Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z czego ludzie będą mieć emeryture skoro większość do pracy idzie po 26 rż ?

Polecane posty

Gość gość

albo nigdzie nie pracowali i mają 30stki i wiecej ? Za komuny wiekszosc szla do powaznej pracy w wieku 18-19 lat albo zaraz po studiach, a teraz ? Wiekszosc moich znajomych nie pracowała nigdzie, ciagle studiują na drugich kierunkach, są na stażach albo pracują na czarno czy inne umowy zlecenia za granicą i ciesza sie, bo dostają pensji 6 tys i mogą miec autko, smartfonika i plazme. A co bedzie za 30-40 lat ? beda robic pod siebie ?

Gość gość
żeby robić pod siebie to musi być odpowiednia służba zdrowia

Gość gość
zaś te za komuny... no normalnie system bez wad

Gość gość
Teraz ciężko o stałą pracę, w ogóle o pracę! Same agencje pracy tymczasowej.. Umowy zlecenia albo umowa o pracę na czas określony (na parę dni) To jest tragedia co się dzieje w tym kraju :( Bardzo chciałabym mieć stałą pracę żebym mogła postarać się o dziecko i mogłabym być spokojna że będę je miała z czego utrzymać, a tu co? Pracuję po kilkanaście dni w miesiącu przez głupią agencję pracy. Moja pierwsza umowa podpisana była na 3 dni (na umowie było napisane że z 3 dniowym okresem wypowiedzenia). Tak nie powinno być...

Gość mrsHouse
Z ZUSu

Gość gość
z Caritasu bedziemy żebrać

Gość gość
mam wrażenie, że młodzi ludzie są teraz tak ogłupiani seksem, po\rnusami, grami, telewizją, muzyką itp, że oni w ogóle nie myslą o tym co będzie za 30 lat.

Gość gość
cudownie, że tak myślisz. jest bezrobocie, a ci co pracują, to na umowę śmieciową, z czego składki nie idą. ale zamiast zająć się poważnymi problemami, to politycy wola zganiać na lud, że się nie płodzi. a prawda taka, że ile by nie było narodu, to przy złej organizacji i tak będzie źle, tyle, że wtedy będzie więcej niezadowolonych. wiem, że moje poglądy są kontrowersyjne, ale w sumie nie jestem pewna, czy to tak źle, że ludzi ubywa

Gość gość
ja uważam, że powinno się obnizyć emerytury mundurowym, sędziom, poslom itp, od nich zacząć reformy, a nie kazać tym najbiedniejszym pracowac do 67, żeby robili na te uprzywilejowane grupy, ktore odchodzą na emeryturę po 15 latach pracy... czemu 60latek ma pracowac na 35 letniego emeryta mundurowego?

Gość gość
Ostatnio w gazecie wyborczej pisali, że w 2020 roku ma praktycznie nie być bezrobocia, więc nie będzie źle niedługo :)

Gość gość
bezrobocie w 2020 r. będzie niskie, ponieważ wielka masa ludzi emigruje, bezrobotni wymierają. rodzi się coraz mniej dzieci, pokolenie dzisiejszych 40-50 przejdzie na emerytury i zwolni się trochę miejsc pracy i mimo że, rząd nie robi nic w tej sprawie, problem rozwiąże natura

Gość mrsHouse
Tzw naturalna selekcja

Gość miedzynarodowa siatka tlumaczy
z nieczego polska jest pierwszym krajem ktory podpisal z holandia umowe i przymusowej eutanazji osob niewygodnych z punktu widzenia ekonomicznego interesu spolecznego

Gość HHAH dead brain 666 997
Młody zajedzie się pracą i na rentę pójdzie! Starsi zabierają pracę młodszym w tym bezrobociu! Politycy i prywaciarze na biedocie kasę uczą! Wyższe wykształcenia kuratorium musi odbierać i ich nie dawać na lewo i prawo! Za dużo mamy wykształconych, a za mało inteligentnych! Polityków i kleru za dużo oraz bezrobotnych i rencistów!

Gość gość
od dawna w Polsce obowiązuję procedury, co do leczenia ludzi starszych, którzy już nie przyniosą dochodu do budżetu państwa badania prenatalne też są wprowadzone aby kobiety w porę usuwały chore płody bo to ciągnięcie kasy z podatków

Gość gość
ja od kiedy pracuje odkladam sobie kase najpierw jak malo zarabialem przez kilka lat to 100-200 zl miesiecznie, teraz jak mam wiecej to 500-600 zl. Nie potrzebuje placic skladek i zusow

Gość gość
24.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość ja od kiedy pracuje odkladam sobie kase najpierw jak malo zarabialem przez kilka lat to 100-200 zl miesiecznie, teraz jak mam wiecej to 500-600 zl. Nie potrzebuje placic skladek i zusow )( To bardzo mądre posunięcie, że sobie odkładasz i jesteś tak przewidujący. :) Ale gdy zdarzy się wypadek [ czego akurat nie zyczę ani Tobie ani nikomu innemu] lub ciężka choroba gdzie będzie wymagane leczenie szpitalne, operacje, rehabilitacja, drogie leki, to niestety ale znajdziesz się w tzw, czarnej doopie. Z własnej kieszeni nie opłacisz czasem kilkusetnych wydatków, więc wiesz.... :-P

Gość gość
jak nie oplace? a panstwo mi oplaci? Moj dziadek 50 lat skladki placil i powiedzieli mu za 2 lata operacja,qwa umarlby :O Wiec i tak mi panstwo nie pomoze a moja kasa mi wystarczy,zreszta co miesiac mam wiecej

Gość gość
no przecież Ci napisałam, że dla ludzi starszych są inne procedury, starszych ludzi nie opłaca się operować, ponieważ to dużo kosztuje a dziadek już będąc na emeryturze nie przynosi dochodów do budżetu a wręcz przeciwnie, oczekuje wydatków gdy kasy nie starcza dla młodych a poza tym wychodzi się z założenia, że dziadek ma coś odłożone na tzw. czarną godzinę + pomoc rodziny, która współfinansuje konieczną operację tak to się kręci lepiej poznać jakie mechanizmy obowiazują w tym kraju ludzie słabi i chorzy mają odejść jak najszybciej i tylko rodzina, której zależy na takiej osobie jest ratunkiem

Gość gość
tym bardziej bez sensu placic, gosc placi 50 lat zeby nic z tego nie miec? no sory debilem nie jestem To tak jakby placic abonament za internet ale nie bedzie on dostarczany wiec skoro nie mam netu to po co mam placic? I tak samo nie otrzymam pomocy to nie bede za nia placil.

Gość gość
on juz zaplacil duzo wiecej ale zostal okradziony a,ze ja naiwny nie jestem to okrasc sie nie dam

Gość gość
Już ci mówię! Powstanie specjalny organ Panów w czarnych marynarkach, którzy będą wykonywali na polecenia sądów przymusowe eutanazje ludzi starszych i niepotrzebnych. Człowiek będzie musiał udowodnić przed sądem że ma z czego się utrzymać lub ma kto go opłacać, a jak tego nie zrobi to go wezmą, wywiozą, przemielą na nawóz, wypiszą akt zgonu i po kłopocie.

Gość gość
Mój tata zaczął pracować jak miał 18 lat, teraz ma 60 lat, normalnie poszedłby na emeryturę już za 5 lat, tak się cieszył, że jeszcze kilka lat i upragniona emeryturka (praca fizyczna w dużym stresie), a tutaj mu rząd przedłużył lata pracy i będzie musiał pracować do 67, w chwili odejścia na emeryturę będzie miał prawie 50 lat pracy, czy to jest według was normalne? I tak zarabia grosze, a jeszcze mu każą dłużej pracować. Czemu mój tata ma pracować 50 lat a taki s******l mundurowy popracuje 15 lat i emeryturka 3500zł? Mój tata będzie miał emerytury góra 2000 bo zarabia grosze, ale ma długi staż pracy. Powiedzcie mi czy to nie jest chore? Czemu zwykły robotnik, który wykonuje ciężką fizyczną pracę ma pracować do 67 a taki s******l co się praktycznie nic nie narobił dostaje emeryturę mając 35-40 lat i będąc jeszcze młodym? A potem sobie jeszcze taki cwel dorabia do emerytury bo jeszcze mu mało, zabierając miejsca pracy ludziom, którzy żadnego dochodu nie mają. I jeszcze gadają, że jak ktoś pójdzie na emeryturę po staremu, czyli w wieku 65 lat to dostanie 40% emerytury, noż kurde, mój tata dostanie 40% emerytury bo już nie miał siły pracować 2 lata dłużej? Nie głosujcie na tych s*********w z PO. Ani ja ani moi rodzice na ich głosowali, my byliśmy za Pisem. Kaczor by nie podwyższył wieku tylko wymyślił coś innego.

Gość gość
No i faktem jest, że emeryci nie powinni pracować, bo skoro mają dochód (emeryturę) to czemu zabierają miejsca pracy młodym? To się tyczy np. nauczycieli, w tej grupie to zjawisko jest bardzo powszechne. Sama jeszcze pamiętam jak chodziłam do szkoły i uczyły mnie starsze panie, które już od dawna powinny być na emeryturze. Jedna z nich kiedyś powiedziała, że ona się w domu po prostu nudzi, nie ma co ze sobą zrobić, chodzi niechlujna, nieumyta, nieuczesana, dlatego mimo 65 lat wciąż pracuje w szkole i nie chce odejść na emeryturę bo w domu się po prostu nudzi. Szkoda tylko że nie pomyśli, że w ten sposób zabiera miejsce pracy młodej osobie, która nie ma za co żyć. Ktoś zaraz napisze, że ci starzy nauczyciele mają bardzo dużą wiedzę i są bardzo cenni, natomiast ci młodsi są niedouczeni, dlatego dobrze że ci starzy wciąż uczą w szkole. No ja się z tym nie zgodzę, bo akurat z tymi starymi nauczycielkami mam bardzo złe wspomnienia, one wcale nie potrafiły tłumaczyć, wszystkich stawiały jedynki, miały jednego czy dwóch pupilków i im stawiały zawsze piątki, reszta jedynki i dwójki. Do tego kazały uczyć się z jakichś starych książek, których nigdzie nie można było znaleźć, bo w tych nowych jest dużo błędów według nich. Jednak najgorsze było to, że one w ogóle nie potrafiły tłumaczyć, po tylu latach pracy im się już chyba po prostu nie chciało.

Gość gość
PO napuszcza młode pokolenie na te starsze, zamiast wziąć się do roboty i wprowadzić zmiany systemowe, im to jest na rękę bo ludzie nie ogarniają w czym tkwi problem tylko skaczą sobie do gardeł gdyby nie wyprzedaż naszego majątku za bezcen. likwidacja przemysłu, mądre inwestowanie, pracy starczyłoby dla każdego kto chciałby pracować a tak mamy jesteśmy tylko rynkiem zbytu dla towarów z zachodu oraz dostarczycielem taniej siły roboczej dla UE podziękujmy naszym politykom, którzy mają gęby pełne obietnic przed wyborami a jak już dopchają się do koryta w doopie mają cały naród [ oprócz swoich rodzin i znajomych]