Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co odpowiedzialybyscie tesciowej

Polecane posty

Gość gość

Podarowałam na swieta wielkanocne teściowej zestaw ozdobnych swiec ( 4 jajeczka i jedna wielka swieca z baziami itd ). Tesciowa po swietach wysylała paczke do UK dla swojego syna. Wsadzila do niej te swiece ode mnie a w lisciuku napisala do swojej drugiej synowej, ze te swiece to prezent ode mnie dla Niej. Po fakcie zadzwonila do mnie tesciowa ze słowami ( .... gdyby dzownila do Ciebie X i podziekowala za prezent, to musisz wiedziec, ze ja Jej wyslalam i powiedzialam, ze to od Ciebie. Mam nadzieje, ze sie nie pogniewasz).

Gość gość
"Dlaczego oddałaś swój prezent? Nie podobał ci się?"

Gość gość
dziwna sytuacja... bez sensu zrobiła twoja teściowa... ale moim zdaniem nie ma co roztrząsać tematu... zignoruj tę sytuację. ale tamtej synowej bym nie kłamała, powiedziała prawdę.

Gość gość
żeby się ogarnęła i nie stawiała Cię w tak głupich sytuacjach,

Gość gość
ale wieśniara z Twojej teściowej, ja bym jej powiedziała, że to jej dałam świece w prezencie, więc oczywiście miała prawo z nimi zrobić co chce i możesz dodać, że dla szwagierki miałaś przeznaczony inny prezent (nawet jeśli nie miałaś)

Gość gość
Dokładnie -spytaj czemu oddała prezent a do tego kłamie?

Gość gość
może chciała ci dać do zrozumienia że powinnaś była wysłać tamtej prezent?

Gość gość
i spytaj "a to mamie się te świece nie podobały?"

Gość gość
chyba chciała ocieplić twoje relacje z tą szwagierką ja bym problemu nie robiła, drobiazg jakich wiele w naszym zyciu wrzuć na luz

Gość gość
A moze jej sie naprawde nie podobaly:).Ludzie nieraz takie badziewie daja :)

Gość gość
musisz jej cholernie nie cierpieć skoro czepiasz się takich d**ereli

Gość gość
zignorowalam ten temat, powiedzialam tylko cos w takim stylu " mamo w porzadku, ale prezent byl dla mamy i jak juz mama wysylała, to trzeba bylo nic nie wspominac o mnie.Niechby ten prezent poszedl dla X od mamy ". Tak sie zastanawiam po co ona to zrobila? Spotykamy sie wszyscy raz na ruski rok ze wzgledu na fakt, ze kazdy mieszka w innym kraju. Ze swoja szwagierka nie utrzymuje zadnych kontaktow, nie dlatego ze sie nie lubimy tylko dlatego, ze nawet bracia czyli nasi męzowei maja słaby kontakt. I tak sobie mysle, ze tesciowa chce jakos te relacje polepszyc ?

Gość gość
wrecz przeciwnie, mam szaszunek do tesciowej, lubie ja chociaz wtraca sie strasznie. Ale mieszkamy tak daleko od siebie, ze nie odczuwam jej zabiegów wcale. Po prostu nie wiem co myslec, czy rzeczywiscie chciala mi dac do zrozumienia ze kupuj***adziwne prezenty ? czy o co jej tak naprawde chodzilo tym zabiegiem ? Odpowiedzialam co odpowiedzialam , nie bede teraz tego tematu drazyc z tesciowa ale troche mi glupio.A przeciez byl to niewinny prezent

Gość gość
Starzy ludzie tak mają, że ładne rzeczy "szkoda na nich" i przekazują najczęściej dalej jako prezenty. Wydaje mi się , że chce zacieśnić i ocieplić relacje w rodzinie. Na pewno chciała dobrze dla Ciebie i nie chciała Cię urazić. Odpuść jej i zacznij jej dawać prezenty na jej miarę czyli użytkowe - fartuch, chochla itp. ;)

Gość gość
żeby było smieszniej, ja te świece też od kogoś dostałam :) moja ciocia pracuje przy produkcji takich rzeczy, dostaje raz na miesiac mase ozdobnych świec na każda okazje :P

Gość gość
Wiecej nic nie dawaj teściowej, nie będzie zgrzytów.No i już te debilki z kafe, piszą,że to d**erele, nie słuchaj tej warstwy społecznej, gdzie ulica wychowuje i mają totalny brak zasad i obycia. Masz niewychowaną teściowa, olej to i nie uszczęśliwiaj na przyszłość.

Gość gość
tak, tak posłuchaj tej damy z klasą co nade mną napisała :) będziesz wtedy nie z pospólstwa, które nie pieni się na każdy nietakt, bo damy to zawsze drą mordę, że z klasą mają być traktowane :D na tym przecież polega damowatość hehe

Gość gość
10.50 słusznie napisane, ale przecież motłoch tego nie ogarnie.