętowy stoczniowiec marynarz itp. Na morzu szkolimy wojsko. Mozna naisac się do kółka zeglarskiego i wypływać na rejsy. Tu przyjeżdżają największe zgrupowania archeologów i badają okoliczne lasy jak już wspomniałem o II wojnie sw jest tu pochowanych wielu oficerów SS jak znajdziesz sygnet SS itp mozna zarobić to się nazywa wykopki. Jak coś sobie przypomnę to dopisze mam nadzieję że pomoglem :D

Gość gość
Aha a minusy to tak : sinice raz do roku i ze względu na północny klimat często są deszcze a morze w lato zabiera ciepło a zima je oddaje :)

Gość gość
Kurde to miało być o wakacjach :D no nic może coś ci się przyda z mojej relacji :D

Gość gość
Zdecydowanie wole góry od morza. Lubie aktywnie spędzać wakacje a nad morzem nie ma wiele rzeczy do robienia. Kocham górskie widoki i przejażdżki rowerowe po górach. W zeszłym roku byłam w Zakopanem. Zatrzymaliśmy się w www.excelsior.com.pl i byłam bardzo zadowolona z wakacji.

Gość gość
Co bedziesz zaliczac... na cudzych grzbietach? ;)

Gość gość
morze mnie uspokaja ,nad morzem czuję sie bezpiecznie nie siedze na d***e. łaże i wiem,ze sie nie zgubię góry mnie stresują :)

Gość gość
to zalezy kto co lubi :) ja wole aktywny wypoczynek wiec uwielbiam gory i piesze wycieczki :) w tym roku bylam w bialce tatrzanskiej i zatrzymalam sie w http://www.usorosa.pl/ To byly jedne z najlepszych wakacji :)

Gość PannaJoanna23131
ja w sumie lubie i gory i morze ;) Jesli chodzi o plusy i minusy to: morze plusy: mozna poplywac, poopalac sie, poleniuchowac, bardziej odpoczac, wdychac zdrowy jod, wieczorem przejsc sie rozswietlona promenada,, co tez ma swoj urok, poimprezowac na plazy, hotele tez sa z reguly lepsze minusy: kiedy znudzi sie opalanie moze byc nudno, poza tym mniej aktywnosci fizycznej z reguly góry plus: przede wszystkim piekne widoki, kontakt z natura, wiecej ruchu, satysfakcja z wejscia na szczyty, jesli ktos lubi takie klimaty to mozliwosc spania pod namiotem, biesiadowania przy ognisku itd. minusy: w gorach wiecej ruchu, wiec i mniej odpoczynku, wymaga to na pewno wiecej wysilku, w tatrach bywa tez czasem niebezpiecznie

Gość gość
Ja zdecydowanie wolę góry. Nad morzem się szybko nudzę. W górach można się dobrze opalić, pospacerować, pozwiedzać i wypocząć. Miesiąc temu byłam tydzień w www.zakopanetulipan.pl i bardzo mi się podobało.

Gość gość
To zależy kto co lubi. Jedni będą narzekać na góry bo "nogi bolą" inni na morze bo "nie ma co robić" wiec nie można powiedzieć jednoznacznie co lepsze a co gorsze :) Ja przykładowo lubię spędzać czas aktywnie, więc wybieram odpoczynkach w górach. Moim ulubionym miechem zdecydowanie jest Bukowina Tatrzańska, nocuje zwykle u nich (zamieszczam linka jakby ktoś kiedyś chciał skorzystać, bo fajna miejscówka :) )www.podmiedza.pl

Gość Edziaaaaaaaa
Ja uwielbiam jedno i drugie ❤️

Gość prawi 114
na pewno minusem morza są grubi ludzie bo w góry wybierają sie tylko osobniki co mają forme , a nie 90 kg grubasy

Gość gość
No ja to jestem stałym bywalcem Aquaparku Reda odkąd powstali. Brakowało takiego miejsca a już sam pomysł z rekinami choć początkowo wydawał się dość egzotyczny i nie do końca trafiony to widać, że zdaje egzamin. Sporo osób przyjeżdża tutaj właśnie ze względu na rekiny. Ale na szczęście oferta parku na samym akwarium z rekinami się nie wyczerpuje i to największy plus tego miejsca – jest wszechstronnie.

Nad morzem zalety to : odpoczynek nad wodą, wdychanie jodu, chodzenie po piasku, opalenizna, nowe znajomości, zachód słońca, Wady: różna pogoda, dużo ludzi Góry zalety : świeże powietrze, ładne widoki, atmosfera, jedzenie góralskie, nowe znajomości Wady: zmienna pogoda, dużo chodzenia

Gość po09fg7
Oryginalne pantofle góralskie znajdziecie Państwo na naszej stronie. Nasze produkty wyróżniają się na tle konkurencji jakością i estetyką wykonania. http://pantofle-goralskie.pl

Gość Gość gość

Ja osobiście wolę morze, bo nie lubię wysiłku fizycznego więc wolę morze:classic_smile: