Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawska1991

Czy to objawy nadchodzącego porodu?

Polecane posty

Gość Ciekawska1991

Witam mam pytanie do mam które już maja poród za sobą. Jestem w 37 tygodniu ciązy i od kilku dni obserwuje zmiany: ---od 3 dni mam wilczy apetyt ---ciągła senność ( potrafiłam zasypiac jak byłam u kogos w gościach) ---zmęczenie ---pobolewanie co kilka godzin brzucha tak jak w czasie miesiaczki ---zmiana ruchów dziecka ( wczesniej byly bolesne przeciagania sie itd a teraz sa delikatne i dopiero jak mam rece na brzuchu to czuje ze dziecko sie rusza --- szybko sie mecze ---ucisk w okolicach miednicy --- bywa ze ciagle mi duszno i musze przy otwartym oknie siedzieć bo mji inaczej słabo sie robi --- dziś jak wyszłam na zakupy mialam silne mdłosci mało nie zwymiotowałam Dodam tylko że bylam u lekarza wczoraj i po badaniu powiedzial że mam się przygotować że za tydzien moge juz urodzic bo to bedzie 38 tydzien a ja mam 3 cm szyjki ale od 28 tygodnia ciaży tak mam więc raczej tym się nie sugeruje... Drogie mamusie czy któraś z Was miałą podobne dolegliwości przed porodem???

Gość gość
nie, to po prostu objawy końca ciąży. ale koniec ciąży i tak zmierza ku porodowi, więc na jedno wychodzi.

Gość Ciekawska1991

Gość gość
też mi się wydaje że to co opisałaś to po prostu normalne przy końcówce. Też miałam podobnie, dużo odpoczywaj, nie chodź na zakupy tylko leż sobie w łóżku, przyda Ci się teraz odpoczynek bo później będziesz miała dużo pracy. Z twoich obserwacji jedynie te bóle przypominające miesiączkę mogą być oznaką porodu ale musiałyby być częstsze. Powodzenia !

Gość gość
Autorko u mnie takie objawy pojawily sie wlasnie jakis tydzien przed porodem, nastepnie zaczely sie saczyc wody i pojechalam do szpitala. Teraz maluch jest juz z nami. Mam nadzieje ze torbe masz juz spakowana, szpital wybrany i wszystko dopiete na ostatni guzik. Jesli tak to odpoczywaj duzo, spij, chodz na spacery lub poprostu siedz na tarasie na dworku i czekaj na swojego maluszka bo juz szykuje sie po woli do Ciebie;)

Gość gość
taki jest ostatni miesiąc. Czekania i nasłuchiwanie. Jak będziesz rodzić to poczujesz oj poczujesz. Od razu będziesz wiedziała, że to już.

Gość gość
czy teraz, będąc u samej końcówki- czy już czujesz, że dziecko kochasz mocniej niz meża?

Gość efi27
No niestety takie uroki ,jestem w 38 tc i tez czekam i tez juz sie mecze i nie daje rady,ciagle bym spala.....i spala

Gość qqaaww
ja mialam tak samo od 36 tygodnia.Najgorzej mnie w tym tygodniu kosc lonowa bolala.jak dlugo chodzilam.a i tak urodzilam w 41 tyg.Najpierw mnie zaczelo bolec w krzyzu.a za kilka godzin brzuch jak na okres i odszedl mi czop sluzowy.I te bole mialam ponad 24 godz.zanim urodzilam bo dostalam oxytocyne bo za male bylo rozwarcie.

Gość gość
Raczej to nie są objawy porodu..trzeci trymestr tak wygląda..

Gość gość
No,juz zbliża się godzina zero ;-) spij ,śpij ile wlezie ;-) i szczęśliwego rozwiązania życzę ;-) tak sobie mysle,że też tak narzekałam,a teraz chciałabym być na twoim miejscu ;-) trzymajcie się ;-)

Gość Ciekawska1991
Dziekuj***ardzo za odpowiedzi ;)