Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowle samo zasypia ale i tak budzi sie kilka razy w nocy

Polecane posty

Gość gość

Mam corke 4,5 miesiaca,Od 2 tygodni nauczylam ja sama zasypiac we wlasnym lozeczku i rowniez w dzien.Czasem w dzien nie moge wyczuc jej momentu kiedy chce spac bo ona caly czas ziewa.Ale wieczorem nie ma problemu.Karmie ja piersia.Idzie spac o 20 a pobodka o 24 to rozumie jest glodna ale po tem to o 2 ,3 4,5,6 i o 7 juz wstajemy.Wierci sie jak by cos jej przszkadzalo.Temperatura 22 stopnie w pokoju.Juz sama nie wiem.Probowalam dac jej kaszke ryzowa na noc zamiast piersi przez 2 dni ale to i tak to samo jest.Pobodka o 24 na piers i potem juz wiadomo.Jakies rady?

Gość gość
moze jej za goraco albo niewygodnie lub zaczyna zabkowac, sprawdzalas?

Gość gość
Może być za ciepło. Ale skoro sama zasypia to problem nie jest dla niej bardzo dokuczliwy, więc też się za bardzo nie przejmuj. Może być tez tak, że córka dopiero uczy się długiego snu i musi nauczyć się skracania tych pobudek.

Gość gość
Moja córką ma tak samo. Jest na mleku modyfikowanym. Do 4 miesiąca spała ładnie budziła się tylko na mleko wypiła i poszła dalej spać. Aż nagle wszystko się zmieniło i tak jest do dnia dzisiejszego. Ma 6.5 miesiąca. Idzie spać przed 20 śpi w łóżeczku no i budzi się o 1 - 2 więc daje jej troszkę mleka no i się kręci , budzi. Już nie dawałam rady i zabieram ją do siebie do łożka wtedy śpi aczkolwiek są dni , że dalej się kręci tak jak by jej coś przeszkadzało. Trwa to już 2 miesiące. Też nie wiem co jej jest.

Gość gość
Dziasla ma normalne,nie widze zaczerwienienia, nie sa tez rozpulchnione.To chyba nie zabki.Zreszta chyba to za wczesnie.Temperatura w pokoju tak kolo 22 stopni.Ona odlozona w nocy sama zasnie tylko zaraz sie budzi.I biore ja na rece nie chce piersi.zmieniam pieluszke zeby mokro nie miala ale za godzine znow pobudka.Smoczka wypluwa w nocy.Dziwne.

Gość gość
Trzeba to wszystko przejść. Ja się już chyba przyzwyczaiłam , że wstaję w nocy kilka a nawet kilkadziesiąt razy. Kiedyś to minie .... mam taką nadzieję.

Gość gość
Moj maly ma już 11 miesięcy i jeszcze ani jednej nocy nie przespal bez budzenia, a co za tym idzie ja również. I też zyje nadzieja że, to kiedys minie.

Gość gość
moj syn ma 7 miesiecy i tez sie budzi co prawda na smoczka i idzie spac dalej, ale czasem jak zasypia to tak sie wierci w lozeczku ze cale lata, rzuca sie na prawo na lewo, tak jakby chcial spac ale cos mu przeszkadzaloostatnio przez okolo 2 tygodnie przesypila nozki od 20 do 5:30 bez pobudki, a teraz znowu budzi sie conajmniej 3 razy, ale chyba ida dalsze zabki, co do zabkowania, moje dziecko nei mialo ani czerwonych dzisael ani rozpulchnionych, doslownie, byl lekko marudny, czesciej sie budzil, z dnia na dzien pojawil sie zabek potem drugi...pozniej ladnei spal i teraz znoeu pobudki wiec tak mysle ze o to chodzi

Gość gość
U mnie bylo to samo. Kp o 19, potem sama budzialm o 23. A potem dziecko budzilo sie 1-2, ok. 4, potem 6 i o 7 pobudka. Do czasu, az mi lekarka powiedziala, ze za czesto w nocy karmie i dziecko budzi sie bo jest przyzwyczajone i ze zoladek nie ma czasu odpoczac bo co chwile nowe jedzenie dostaje. I, zeby sprawdzic czy samo wziecie na rece, utulenie i odlozenie pomoze na te pobudki. Pierwszej nocy oczywiscie pobudki byly co chwile, a nastepnej dziecko nakarmilam o 19, samo obudzilo sie o 2 i spalo potem do 7. Teraz dostaje piers i kaszke ok. 20, budzie sie raz miedzy 3 a 4 i spi do rana. Ma 7 miesiecy, od czestego karmienia odeszlam jak mial niecale 5.

Gość gość
*budzilo sie ok. godz. 1-2 (mialo byc)

Gość gość
a czy jak bralas na rece i nie dalas piersi to plakalo czy zasnelo samo..Ja dzis sproboje tak zrobic.

Gość wifigdańsk
jakies rady? wez dziecko na noc do siebie do łózka i spij z nim. moja podobnie,tez na piersi. zasypia wieczorem przy piersi,odkladam do łóżeczka a potem i tak sie budzi (kwęka przez sen) wiec ją biore i juz tak zostajemy. cały czas przy cycu,całą noc. dzieci tak mają-chca się przytulic,poczuć ciepło mamy.

Gość gość
Tak o 5 biore ja do siebie.ale i tak sie wierci a nawet jeszcze bardziej.Ale chyba juz czuje sie wtedy powoli wyspana.

Gość wifigdańsk
spokojnie,pierwszy rok najtrudniejszy,moja teraz ma 13 msc i dopiero odzyskuję równowagę ;) a tak to chodziłam zakręcona i zamulona.

Gość gość
A w czym dziecko śpi? Mój miał to samo jak spał w pajacu. Odkąd śpi w spodenkach z gołymi stopami zasypia ok 20 budzi się ok 3 na jedzenie i śpi do 8. Jeśli jeszcze nie śpię daje mu butle ok północy wtedy się wcale nie budzi. Kołdra jest przykryty ale jedną stopę sobie wystawia. W domu mam 20stopni i widocznie było mu za ciepło.

Gość gość
Sprawdź również skórę na plecach dziecka. Może jest za sucha i swędzi stąd te wiercenia.

Gość gość
Wlasnie wczoraj spalo w pajacu ale bez stopek zakrytych i juz rzadziej wstawala.Juz tylko tyle co miala zjesc.wiec pewnie jej bylo za goraco.zobacze dzis jak bedzie.Oczywiscie bez zakrytych stop.Ja sama nie lubie spac w skarpetach.