Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak napoic 7 mies dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Witam mój synek miał tydzień temu wirusa, wymiotował i miał biegunkę, szybko sie odwodnił bo oprócz mleka ( 1 butla w nocy i czasem w dzien 90 ml, przez sen oczywiscie bo inaczej nie chce)nic nie pije. po prostu nie chce, zmieniałam butelki, smoczki, dawałam rózne rzeczy do picia, wodę, herbatke brzoskwiniową, rumianek, koperek, owocowe soczki z hippa i nic. Jedynie co, to kilka małych łyzeczek sie napije i to na kilka godzin. Pediatra mówiła, za powinien 0,5 litra dziennie pic oprócz mleka, bo inaczej szybko sie odwadnia zwłaszcza w razie jakiejs choroby. Jak przez sen chciałam mu dac picie to natychmiast sie budzi i krzyczy, nie chce, wyczuwa ze to nie mleko. Czy sa jakies sposoby, zeby go napoic, prosze o pomoc. boje sie pomyslec co bedzie przy upałach

Gość gość
można poić łyżeczką, spróbuj mu podać z niekapka z canpolu ale z sylikonowym ustnikiem. Spróbuj również podać wodę mama i ja.

Gość gość
Nie jestem mama, ale czytajac wpadlam na pomysl, gdybys zmieszala wode z mlekiem ( w proporciach takich, gdzie on bedzie myslal ze to mleko)

Gość gość
Minie jeszcze z tydzien zanim nabierze ochoty na picie i jedzenie a ja mam 4 dzieci i jak juz nie bylo sposobu to kupilam duza strzykawke i poilam malymi porcjami wszystko robilam byle nie do szpitala

Gość gość
podawaj łyżeczką lub z niekapka Canapol. Poza tym mój syn ma 13 miesięcy i nie wypija 0,5 litra dziennie płynów innych niż mleko. Gdy był w wiel=ku tewojego dziecka pił wyłącznie łyżeczką - inaczej absolutnie nie chciał. Kupiłam kubek z canapolu i najpierw próbował kubkiem, ale oczywiście nie umiał, więc trochę próbował i resztę dawałam łyżeczką i tak za każdym razem. Po 3 - 4 dnaich takich prób nauczył się pić z niekapka i łyżeczkę wreszcie!!! mogłam odstawić:)

Gość gość
Ja mam ten kubek niekapek tez, odrzuca go nawet malego lyka nie pociagnie. Tez myslalam o tym zeby dac przez sen wode i troszke mleka zeby mial posmak mleka tylko nie wiem czy po tym biegunki nie dostanie w takich proporcjach