Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_za_chwilę

Wywoływany poród, Wasze doświadczenia

Polecane posty

Gość Mama_za_chwilę

Cześć Dziewczyny, Z uwagi kilka okoliczności, które się skumulowały, w tym zagrożenie porodem ulicznym (ale nie tylko) mam wyznaczony termin próby okstocynowej na czwartek rano. To będzie dzień po terminie z OM. Ciekawa jestem Waszych doświadczeń z porodem wywoływanym - czy próba się w Waszym przypadku powiodła, czy był dłuższy od naturalnie zainicjowanego, bardziej bolesny? Będę wdzięczna za Wasze opisy.

Gość Mama_za_chwilę
Up

Gość gość
Byłam w szpitalu kilka dni po terminie na ktg i już mnie tam zatrzymali a po ok. 2h zdecydowali że podadzą oxytocynę i po jakichś 4h urodziłam, ale znieczulenia nie dostałam, bo przy skurczu spadało g***townie dziecku tętno. To był mój drugi poród a pierwszy nie był wywoływany wcale i trwał ok. 15h, ale wtedy miałam znieczulenie więc ciężko porównać ból :)

Gość gość
Był szybki i bardzo bolesny. Pochwa po 3 godzinach skurczy nie jest w dodatku gotowa na wyjście dziecka. Powodzenia.

Gość gość
Masakra z tym wywołaniem. Niby mniej mnie bolała faza rozwierania ale faza parcia była koszmarna i w ogóle nie czułam partych -tak trwało prawie godzinę aż w końcu wypchnęli dziecko ze mnie. O mało nie zakończyło się próżnociągiem. Uważam że konkretny lekarz pomyślałby o cc w takiej sytuacji. Kolejny poród był samoistny i o ile faza rozwierania dała mi o wiele bardziej w kość (pod względem bólu) to parcie było ekspresowe a cały poród o wiele szybszy niż ten wywoływany.

Gość gość
Coś okropnego. Mega ból.

Gość gość
Skurcze wywolywane oxytocyna po odejsciu wod, od podania kroplowki wszystko trwalo kolo 12 godzin, z czego sama faza parcia moze 10 minut. Po paru godzinach od kroplowki, kiedy skurcze byly juz silniejsze dostalam jakis zastrzyk znieczulajacy, bo... nie krzyczalam, a zdaniem wielce zdziwionego lekarza skurcze wywolywane sa silniejsze i bardziej bolesne ;-)

Gość Mama_za_chwilę
Dzięki za podzieleniem się doświadczeniem :) Trochę teraz bardziej rozumiem co mnie może czekać. Lekarz zasugerował znieczulenie właśnie z powodu większego bólu w takim porodzie. Mimo, że nie planowałam ani wywoływania, ani znieczulenia, będę musiała to drugie poważnie rozważyć.

Gość mamadwóchdziewczynek
rodziłam dwa razy w znieczuleniu, drugi poród wywoływany przedwcześnie i bezbolesny, więc reguły nie ma...

Gość kasiaa24lataaaa
Miałam oxytocynę 10 dni po terminie zadziała po 4 godz kroplówki odeszły mi wody .. porod był expresowy 1 faza porodu trwała 40 minut (skurcze nie były jakoś bardzo uciążliwe ) 2 faza czyli parcie wcale skurczow nie czułam parłam jak mi powiedziała pielegniarka trwało to 15 minut Tak więc podsumowując mój poród wspominam bardzo dobrze :) nie miałam żadnego znieczulenia A mój syn urodzil się z wagą 4300 :) (usg pokazywalo ze bedzie miał 3700 ;) )

Gość Mama_za_chwilę
To nieco pocieszające, że nie zawsze musi być bardzo boleśnie. Oby w takim razie trafiła mi się ta druga wersja, mimo obaw mojego lekarza.