Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do znajacych biegle angielski

Polecane posty

Gość gość

Jak jest po angielsku "chorowitek"? Szukałem w tłumaczach, ale nie tłumaczy.

Gość gość
a niby jak ma być skoro nawet w języku polskim nie ma takiego słowa ?! :-)

Gość Z po jakiemu to
Pierwsze słyszę

Gość gość
jest chorowity-pimping. ale nie chorowitek!! co to w ogóle za słowo?

Gość gość
sick-O chciałaś to masz :-)

Gość gość
Nie no ludzie nie badzcie obludni. Kazdy zna takiego slowo. Okreslajace osobe chorą. Jakos zdrobniale. Co do Twojego pytania - nie ma odpowiednika w jezyku angielskim. Jest chory i synonimy tego slowa. A wy przestancie pluc jadem. Bo Polowa z was mowi "przyszlem poszlem, pisze bENde, wzionsc, wziasc".

Gość gość
often ill... Ale nie wiem czy taka forma cie satysfakcjonuje :)

Gość gość
chorowitek to zdrobnienie utworzone przez ludzi i mi zupełnie nieznane przy takich słowach zwyczajnie powraca się do formy podstawowej - chorowity i tego się szuka w słowniku

Gość gość
Jemu chodzi o rzeczownik. Niestety ciezko bedzie ci cos wymyslec. A nawet jak wymyslisz to ta osoba ktorej chcesz to przekazac moze nie zrozumiec. Synonim wymysl :P

Gość gość
24.04.14 Dobrze dowaliłeś tym cebulakom.

Gość gość
taaaa, aż mi poszło w pięty, potocznie zwane cebulami..... Tobie też wychodzą cebule z przetartych na piętach skarpetach ?!

Gość gość
:D bo denerwuja mnie takie sytuacje. ludzie pisza tu, pytaja, bo ciezko cos im znalezc. A jedyne co w naszym kraju ludzie umieja zrobic to zhejtowac innych wysmiac i obrazic. Taki naród. Moze przetlumaczyc to na kilka innych jezykow? bo moze takich słow tez nie znacie. Pieprzycie takie p*****ly ze az glowa boli. W smsach i na forach piszecie niezgrabnie gramatycznie, z bledami ortograficznymi. Zatrzymaliscie sie (nie mam na mysli wszytskich) na etapie jezyka polskiego zawartego w komenatrzach na portalach i probujecie tu podniesc swoją samoocene obrazajac kogos i robiac zlosliwe uwagi? Puknijcie sie w glowy to moze cos pomoze.

Gość gość
haha dobre, jak pisze ktoś że nie zna takiego słowa to nie zna, co w tym jest obłudnego, niby jaki miałby ktoś interes w tym, że napisze nieprawdę? Ja na przykład formy "chorowitek" tez nigdy nie słyszałam, chorowity owszem, także przykro mi ale najwyraźniej nie jest to tak powszechnie znane określenie.

Gość gość
to zadaj sobie pytanie czemu autor zamiast skorzystać ze słownika tworzy temat na durnowaty forume ? z lenistwa umysłowego

Gość gość
Hahahaha jakie oburzenie. I jak w tym kraju moze byc dobrze, skoro nawet cos takiego wzbudza agresje. SPOKOJNIE. Chlopak zapytal i oczekiwal odpowiedzi. Napisz sickly i tak bedzie dobrze :) enjoy! ps. co do niektorych - wezcie chusteczki higieniczne i obetrzyjcie z ryjow jad. Bo wam sie spodnie z bazaru ubrudza.

Gość gość
24.04.14 W końcu ktoś mądry na forum. Mnie też wkurza zachowanie polaczków. Sami mówić i pisać po polsku nie umieją, a innych się czepiają. Złośliwy naród, aż mi się paszport w kieszeni otwiera.

Gość gość
nam każesz ścierać jad ? przeczytaj siebie "wezcie chusteczki higieniczne i obetrzyjcie z ryjow jad. Bo wam sie spodnie z bazaru ubrudza."

Gość gość
Trzeba dobrac takie slowa zeby trafic do odbiorcy :)

Gość gość
co nie zmienia faktu że coraz więcej analfabetów bo coraz mniej ludzi czyta książki

Gość gość
Się wymądrzacie, a ''chorowity'' nie oznacza tego samego, co ''chorowitek''. Pierwsze słowo to przymiotnik, drugie to rzeczownik. Można tworzyć słowa pochodzące od innych. Na przykład matka może z czułością powiedzieć o swoim dziecku'' mój mały chorowitek'', ale raczej nie powie ''mój mały chorowity''. Pomyślcie najpierw zanim zaczniecie pluć jadem, jeżeli nie macie racji. Ps. Zanim mi odpiszecie, to weźcie coś na poluzowanie o***tu, bo macie dupościsk :P

Gość gość
Dobra bo widze, ze ten post wzbudzil zle emocje w ludziach. Ja znam takie slowo, widocznie jestem bardzo infantylny, wymyslilem sam jakies dziwne slowo, wy tego nie znacie. Trudno. Wszystkim tym ktorzy mi pomogli dziekuje!

Gość gość
I co z tego, ze czytacie książki? Może i analfabetami nie będziecie, ale jakoś kultury od literatury nie nabyliście.

Gość gość
24.04.14 - hahahahaha ten post poprawil mi humor na caly dzien. zycze autorowi milego dnia :) :)

Gość gość
Ta. Czytaja. Christiana Greya. Zeby nabyc obycia z ksiazek to jeszcze trzeba czytac ''dobre'' ksiazki.

Gość gość
24.04.14 Dziękuję i wzajemnie, miłego dnia :)