Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY KTOS Z WAS WIERZY W PRZESĄDY ?

Polecane posty

Gość gość

nie wiem czy to co dzis mnie spotkalo moge wiazac z przesadami, czy z czyms innym. SZczerze powiedziawszy to nie mam pojecia z czym, dlatego moze WY wiecie cos na ten temat. Mianowicie, dzisiaj, stlukla mi sie, sama z siebie, oslonka na jedna z zarowek w zyrandolu. Zarowka ostala, to spadlo.. A to dosc malo mozliwe aby samo z siebie spadlo. WIsi juz kilkadziesiat lat i nagle spadlo ? inne zosyaly a to sobie spadlo ?

Gość gość
to się może przytrafić każdemu i o każdej porze,znajdź i przeczytaj mądry temat ktoś kto nigdy nie śpi nagle śpi to jest o wpływach księżyca na ludzkie życie i te wszystkie nasze wierzenia, przesądy, im więcej ich ktoś ma tym bardziej świadom jest wszechświata, nic nie dzieje się bez przyczyny pamiętaj!

Gość gość
nie wiem was sie pytam :D

Nie wierzę, a co do żarówek to kilka razy przepalały mi się z hukiem w momencie włączenia. Za każdym razem działo się to w nocy gdy byłem straszliwie spizgany. Co o tym myślisz? :classic_cool:

Gość gość
w momencie wlaczenie to jeszcze :classic_cool: u mnie zyrandol byl wlaczony juz jakis czas,w dodatku nie zarowka buchnela tylko oslonka :O

Gość gość spizgany wieczorową porą
wcale się nie zdziwię jak zaraz tu przyjdzie ktoś i będzie nawijał o fansówce :O

Gość gość
Parę dni temu,stojąc przy zlewie w kuchni, spadł na mnie kawałeczek szkiełka. Skąd? Nie mam pojęcia. Obejrzałam dokładnie światła w kuchni i... nigdzie nic nie brakuje. Nigdzie nie ma żadnego uszczerbku. Jak to wytłumaczyć? Nie wiem. Nie wierzę w żadne przesądy. Po prostu skądś spadło albo odpadło. Myłam też żarówki i abażurki w kuchni, więc może z któregoś "odpadło", ale ja NIC nie widzę (patrzyłam i sprawdzałam dziesiątki razy!). Trudno. Nie przejmuję się i nie spźdza mi to snu z oczów.

Gość gość
no tak wiadomo, ale sam fakt jest bardzo ciekawy nie sadzisz ? ;)

Gość gość
No niby jest ciekawy, tymbardziej że ja wolałabym wiedzieć skąd się ten ten kawałek szkiełka wziął, ale.... nie wierzę w siły naprzyrodzone :-) Ludzki rozum "widzi" i "niedowodzi" tego co ma przed nosem. Łudzę się więc że następnym razem gdy będę czyścić i myć abażurki i światełka, znajdę ten uszczerbek którego obecnie za Chiny nie widzę :-) Mój mąż z kolei mówi że mamy w domu ducha. Widzi od czasu do czasu jakąś babę obok łóżka. Ja się z niego śmieję bo nie wierzę w takie banialuki. Ja tam nic nie widzę i nic nie słyszę :-) Wiem jedynie że rozum ludzki potrafi płatać figle z omamami ale to nie jest realne. Nie dla mnie :-)

a tam, u mnie też niby straszy. robiłam z koleżankami seans spirytystyczny i nic

Gość GWÓZDEK KREMOWY W AUTOBUSIE
Pewnego razu jechałem autobusem przegubowym z miasta do domu. Autobus ten wyglądał jak na zdjęciu: http://buslodz.pl/Galeria/web/uploads/photos/90.jpg Autobus ten miał gumę falowaną na przegubie i takie koło w podłodze oraz poręcze jak na zdjęciu: http://phototrans.pl/images/photos/original/26/590126.jpg Podczas jazdy autobus ten bardzo warczał, ważył, szarpał i chruścił, a koło obracało się w podłodze podczas skrętu gdy autobus się zginał podczas skręcania. Nagle zauważyłem że z od spodu jak guma ta schodzi w dół do podwozia zaczyna wydłużać się gwózdek kremowy i kieruje się w moją stronę. Chciałem wysiąść by uciec ale podczas zatrzymania się na przystanku kierowca nie mógł otworzyć drzwi bo się zablokowały i gwózdek ten mnie ókół. Nie wiem dlaczego ten gwózdek wyszedł by mnie ókóć skoro go nie denerwowałem papkowaniem. A drzwi się pewnie zablokowały dlatego bo wyszedł z jednego z mechanizmów otwarcia drzwi umieszczonego pod podłogą.

Gość Hejho

Ostatnio na pogrzebie sąsiada jedna z żarówek w żyrandolu wybuchnęła i spadła z hukiem na podłogę. Całe szczęcie, że żyrandol był w przerwie między ławkami. Na chwilę cały zgasł a potem pozostałe żarówki znowu zaczęły działać.