Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiejskababka

usg dopochwowe jak wcześnie wykryje pęcherzyk? PORADZCIE!

Polecane posty

Gość wiejskababka

Witajcie, mija równy miesiąc od poprzedniej miesiączki, dzis wykonałam test i jest pozytywny oczko.gif Wiec licząc od miesiączki to 4 tydzien ale od zaplodnienia 2-max 2,5 tyg. Szybko umówiłam sie do gina na usg ( ide już jutro) ale tak sie zastanawiam czy to nie za wcześnie ?? czy będzie cokolwiek widać??? Bardzo sie stresuje i nie wytrzymałabym dluzej zeby czekac, dowiem się juz cos jutro???? Odpowiedz na ten temat »

Gość gość
różnie moze byc, ale to za wcześnie, bo może być sam pęcherzyk i będziesz się stresowała, że nie ma serduszka

Gość gość
Moze byc za wczesnie nawet na pecherzyk....

Gość wiejskababka
wiem ale nie wytrzymam tak bezczynnie czekać... ;(

Gość gość
ja pęcherzyk widziałam w 6 tygodniu :). po kolejnych 3 tyg było można zobaczyć zalążki nóżek. a teraz po miesiącu nosek :D

Gość gość
no a co ci da to jutrzejsze badanie, jeżeli nic na nim nie zobaczysz? jedynie stres

Gość wiejskababka
ide tez zobaczyc czy w razie co jest jeden pecherzyk czy wiecej bo juz raz mialam trzy pecherzyki, okazalo sie ze blizniaki i pozniej poronienie :( jestem przewraliwiona :(

Gość gość
oczywiście 6tyg od ostatniej miesiączki :) czyli ok 4tyg od zapłodnienia :)

Gość gość
smialo idz , mi wykrylo pecherzyk dokladnie 18 dni od zaplodnienia, fakt byla to biala plamka na czarnym tle i lekarz szukal jej chyba z 10 min ale byla i teraz spi w lozeczku :)

Gość wiejskababka
no u mnie mija dzis 28 dzien od ostatniej miesiączki czyli od zapłodnienia2 moze max 2,5 tyg Czy ktoras coś juz zobaczyła w tak wczesnym stadium u lekarza?? Dodam ze moj lekarz ma naprawde dobry sprzet, prowadzial pierwsza ciąze

Gość gość
A lepiwj jest isc w 4tc i nie zobaczyc nic a potem martwic sie jeszcze bardziej? Ja poszlam bardzo szybko. W 4 tc. Lekarz nie widzial kompletnie nic. Trafilam do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej. Tam zrobiono mi bete. Wynik 85. Ciaze jakakolwiek widac dopiero kiedy wynik beta wynosi powyzej 1000 wiec wypuszczono mnie so somu. Ale raczej bez szans na ciaze prawidlowa. W zatoce douglasa slad plynu. Po tyg beta 1560. I dopiero wtedy zauwazalny pecherzyk w macicy :-):-) teraz juz 13tc ciaza prawidlowa. Ale ile nerwow tylko dlatego ze poszlam o okolo 2 tyg za szybko do lekarza. Poszlam bo plamilam

Gość wiejskababka
Mnie tak naprawde chodzi tylko o ustalenie czy jest jeden pecherzyk czy wiecej, bardzo boje sie blizniaczej ciazy ze skonczy sie tak jak poprzednio :( Obawiam sie ze moze byc za wczenie ale same wiecie jak to jest.... kazda z nas chcialaby szybko wczestko wiedzieć....

Gość gość
Ale czy ty nie rozumiesz ze na takim etapie mozesz sie nawet nie dowiedziec czy jest chociaz jeden pecherzyk? Lepiej zrob bete. Jezeli bedzie ponad 1000to mozesz isc na usg. Inaczej nie ma sensu

Gość wiejskababka
Jutro rano podjadę zrobić betke ;-)

Gość mamabeata3
hej ja bylam po zrobionym tescie u ginekologa i niestety nic nie widziala nawet pecherzyka wyslala na bete wynik po 3h 815 jest ciaza poszlam z wynikiem do ginek.zauwazyla malenki pecherzyk 5 tydzien.