Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze pomozcie bo nie wiem co robic

Polecane posty

Gość gość

Dzis mialam robione usg macicy i wykryto u mnie miesniaka. Mam 27 lat, nigdy nie rodzilam. Od jakiegos czasu zaczelam miewac bolesne i dosyc obfite miesiaczki oraz plamienia miedzymiesiaczkowe. Nie spodziewalam sie ze cos wykryja. A tu jak grom z jasnego nieba mowia miesniak. Nie rozmawialm z lekarzem, bo tu w anglii usg robi pielegniarka. Jak wrocilam do domu to zaczelam o tym czytac na internecie. NBie brzmi to za ciekawie, pojawiaja sie slowa rak, guz... Placze i nie moge przestac. Zycie stracilo dla mnie sens. Mialam tyle planow i marzen ale chyba nie warto. Straszne sie boje, jestem tu sama, nie mam tu nikogo, nie wiem co robic. W zeszlym roku rozstalam sie z dlugoletnim chlopakiem. Wiec nie mam nawet partnera ze by zajsc w ciaze i urodzic dzieco. Nie wiem jak duzy jest ten miesniak, ale chyba nie taki maly skoro daje o sobie znac. Zawsze marzylam o posiadaniu potomstwa, ale chyba to sie nigdy nie wydarzy. Strasznie mi zle.

Gość gość
jaka samotna matka co ty bredzisz? pisze ze wykryto u mnie miesniaka i sie zalamalam

Gość gość
Nie znam się na tym, ale z tego co przeczytałam to się leczy. Pielgniarka zrobiła USG i co? Chyba teraz czas spotkac się z lekarzem. On wskaże ci droge leczenia. Głowa do góry. Wspłczuje Ci, bo gdy jest się samemu - to zostaje się zkażdym problemem sam na sam. I wtedy on urasta. Dlatego głowa do góry. Kto wie, co się jeszcze ma w Twoim życiu wydarzyć.

gość jaka samotna matka co ty bredzisz? pisze ze wykryto u mnie miesniaka i sie zalamalam x napisalas że też dziecka możesz nie mieć i już głupoty do głowy przychodzą

Gość gość
mięśniak to nie wyrok, przede wszystkim idź do lekarza, bo czytanie wiadomości na internecie Cię tylko pogrąża psychicznie, a przecież nie wiesz w jakim jest stadium Twoja choroba ani tak na prawdę nie wiesz nic. Najlepiej jutro pójdź do ginekologa niech obejrzy Twoje wyniki. Przestań do tego czasu przeglądać informacje o mięśniaku na internecie i postaraj się zrelaksować. Na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki

Gość gość
Nie załamuj się . Stres niszczy zdrowie. Powiedz o tym co czujesz komuś bliskiemu, baw się korzystaj z życia

Gość gość
dzieki za slowa wsparcia naprawde dziekuje musze czekac tydzien na dokladny wynik i wtedy musze sie umowic na wizyte u lekarza pierwszego kontaktu, pozniej od niego zalezy co zrobi, mam nadzieje ze skieruje mnie do ginekologa. Oczywiscie jak bede w polsce to prywatnie pojde do ginekologa rowniez. Nie wiem skad to sie przyplatalo, ale jak zobaczylam slowo guz i nowotwor to po prostu sie poplaklam. Teraz\ jestem w takim okresie zycia ze duzo sie dzieje, w piatek jestem ostatni dzien w starej pracy, w poniedzialek zaczynam nowa. We wtorek mam trudny egzamin, bo studiuje tutaj zaocznie. A teraz to... Po prostu odechcialo mi sie wszystkiego. Cale zycie latam, za czym, staram sie, daze zeby bylo lepiej, a tu jedna diagnoza i po prostu mysle ze nie warto... Napisalam o ciazy, bo przeczytalam ze ciaza pomaga uregulowac hormony. A ja pomomo moich 27 lat borykam sie z tradziekiem, skora na twarzy mi sie przetluszcza i wypadaja wlosy. Wynika z tego ze hormony zle pracuja. Zobaczymy co lekarz na to powie. Az mi sie nie chce o tym wszytskim myslec. Mam dosc...

Gość gość
Najlepiej wyjdź z domu, spotkaj się z kimś, zadzwoń do kogoś bliskiego. nie szukaj info w internecie bo od tego można oszaleć. To rzeczywiscie jeszcze nie wyrok i może skończy sie na terapii hoprmonalnej.

Gość gość
Spokojnie Kochana. Moja ciotka miała kilka mięśniaków, z czego największy miał rozmiar główki noworodka. To jest niezłośliwy guz i w zasadzie się nie przeradza się w formę złośliwą. Dodam, że ciotka zachodzi w ciążę jak kotka, więc głowa do góry Mała. :)

Gość mamuuusia
moja mama miała mięśniaka macicy z tego co czytałam to dziela się na zlosliwe i niezlosliwe - zazwyczaj mysle ze nie masz się co martwic moja mama miała wycieta macicę ale tez pewnie dlatego ze już miała swój wiek i nie planowala więcej dzieci u ciebie może lepsze będzie inne leczenie, tak abys mogla jeszcze urodzić nie martw się, mieśniaki to nie koniec swiata, wiele kobiet na to choruje i nawet o tym nie wie

Gość gość
dzieki Dziewczyny :) W internecie raczej same smutne i dolujace informacje, przewaznie mowiace o usunieciu macicy. Dobija mnie fakt ze nie ma nikogo bliskiego przy mnie tutaj teraz, nawet do mamy w polsce nie moge sie dodzwonic. Zawsze marzylam o wlasnej rodzinie, dzieciach. Nie dosc ze nie mam faceta, to jeszcze istnieje duze prawdopodobienstwo ze nigdy nie bede mogla miec dzieci. Ja nigdy nie bralam tabletek antykoncepcyjnych, nawet gdy mialam stalego partnera, zawsze balam sie ingerencji hormonalnej. A teraz pewnie cos mi przepisza. Moze to wina tego ze hormonow nie uregulowalam wczesniej? Lekarze tutaj zawsze chcieli mi wcisnac jakies tabsy, ale ja zawsze odmawialam,. bo balam sie skutkow ubocznych :(

Gość gość
E no miesniakiem sie martwisz?

Gość gość
tak martwie sie mama mi teraz mowi ze miesniak to wolanie macicy o ciaze ;/

Gość gość
to wbrew pozorom dosc czesta przypadlosc...