Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

weryfikacja danych osoby, mieszkającej w Kanadzie.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałabym się dowiedzieć, czy jest jakiś spobób aby sprawdzić, czy dane osoby, do której jade na wymianę do Kanady są prawdziwe. Jak to zrobic?

Gość gość
Ambasada Kanadyjska w PL-tam skieruj swoje wątpliwości i pytania.

Gość gość
I oni są w stanie stwierdzic, czy rodzina, do której jadę na wolontariat jest faktycznie tą za jakś się podaje?

Gość gość
Będziesz "pracować" jako osoba na wolontariat. Taka rodzina jest zarejestrowana (skądś musieli mieć wybór odpowiednich osób, oraz poręczenie że ich stać na Twoją osobę, min ubezpieczenie, zakres czynności, dni wolne itp. Masz kontrakt na piśmie? ). Chyba że znalazłaś sobie ową rodzinę prywatnie i...nikt nic nie wie. Jeśli chcesz, i jeśli Twój e-mail powyżej jest prawdziwy, mogę do Ciebie napisać i sama sprawdzić, ale ja jestem też zupełnie obcą osobą, musiałabyś się podzielić rodziny adresem, nazwiskiem i paroma prywatnymi sprawami bo inaczej nie to ja nie miałabym dostępnych informacji, więc myślę że czułabyś się pewniej i bezpieczniej mając info z Ambasady niż od kogoś z Kafe. Ta rodzina powinna być zarejestrowana i Ambasada może sprawdzić legalność agencji poprzez którą ta rodzina szuka kogoś w ramach volontariatu. Tutaj, w Kanadzie to jest dośćpopularna metoda na zapoznanie/wprowadzanie się w zawód. Wiele osób wyjeżdża do innych Prowincji lub krajów na takiej samej zasadzie jak Ty. Dla swojego własnego spokoju, po prostu dowiedz się szczegłów. A tak w nawiasie mówiąc, masz jakieś podstawy do obaw? Nie rozumiesz czegoś? Skąd te "czarne myśli"?

Gość gość
znalazłam rodzinę poprzez stronę www.workaway.info

Gość gość
O.K. Tam są zarejestrowane osoby/rodziny więc powinno być ok. Jak wszystko w internecie, czasami coś się może poknocić (jeśli ktoś wymaga od Ciebie przysłania jakichś pieniędzy to od takich trzymaj się z daleka!!!) To, żeby być otrożną i zapoznać się z lokalizacją miejscowości, praw itp i dokładną wiadomość dokąd lecisz itd. To chyba wiesz. :-) P.S. Na tej stronce jest kontakt w razie problemów. Powodzenia.

Gość gość
Dziękuję bardzo za odpowiedź :) a tak z ciekowosci... pracujesz w ambasadzie, czy cos z tym związane?

Gość gość
Nie wymagają przesyłania zadnych pieniędzy, na kazde moje pytania odpowiadają wyczerpująco i umożliwiają transfer z lotniska. :)

Gość gość
Nie, nie pracuję w Ambasadzie :-) Mam poniekąd doświadczenie pracując (nie teraz, ale parę lat temu) jako tłumacz (yyyyy.... tutaj nie musi obowiązywać tłumacz z papierkiem, jeśli to nie jest profesja, a moja nie była :-) ). Ta rodzina wygląda na "legit" (mówiąc "gwarowo"). Mam nadzieję że lecisz w fajne miejsce. Canada jest przeurocza w każdej postaci i bardzo różna (pod względem mentalności od, US). Jest PRZEPIęKNA!!!!! (literki takie jak ę,ą, ż, ń, itp nie mogę wpisać przez większą literę). Jeśli coś Cię interesuje, a będę mogła pomóc/naświetlić to pytaj (jeśli zechcesz, chociaż internet oferuje wiele informacji). Kocham ten kraj i nie chciałabym mieszkać nigdzie idziej :-)

Gość gość
P.S. Rodzina brzmi dobrze. I hope you'll have a good time. Welcome to Canada :-)

Gość gość
Mój adres email jest taki, jak podany w poscie :) poprosiłabym o jakąś wiadomość od Ciebie, aby mieć jakis kontakt :)

Gość gość
O.K. Napisałam :-) Ciekawe czy Ty...odpiszesz? :-) Pozdrawiam