Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co podarowalyscie chrzesniakowi w 1 urodziny

Polecane posty

Gość gość

Jaki prezent będzie odpowiedni? Taki do 150- 200zł

Gość rzutem na tasme
nic zabralem go do disneylandu 🖐️

Gość gość
zapytaj rodziców czy nie potrzebują czegoś - maty, krzesełka do karmienia, zabawki edukacyjnej

Gość gość
mata edukacyjna dla rocznego dziecka? za duze juz jest. mozesz kupic jezdzik, rowerek, hustawke stojaca, komplecik ubranek jakis (to musisz ustalic z rodzicami czego konkretnie potrzebuja)

Gość gość
Wozek spacerowy

Gość gość
Kupiłam taki rowerek dla maluchów, kosztował coś koło 200 zł i to była cala moja pierwsza wyplata.

Gość gość
dlaczego ustalac z rodzicami prezenty? to jest prezent od chrestnej dla chresniaka a nie łatanie budzetu rodzicow i uzupelnianiu luk w wyprawce dzieciecej. rozumiem, kiedy w gre wchodzi zakup wozka albo fotelika samochodowego czy rzeczy drozszej, uzytkowanej codziennie, gdzie jest duzo wariantow do wyboru, ale prezent na roczek? daj co chcesz, ubranka, zabawke, gre, pieniadze.

Gość gość
nie mam chrzesniaka ale mam dwoje dzieci.Akurat za kilka tyg moj synek ma roczek i nie pczekuje dla niego zadnych prezentow od chrzestnych.Wiec skad ten pomysl w ogole ?

Gość gość
ja kupowałam zawsze zabawki, ewentualnie zabawka plus ubranko. Moim zdaniem pytanie się rodziców nie ma sensu, tak samo jak dawanie kasy - to prezent dla dziecka a nie jego rodziców. Pytam tylko świeżo upieczone matki czego tak naprawdę potrzebują poza ubrankami - może wolą kocyk, rożek czy coś innego tego typu.

Gość gość
Prezenty dobrze ustalić z rodzicami, żeby dziecko nie dostało 2 takich samych, albo czegoś co już ma. Co dać chrześniakowi nie wiem, chrześnica męża dostała złote kolczyki (potwierdzone z rodzicami)

Gość a mi szkoda
"dlaczego ustalac z rodzicami prezenty?" - dlatego, że rodzice wiedzą, co im się do mieszkania zmieści, co nie; co już dziecko ma - czego nie ma; co lubi - czego nie lubi, itd; szczególnie, jeśli to jest takie małe dziecko; mają jakieś swoje metody wychowawcze, do których coś tam pasuje - coś nie; to jest kwestia jakiegoś szacunku dla drugiego człowieka; mój chrześniak dostał ode mnie taką solidną zjeżdżalnię do piaskownicy; skonsultowałam to z babcią, która się nim zajmowała :) przez długie lata była użytkowana; nie tylko jako zjeżdżalnia, ale też jako statek kosmiczny/kombajn zbożowy, i nie wiem, jak jeszcze :D fajny może też być komplet porządnych sztućców - taki, co starczy na lata, a potem się pamięta przez całe życie (pamiętacie te takie z postaciami Hanna-Barbera? :) ) - pod warunkiem, że jeszcze takich nie ma :)

Gość gość
Moj chrzesniak dostal samochod na akumulator z pilotem dla rodzicow, swietna zabawka ale niestety droga, ja zaplacilam za nowy 450zl, a jak po 2 miesiacach okazalo sie ze jego todzice sprzedali go to bylam wsciekla i skonczyly sie drogie prezenty dla mlodego.(pomimo ze mieli miejsce na trzymanie samochodu bo maja dom z ogrodkiem i mlody swietni sie nim bawil przez moj pobyt tam). Teraz juz nie pytam co chca dla niego kupuje to co uwazam za stosowne i nie drozsze niz 100zl a na komunie za rok zaloze mu lokate z mozliwoscia wyplaty po 18 i tylko przez mlodego.