Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzuch po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Hej Mam 21 lat jestem prawie 2 lata po ciąży.Obecnie ważę 52 kilogramy(w ciąży przytyłam 21 kilogramów).Mam taki problem bo nie wiem co zrobić z lekko obwisłą, wiotką skórą, oraz z rozciągniętym pępkiem i małymi rozstępami na brzuchu.Mam płaski brzuch ale wstydzę się go z powodu jego wyglądu.Mam pytanie czy da się coś zrobić z tym brzuchem i pępkiem?Jak było u was?

Gość gość
Ja z checia tez sie przyłącze do pytania, jestem miesiac po porodzie, waze 76 kg. W ciazy wazylam 86 a przed ciaza 65 kg. Kiedy mozna zaczac cwiczyc i co przynosi najszybsze efekty? Mam dokladnie to co Ty - obwisla skora i lekkie rozstepy. Mialam tez kiedys kolczyk w pepku i teraz zostal mi taki siny slad.

Gość gość
ćwiczenia+ banki chinskie ( mozna robic samemu ) + mikrodermabrazja diamentowa. no chyba ze kogos stac to laser ale to chyba sporo kasy kosztuje

Gość gość
to wyzej to ja pisałam. cwiczeyc mozna nawet 2 tyg po porodzie jak sie dobrze czujesz.

Gość gość
Jeśli chodzi o fałdy skóry, które pozostają bo dużym przybraniu i potem straceniu na wadze to może pomóc tak naprawdę tylko chirurg plastyczny :), ale jesteście młode dziewczyny i byłyście tylko w ciąży (a nie kilkanaście lat otyłości), więc myślę, że pomogą kremy/maści ujędrniające. Z mojego skromnego doświadczenia wynika, ze skóra bardzo się ujędrnia podczas kąpieli w zimnej wodzie (morsy w morzu zimą).

Gość gość
Ja dużo ćwiczyłam co dalo płaski brzuch ale skóra wisi rozstępy na brzuchu i wstrętny pępek.Morze to dziwne ale wstydze się pokazać z odkrytym brzuchem.

Gość gość
Jak 2 lata od porodu skora ci się nie wciągła to już raczej taka ci zostanie.A nawed jeśli się wciagnie to pępek raczej zostanie ci taki.

Gość gość
niestety ale nadmiaru skory nie da sie ot tak o zlikwidowac. nawet jak kobieta malo przytyje w ciazy toi tak skora nigdy nie wroci w 100% do formy. moze wrocic w 99% ale nigdy nei w 100%. zeby nie wiadomo jakie cuda stosowac, to ciaza zostawi chociaz minimalny slad na skorze. wniosek - nie obrzerac sie w ciazy, nie tyc po +20kg, tylko 10 kg jak zaleca lekarz

Gość zabobonnnytyty
hmm ja w ciąży smarowałam brzuch kremem przeciw rozstępom po porodzie wyszedł mi jeden większy i to wszystko :) po porodzie smaruję się kremami eveline , rano i wieczorem robię takie brzuszki na siedząco tzn siedzisz na podłodze i wyciągasz nogi od siebie i do siebie brzuch wtedy mocno pracuje i tak liczę sobie do 200 :D ćwicze na rowerku i pije ocet jabłkowy :p jestem zadowolona z wygladu swojego ciała 4 miesiące po porodzie mam wage przed ciąży ale chciałabym jeszcze z 5-10 kg by mi zeszło ( teraz 65 , w ciazy przytyłam do 90 :o

Gość gość
Nie ma się czym przejmować każdej kobiecie po ciazy zmienia się lekko brzuszek a pępek prawie zawsze.

Gość gość
zabobonnnytyty - czy ocet jablkowy mozna pic gdy sie karmi piersia? gdzie to kupic?

Gość zabobonnnytyty
ocet jabłkowy jest np. w Rossmannie musi być z naturalnej fermentacji jabłek bez żadnych spirytusowych dodatków bo zamiast pomóc zaszkodzi :) Ja zaczełam pić niedawno jak przestałam karmić piersią - wcześniej trochę się bałam aby nie miał wpływu na mleko. Mi np. dodaje energii

Gość gość
Każda mam przejmuje się powrotem do stranu z przed ciązy ale brzuch to tylko brzuch albo pępek przecież prawie zawsze jest zakryty i nikt go nie widzi.