Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona878787

Od kiedy liczyć dni cyklu miesięcznego?

Polecane posty

Gość Mona878787

Chciałabym zapytać który dzień jest I dniem cyklu i który ostatnim. Jak to liczyć? Przed okresem mam brunatną wydzielinę, trochę przypominającą budyń. Pod koniec okresu to samo. Czy to już jest I dzień okresu czy dopiero wtedy gdy na podpasce pojawi się menstruacyjna krew? Nie wiem jak to liczyć bo mam problemy z wyznaczeniem swoich dni płodnych i niepł. Mam nieregularne cykle. Na ogół 31-35 dniowe. I jeszcze jedno. Czy przez cały cykl macie wydzielinę z pochwy czy tylko w dni pł.? U mnie jest cały czas (nie wiem czy to jest prawidłowo czy nie, ale nie mam żadnych dolegliwości, a mam tak od kiedy tylko miesiączkuję).. Zmieniają tylko swój kolor i konsystencję.

Gość gość
Z tego co wiem to pierwszy dzień cyklu powinno się liczyć jako ten kiedy leci już krew a nie żadna wydzielina. A ostatni dzień cyklu jest to dzień poprzedzający kolejną miesiączkę.

Gość gość
Cykl liczymy od pierwszego dnia miesiączki. Musi pojawic sie czysta krew. Sluz jest obecny w czlym cyklu. Podczas dni plodnych jest on przezroczysty, rozciagliwy, przypomina bialko jaja. Zas podczas nieplodnych metny i nierozciagliwy. Obserwacja sluzu jest najbardziej pomocna w wyznaczaniu dni plodnych i nieplodnych.

Gość Mona878787
A czy któraś z was stosowała testy na owulację? Podobno w aptece są takie wkładki, które śluz w dniu owulacji zabarwiają na jakiś kolor. Współżyjemy z narzeczonym już dość długo. Nie zabezpieczamy się, często uprawiamy miłość przerywaną, kochamy się w dni płodne i nic :-( Ginekolog powiedziała że ze mną w tej kwestii jest wszystko ok. Ostatnio narzeczony mi wyznał, że pare lat temu leczył się na trądzik, a w skład leków wchodziły śr antykoncepcyjne. Przyznał, że lekarka mu powiedziała, że u niego zadziałają tak jak u kobiety. On przypuszcza że ten lek może jeszcze działać (ale tyle lat???) że wszytko jest ok bo do zapłodnienia musiałby dojść we mnie w całości, ale ja uważam inaczej. Poza tym kiedy o tym rozmawiamy on nie patrzy mi w oczy. Czy te leki mogły pozbawić go płodności? Bo nie chce mi się wierzyć, że seks przerywany daje 99,9% pewności na "niezajście" w ciążę. Przecież przed wytryskiem u mężczyzny pojawia się płyn który także ma w sobie sporą lp plemników. Mam 27 lat i mój zegar biologiczny tyka... Myślę o dziecku. Za rok bierzemy ślub i chciałabym szybko zajść w ciążę. Zastanawiam się czy nie chorował w dzieciństwie na świnkę. Bo wiem że po tym mężczyzna może być bezpłodny. On także chce mieć dzieci. Sam ma czworo rodzeństwa. Siostrzeńcy i bratankowie go uwielbiają, ma niesamowite podejście!

Gość Mona878787
Pytam ponieważ jedna gina powiedziała mi że liczy się od dnia plamienia a jak poszłam z wykresem do innej p.dr to ona mówiła mi zupełnie co innego. Poza tym mam nieregularne cykle...Dlatego pytam...

Gość gość
a badalas w ogole prolaktyne?

Gość gość
i czy zawsze On konczy poza toba?

Gość gość
mam pytanie do doświadczonych kobiet, czy obserwując śluz i kochając sie gdy jest właśnie mętny czyli dni nie podłodne jest to dobra antykoncepcja? czy i tak można wpaść?

Gość Mona878787
Jeśli przerywany to tak, czasami zdażało się że nie zdążył,ale przecież stosunek przerywany nie jest 100% antykoncepcją.

Gość Mona878787
Jeśli przerywany to tak, czasami zdażało się że nie zdążył,ale przecież stosunek przerywany nie jest 100% antykoncepcją.

Gość gość
Cykl liczy się od pierwszego dnia miesiączki. Wydzielina nie powinna być zawsze może masz problemy stres, nerwica lub nie radzisz sobie z problemami

Gość gość
ok ale jest duze prawdopodobientwo ze sie nie zajdzie,pytam czy gin kazala Ci zbadac prolaktyne

Gość Mona878787
Nie nie wykonywałam tego typu badania. Czy jest ono płatne? Niestety, nie chodziłam do lekarzy prywatnieto może wiele wyjasnia... :-/

Gość gość
mam pytanie do doświadczonych kobiet, czy obserwując śluz i kochając sie gdy jest właśnie mętny czyli dni nie podłodne jest to dobra antykoncepcja? czy i tak można wpaść?

Gość gość
hm a do tej 2 dziewczyny : sluz nic nie mowi,metny bialy utrudnia plemnikom poruszanienie,ale nie uniemozliwia sie dostania do jajowodu,ja np w czasieplodnym mam czesto bialy sluz a ilodniowe masz cykle

Gość gość
mona,ja musialalam zaplacic za prolaktyne,50 zlboto 2 pobierania krwi w tym sa.To fajnego masz gina,skoro nie szuka powodu nieregularnych miesiaczek,mimo ze wspozyjecie bez zabezpiecznia.Za wysokaprolaktyna blokuje owulacje,czyli w praktyce wogole jej nie ma

Gość gość
tak NPR jest dobra antykoncepja,pod warunkiem,ze badasz szyjke,mierzysz temperature i badasz sluz..Sam sluz nic nie mowi

Gość Mona878787
A czy mogę sama zarządać takiego badania?

Gość gość
tak.Najlepiej zrob badania tsh,fth,i prolaktyne za wszystko 100 zl

Gość Mona878787
A czy mogę sama zarządać takiego badania?

Gość gość
napisalam Ci ze tak. Ale zazwyczaj prolaktyna zaburza owulacje