Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co umieją wasze 3 miesięczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

tak szczerze. gdzies wyczytalam zepowinny juz trzymac zabawki, kulac się z brzucha na plecy. mój tego nie robi a za5dni mija mu 3miesiąc. jak jest u Waszych pociech?

Gość gość
Skończył 3 miesiące potrafi już siedzieć

Gość gość
chodzic ,biegac ,zaglowac wez sie ogarnij kobieto :O

Gość gość
srac i drzec ryja

Gość gość
mój tylko gugla na potęgę:) Zabawkę trzyma, ale jak Mu wsadzę w łapkę. Zaczyna sie podnosić do siedzenia. Próbuje zjeść dwie rączki na raz:)

Gość gość
Moje w tym wieku czytało Sienkiewicza, recytowało wiersze i grało z tatą w szachy. A tak szczerze to jadło, spało, uśmiechało się i było bardzo szczęśliwe, bo właśnie wyszło z kolki.

Gość gość
Mój synek ma teraz 3 miesiące i jak na razie to się podnosi wysoko jak się go kładzie na brzuszku uśmiecha piszcząc ale nie chwyta jeszcze zabawek, nawet jeszcze rączek nie ogląda natomiast uwielbia je wpychać do buźki:)

Gość gość
Trzymiesięczne, czyli jak mają skończone 3 mce, czyli u was jeszcze trochę, poza tym rozwój idzie różnie, a nie zgodnie z tabelkami, nie widziałam jeszcze dziecka u którego by szło równo w każdej dziedzinie. Mój jak miał skończone 3, na pewno 3,5 już, to owszem, obracał się ale odwrotnie, z pleców na brzuch, w drugą stronę sporo później, i leżąc na brzuchu chwytał zabawki, a on generalnie z rozwojem ruchowym był do przodu w pierwszym roku, patrząc na tabelki. Nauczył się też wtedy śmiać głośno :) Jak nie miał jeszcze tych trzech skończonych to właściwie nic nie umiał poza wsadzeniem sobie ręki/nogi do buzi, jedzeniem, wydalaniem i spaniem, nawiązywał kontakt wzrokowy, uśmiechał się i gurzył, tyle.